2- چربی گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اشباع شده است كه افراط در مصرف آن موجب اختلالات قلبی – عروقی، افزایش فشارخون و چربیهای نامطلوب خون میگردد. بنابراین، هرگز نباید در مصرف گوشت قرمز و امعا و احشا افراط كرد. این موضوع در مورد افراد جوان نیز صدق میكند.
- در برخی موارد مشاهده میشود كه بعضی مادران برای تقویت كودكان ضعیف خود در استفاده از گوشت قرمز افراط كرده و تصور میكنند كه گوشت جزو مواد نیروزا بوده و در رفع ضعف و لاغری كودكان، تقویت قدرت عضلانی و پیشگیری از انواع بیماریها در كودك تأثیر معجزهآسایی دارد.
این مادران معمولا در سلامت كودكانشان دچار وسواس هستند و جزئیترین مشكل قابل رفع در كودكانشان موجب بروز اضطراب و آشفتگی روحی آنان میشود و آرامش و خواب و خوراك را از آنها میگیرد.
این وسواس باعث میشود كه به هر اقدام بیرویه و نامناسبی جهت حفظ سلامت كودكان خود دست بزنند و در تغذیه آنان افراط كنند كه همانطور كه اشاره شد یكی از آنها گنجاندن گوشت زیاد و بیش از حد لزوم در برنامه غذایی كودك است.
افراط در مصرف گوشت قرمز میتواند اثرات نامطلوبی در سلامت كودك داشته باشد؛ به این معنی كه ممكن است او را به طور كلی از گوشت دلزده كرده و باعث شود دیگر هرگز گوشت نخورد و در دوران بزرگسالی نیز این ماده خوراكی را از برنامه غذایی خود حذف كند كه ممكن است منجر به بروز عوارضی از قبیل كم خونی شود و یا برعكس، احتمال دارد عادت به استفاده بیش از حد گوشت در برنامه غذایی كند كه در این صورت نیز منجر به بروز عواقب ناگوار، به خصوص در سنین بالا میشود.
- یكی دیگر از وسواسهای غذایی كه معمولا در افراد با وزن بالا یا چاق وجود دارد، عدم مصرف شیر و لبنیات به علت ترس از چاق شدن است. حتی در بعضی موارد مشاهده میشود كه در بعضی رژیمهای لاغری غلط كه توسط افراد غیرمتخصص و ناآگاه تنظیم میشود، شیر و لبنیات به طور كلی از برنامه غذایی شخص حذف میگردد.
این افراد معتقدند كه لبنیات موجب افزایش وزن میشود و نباید در رژیمهای لاغری گنجانده شود. در حالی كه این باور صحیح نیست؛ زیرا شیر و لبنیات از گروههای غذایی بسیار مفید بوده و مصرف آن برای تمام افراد، از كودك و نوجوان تا اشخاص جوان، میانسال و سالمند ضروری است. شیر و لبنیات ارزش تغذیهای بالایی داشته و در حفظ سلامت انسان نقش بسیار مهمی دارد.
شیر و لبنیات در حالت معمول حاوی مقدار زیاد چربی نیستند، مگر آنكه برای مصرف، نوع پرچرب آن انتخاب شود. افراد دچار اضافه وزن یا چاق میتوانند لبنیات كمچرب را به مقدار كافی در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند و مطمئن باشند كه موجب افزایش وزن و چاقی نخواهد شد، البته نوع كمچرب لبنیات خیلی بهتر از انواع بدون چربی آن است؛ زیرا در چربی لبنیات اسیدهای چرب مفیدی وجود دارد كه به سلامت انسان كمك میكند.
- وسواس دیگری كه امروزه اذهان بسیاری از افراد دچار اضافه وزن یا چاق را به خود مشغول كرده آن است كه عدهای معتقدند مصرف سبزی یا سالاد و یا میوههای تازه موجب بزرگ شدن معده میشود و نباید همراه غذا یا در فواصل غذاها از آنها استفاده كرد. این باور غلط میتواند به سلامت انسان لطمات مهم و گاه جبرانناپذیری وارد سازد.
انواع سبزی، سالاد و میوههای تازه از منابع بسیار خوب و غنی فیبر غذایی هستند و چنانچه به مقدار كافی در برنامه غذایی روزانه گنجانده شوند، میتوانند كمك مؤثری به حفظ سلامت و پیشگیری از بسیاری بیماریها كنند.
برای خواندن بخش اول- وسواس غذایی- اینجا کلیک کنید.