Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 20:05

28
فروردین
غذاهای پیك‌نیكی (2)

غذاهای پیك‌نیكی (2)

زمانی كه به پیك‌نیك می‌روید، گوشت‌هایی را كه از قبل پخته‌اید و سرد شده‌اند، باید دوباره گرم كنید تا باكتری‌ها از بین بروند.

 

- «نقطه دمای خطر» برای رشد باكتری‌ها، دمای بین 40 تا 140 درجه فارنهایت (60- 5 درجه سانتیگراد) می‌باشد.

- غذاهای سرد باید در دمای 40 درجه فارنهایت (5 درجه سانتیگراد)  یا كمتر از آن نگهداری شوند.

- غذاهای گرم باید در دمای بالای 140 درجه‌ فارنهایت (60 درجه سانتیگراد) قرار گیرند.

ایمنی در هنگام پخت مواد غذایی ضروری می‌باشد

زمانی كه به پیك‌نیك می‌روید، گوشت‌هایی را كه از قبل پخته‌اید و سرد شده‌اند، باید دوباره گرم كنید تا باكتری‌ها از بین بروند.

دما برای شیوه‌های متفاوت پخت گوشت متفاوت است كه با استفاده از یك دماسنج دیجیتالی به راحتی قادر به تشخیص آن خواهید بود.

- زمان كافی برای پخت گوشت چرخكرده (برای كباب یا همبرگر) هنگامی است كه مركز آن به دمایی معادل 160 درجه فارنهایت (70 درجه سانتیگراد)  رسیده باشد.

- زمان كافی برای پخت مرغ درسته هنگامی است كه وسط سینه آن به دمای 180 درجه فارنهایت (85 درجه سانتیگراد)  برسد.

- برای پخت ران و سینه مرغ باید تا رسیدن به دمای 160 درجه فارنهایت صبر كرد.

- گوشت گاو، گوساله و بره باید به دمای 145 درجه‌ فارنهایت برای پخت رسیده باشند. 

 برای تهیه‌ سالاد باید مواد اولیه را خنك نگاه دارید

در حالی كه همه افراد، مقصر اصلی مسمومیت‌های بیرون از منزل را سس مایونز می‌دانند، باید بدانید كه عاملان اصلی و واقعی مسمومیت، برخی مواد اولیه (مانند سیب زمینی، تخم‌مرغ، ماهی تن و پاستا) هستند، چرا كه این مواد همگی در دمای محیط با یكدیگر مخلوط و سپس در یخچال گذاشته می‌شوند.

اما این راه درست نیست، زیرا زمان زیادی می‌برد تا این مواد به دمای زیر 40 درجه‌ فارنهایت برسند. برای مثال، ماهی تن در همان دمای محیط باز و به مایه سالاد اضافه می‌شود. در اصل باكتری هنگامی ظاهر می‌شود كه مواد در دمای محیط باشند، لذا باید همه مواد لازم برای تهیه سالاد را ابتدا در یخچال گذاشت و پس از سرد شدن آنها را با هم مخلوط كرد.

بهداشت، كلید اصلی است

در مورد خطر باكتری‌ها، از لحظه آماده‌سازی غذا تا ذخیره‌سازی آن، تمامی موارد اشاره ‌شده را لحاظ فرمایید. همانطور كه گفته شد، مسمومیت‌های غذایی ناشی از رشد باكتری‌هاست كه اغلب توسط دست‌های ناپاك، سطوح و ظروف و نیز ناآگاهی ما در نحوه نگهداری مواد غذایی اتفاق می‌افتد.

چنین فكر نكنید كه اگر یكبار غذایی را كه در محیط بیرون مانده، خورده‌اید و مریض نشده‌اید، دیگر بدن شما در برابر این گونه بیماری‌ها مقاوم است، بنابراین همیشه احتیاط كنید و دست‌ها، ظروف و وسایل پخت و پز غذا را خوب بشویید و خشك نمایید.

برای اطمینان از تشخیص دمای غذا، از یك دماسنج دیجیتالی استفاده كنید و در هنگام حمل، مواد را در بسته‌های یخ نگهداری نمایید. مواد خام به خصوص گوشت را در ظرف جداگانه‌ای قرار دهید و باقیمانده غذاها را بلافاصله در یخچال بگذارید.

 در حمل و خنك نگاه داشتن غذا نهایت دقت را داشته باشید

لازم است تمامی مواد غذایی (از جمله میوه‌های برش‌خورده، ماكارونی و سالادی كه حاوی شیر، گوشت یا تخم مرغ  است) را درون محفظه‌های یخ بگذارید، به‌طوری‌كه هوا جریان داشته باشد، البته برای اطمینان كاسه‌ دیگری از یخ را روی آنها قرار دهید و سعی كنید تا دمای آن محیط را به زیر 40 درجه فارنهایت برسانید و در صورت امكان آن را در قسمت سایه و خنك ماشین قرار دهید.

غذاهای گرم را می‌توانید قبل از حركت، تا 200 درجه فارنهایت (95 درجه سانتیگراد)  در فر یا گریل گرم نمایید و سپس با خود ببرید. اگر ماده غذایی بیش از 2 ساعت در بیرون از محفظه یخ قرار داشت، حتماً آن را دور بریزید!

در نتیجه، برای كاهش خطر و نگهداری غذاهای سرد، بهتر است آنها را به تكه‌های كوچك‌تر خرد كنید و سپس درون محفظه یخ قرار دهید.

  

 

 

برای خواندن بخش اول- غذاهای پیك‌نیكی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: مسمومیت های غذایی، مسمومیت، پخت مواد غذایی، غذاهای آماده، غذاهای سرد، غذاهای گرم، پیك‌نیك، تهیه سالاد تعداد بازديد: 566 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز