Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:26

12
مرداد
گیاه درمانی در ام اس (2)

گیاه درمانی در ام اس (2)

بخش دوم- برخی از گیاهان دارویی، مکمل ها، و درمان‌های جایگزین هنگامی که در زمان و به روش صحیح مصرف نگردند و یا به تداخلات دارویی آنها توجهی نگردد می توانند عوارض شدید و غیر قابل برگشتی را به‌دنبال داشته باشند.

 

از دیگر موارد مصرف سنتی ریشه و برگ گیاه، درمان بیماری‌های پستان، احتباس مایعات، اختلالات گوارشی، درد مفاصل، تب و بیماری‌های پوستی را می‌توان نام برد. امروزه به دلیل محتوی بالای مواد مغذی، ‌برگ‌های گیاه به طور گسترده‌ای به عنوان مكمل غذایی برای خانم‌های باردار توصیه می‌شود.

تحقیقات و آزمایشات اخیر بر روی این گیاه نشان داده اند که گیاه می تواند خستگی و ضعف بدنی را کاهش دهد و موجب بالا بردن سطح سیستم ایمنی بدن شود.این تحقیقات همچنین منجر به کشف خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این گیاه شده است. قاصدك توانسته امروزه نظر متخصصین را در مورد کشف داروهایی جهت درمان و کاهش علائم بیماری MS را به خود جلب کند که دلیل آن را طیف وسیعی از مواد موثر گیاهی موجود در آن دانسته اند. 

مقدار و دستور مصرف: ریشه‏‌های گیاه قاصدک می‏ توانند به عنوان قهوه بدون کافئین مورد استفاده قرار گیرند. برای این‏کار باید آنها را خشک کنید، سپس آنها را آسیاب کرده و مثل قهوه از آن استفاده کنید.

۲تا ۸ گرم از ریشه خشك‌شده گیاه را سه بار در روز برای مدت 3 روز متوالی می توان استفاده و پس از آن یک هفته وقفه در مصرف این گیاه انداخته و مجداداً مصرف گردد. همچنین برگ‌های این گیاه  را می‌توان در سالاد و یا به صورت پخته شده استفاده كرد. 

احتیاط دارویی: ریشه و برگ‌های قاصدك كاملا بی‌خطر بوده، بدون هیچ‌گونه اثرات جانبی یا خطرهای احتمالی به‌جز واكنش‌های آلرژیك كه به ندرت بروز می‌كنند. به هر حال با توجه به اثر ریشه قاصدك بر ترشح صفرا، كمیسیون مصرف دارو آلمان  مصرف این گیاه دارویی توسط كسانی كه به انسداد مجاری صفراوی یا دیگر بیماری‌های خطرناك كیسه صفرا مبتلا هستند را ممنوع كرده است. و كسانی كه سنگ كیسه صفرا دارند،‌ فقط تحت نظر پزشك می‌توانند از این گیاه استفاده كنند.

ریشه قاصدك می‌تواند باعث افزایش ترشح اسید و از این طریق تشدید درد ناشی از زخم گوارشی شود.  افراد با آلرژی شناخته شده به گیاهان خانواده كاسنی، مانند بابونه و بومادران باید این گیاه را با احتیاط مصرف كنند. تداخل دارویی شناخته شده‌ای با قاصدك وجود ندارد.

اما بر اساس ‌آن‌چه ما درباره اثرات ریشه گیاه می‌دانیم ممكن است وقتی همراه با داروهای دیورتیك، انسولین یا داروهای خوراكی پایین‌آورنده قند خون استفاده شود، تا حدی خطرناك باشد. به علاوه در كسانی‌كه داروی لیتیوم می‌گیرند، باید دیورتیك‌های گیاهی مانند برگ قاصدك را فقط زیر نظر پزشك مصرف كنند، زیرا با مصرف این دارو دهیدراتاسیون احتمالی، ممكن است خطرناك باشد. بی‌خطری گیاه در بچه‌های كم‌سن و سال، خانم‌های حامله یا شیرده و كسانی‌كه بیماری‌ شدید كبدی یا كلیوی دارند ثابت نشده است.

بابونه و بیماری ام اس

بابونه گیاهی است که قرن ها از آن به صورت استعمال خارجی و خوراکی جهت درمان بیماریهای پوستی ، بی خوابی و اضطراب ، ناراحتی های معده ، اسهال و... استفاده می شود. گیاه بابونه به عنوان یک گیاه آنتی اکسیدان و ضد‌باکتری و مطرح است .همچنین توانایی این گیاه در کند کردن رشد تومور های سرطانی نیز در حال تحقیق و بررسی است. 

در سالهای اخیر تحقیقات زیادی در مورد اثرات دارویی این گیاه برای درمان و کاهش علائم بیماری MS صورت گرفته است و نتایج امیدوار کننده‌ای نیز به همراه داشته است اما به هر حال باید پذیرفت از آنجا که انجام آزمایشات بالینی بر روی انسانها امکان پذیر نمی‌باشد روند این تحقیقات و آزمایشات زمانبر است.

مقدار و دستور مصرف: دم کرده این گیاه، 2 تا 3 بار در هفته میل گردد. 

احتیاط دارویی: از مصرف مداوم و زیاد دم کرده این گیاه پرهیز شود.قبل از مصرف حتماً با پزشک معالج مشورت گردد. مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌گردد.

 

 

برای خواندن بخش اول- گیاه درمانی در ام اس- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: اختلالات گوارشی، مکمل های غذایی، خواص بابونه، بیماری‌های پوستی، بابونه، گیاه قاصدک، گیاه بومادران تعداد بازديد: 1034 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز