Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 01:29

13
آبان
چشمانی جادویی با سرمه

چشمانی جادویی با سرمه

این روزها کمتر خانمی است که سرمه را به خط چشم ترجیح دهد اما شاید برای یک‌بار هم که شده، دست به سرمه برده و چشم‌هایش را با این دوده سیاه، گیرا و جذاب کرده باشد.این روزها سرمه‌دان‌ها معمولا به ارث می‌رسند و این وسایل سنتی در بساط آرایشی دختران جوان به ندرت

سعی کنید بجای استفاده از لوازم آرایشی و خط چشم‌های شیمیایی از مواد طبیعی و سنتی برای آرایش چشم و ابروهایتان استفاده کنید. مواد آرایشی شیمیایی در اکثر اوقات باعث عفونت و بیماریهای چشم می‌شود. امروزه جای خواص درمانی سرمه را مواد شیمیایی که نه تنها خواص درمانی ندارند بلکه فقط برای زیبایی چشم و ابرو مورد استفاده قرار می‌گیرند را گرفته است، در برخی موارد با توجه به کیفیت نامطلبوشان باعث ریزش ابرو و مژه نیز می‌شوند. در این مطلب سعی در احیاء روش‌های سنتی تهیه سرمه بهداشتی و مرغوب در منزل را داریم که هم دارای خواص درمانی بسیاری بوده و همچنین باعث زیبایی بیشتر نیز می‌شود.

سرمه انواع مختلفی دارد و بسیاری از متخصصان طب سنتی و اسلامی استفاده از آن را برای پیشگیری از بیماری‌های چشمی موثر می‌دانند. در روایات دینی ما نیز به استفاده از سرمه تاکید شده است. یکی از بهترین و پرخاصیت ترین انوع سرمه، سرمه مغز گاو و سرمه چهار مغز است.

روش تهیه سرمه مغز قلم گاو

برای تهیه سرمه قلم گاو کافی است که مقداری مغز قلم را پس از خارج کردن از قلم داخل ظرفی ریخته و مقداری گاز یا باند را داخل آن قرار دهید به صورتی که انتهای باند یا گاز در روغن قرار گرفته و سر آن نیز بیرون باشد باند یا گاز را با استفاده از کبریت و یا فندک روشن کنید و مانند مرحله قبل ظرفی فلزی مانند سینی و یا کاسه را با فاصله روی آن قرار دهید روغن با سوختن تولید دود کرده که بر روی سطح ظرف جمع می شود که پس از اتمام کار دوده ها را تراشیده و به ظرفی که برای نگهداری سرمه استفاده می کنید منتقل کنید.

ترکیبات و خواص سرمه چهار مغز

سرمه چهار مغز از پسته، بادام، فندق و مغز قلم گاو تهیه می‌شود و به اعتقاد متخصصان طب سنتی، دوده‌ای که از این چهار مغز گرفته می‌شود، یکی از مفیدترین و سالم‌ترین انواع سرمه‌های چشم است. مواد مغذی موجود در این مغزهای گیاهی باعث تقویت قوه بینایی می‌شود و مغز قلم گاو موجود در این سرمه، گرمى و التهاب سه مغز دیگر را تعدیل می‌کند.

طرز تهیه سرمه چهار مغز

مواد این سرمه به راحتی در دسترس است و افراد به راحتی می‌توانند، آن را در منزل تهیه کنند. پسته، بادام و فندق را تهیه نموده و مغز این دانه‌ها را جدا کنید. همچنین مغز قلم گاو را خریداری نموده و مقداری از آن را بر روی این مغزهای گیاهی بمالید.

با استفاده از یک سیم، چنگال و یا میله بلند قلاب‌بافی، مغزها را بر روی حرارت اجاق بگیرید. به آرامی زیر آن سینی یا کاسه استیل یا پیرکس نشکن بگیرید، به طوریکه با یک فاصله اندک، دود حاصل از بادام، فندق و پسته در حال سوختن در سطح ظرف جمع شود

جالب است بدانید، بر اساس نظریات طب سنتی، غلبه مزاج خشک بر عضلات چشم مهمترین دلیل پیرچشمى است. برخی از مهمترین خواص سرمه چهار مغز عبارتند از:

تقویت بینایی و پیشگیری از ضعیف شدن چشم

افزایش نور چشم

پیشگیری از آب مروارید

پیشگیری از پیرچشمی زودرس

پیشگیری از بیماری‌های چشم

ممانعت از ریزش اشک زیاد و بیش از حد معمول

تقویت و افزایش رشد مژه‌ها

گوارا ساختن آب دهان و خوشبو شدن دهان

نرم کردن عضلات چشم و تسهیل‌ در خونرسانى

جلوگیرى از خونریزى داخلى چشم

توجه داشته باشید، فاصله آتش ناشی از سوخته شدن مغز گیاهی و دود کردن آن، از سطح داخل ظرف ۲ سانتیمتر باشد تا به راحتی نشست دوده بر سطح کاسه انجام شود. اگر فاصله کمتر یا بیشتر باشد، دوده از کاسه خارج و از دسترس شما خارج می‌شود. با صبر و حوصله شما در پایان، دوده ضخیمی در سطح ظرف دارید که درصورت نگهداری در جای خشک و خنک تا دو سال امکان نگهداری از آن را دارید. توصیه می‌شود دود‌ه‌ها را به سرمه‌دان چوبی یا سنگی منتقل کنید تا رشد میکروب‌ها و واکنش‌های شیمیایی به حداقل برسد.

تشخیص سرمه چهار مغز با کیفیت

چنانچه فرصت تهیه کردن سرمه را در منزل ندارید، آن را از مراکز و عطاری‌های مطمئن تهیه کنید. برای تشخیص سرمه با کیفیت، کمی از آن را در کف دست ریخته و ماساژ دهید. رنگ سرمه به هیچ عنوان با ماساژ آن پاک نخواهد شد، همچنین با آب نیز قابل شستشو نیست. سرمه خوب تنها با آب و صابون آنهم به سختی قابل پاک شدن است. بهترین زمان برای کشیدن سرمه و استفاده از خواص آن هنگام خواب است.

مضرات سرمه (موارد احتیاطی و منع مصرف)

باوجود گسترده بودن خواص سرمه، برخی انواع آن، معمولا حاوی مقداری فلز سرب است که می‌تواند تهدید جدی برای سلامت باشد. همچنین سرمه‌ای که به صورت خانگی و خارج از شرایط استریل کارخانه‌ای تهیه می‌شود، ممکن است حاوی میکروب‌هایی باشد که به این ترتیب وارد چشم شده و در برخی موارد منجر به التهاب، سوزش، قرمزی چشم و در موارد پیشرفته عفونت چشم می‌شود.

برچسب ها: طب سنتی، آرایش چشم، زیبایی چشم، طب گیاهی، سرمه چشم، انواع سرمه چشم، سرمه چهار مغز، سرمه قلم گاو، فواید سرمه برای بینایی، فواید سرمه برای رشد مژه و ابرو، سرمه گیاهی، مواد آرایشی طبیعی تعداد بازديد: 940 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز