روغن آووکادو چه به صورت موضعی مصرف شود و چه خوراکی، منبعی غنی از مواد مغذی مفید است که می توانند به بهبود وضعیت پوست کمک کنند.
این روغن حاصل میوه آووکادو بوده و سرشار از اسید اولئیک (یک نوع اسید چرب امگا ۹ اشباع نشده است) و لینولئیک اسید (یک نوع اسید چرب امگا ۶ است) می باشد.
روغن آووکادو طیف گسترده ای از فواید را برای پوست به همراه دارد. مثلا می تواند از خشکی پوست جلوگیری کرده و مشکلات جدی تر پوست مانند پسوریازیس را درمان کند.
روغن آووکادوی بکر دارای مزایای زیادی است. اسید اولئیک آن پوست را مرطوب می کند، علائم پیری را کاهش می دهد، شوره سر، آکنه و پسوریازیس را درمان می کند.
ویتامین E روغن آووکادو آسیب اشعه UV خورشید را کاهش می دهد. کاروتنوئیدهای آن به کاهش درد و التهاب، بهبود سلامت چشم و پیشگیری و درمان سرطان کمک می کند.
روغن آووکادو انتخابی خوب برای افرادی که می خواهند وزن کم کنند و یا کلسترول بالایی دارند محسوب می شود.
1. درمان خشکی پوست
به طور کلی روغن آووکادو یک مرطوب کننده عالی برای پوست است.
این روغن منبعی غنی از مواد مغذی مانند ویتامین E و اسیدهای چربی مانند اسید اولئیک است.
بسیاری از افراد از روغن آووکادو برای درمان چین و چروک صورت و خشکی پوست استفاده می کنند.
در صنعت تولید لوازم آرایشی نیز از روغن آووکادو اغلب به دلیل توانایی که در نفوذ و جذب سریع دارد زیاد استفاده می شود.
روغن آووکادو بسیار پایدار بوده و منبع غنی از ویتامین E است. همانطور که می دانید ویتامین E یک ماده نگهدارنده طبیعی است.
اگر پوست خشکی دارید و این موضوع کلافه تان کرده می توانید از روغن آووکادو برای بهبود بافت پوست استفاده کنید.
2. روغن آووکادو ضد التهاب و ضدجوش
بسیاری از افراد نگران این هستند که روغن آووکادو منجر به ایجاد جوش شود. حال سوال اینجاست که آیا مصرف این روغن می تواند آکنه ایجاد کند ؟
از آنجایی که این روغن آووکادو دارای خواص طبیعی ضد التهابی و بهبود دهنده زخم است، به درمان آکنه و جوش کمک می کند.
بسیاری از مبتلایان به آکنه فکر می کنند که برای بهبود برآمدگی های جوش مانندشان باید پوست را عاری از چربی کنند.
اما این کار می تواند آکنه را بدتر کند. زیرا خشکی بیش از حد پوست بدن را ترغیب میکند که چربی بیشتری تولید کرده و در نهایت جوش بیشتری ایجاد شود.
برخی افراد معتقدند که وقتی از روغن آووکادو برای مرطوب کردن پوست استفاده می کنند؛ تولید بیش از حد سبوم که عاملی برای ایجاد آکنه است کاهش پیدا می کند.
3. ضد پیری از فواید روغن آووکادو برای پوست
متأسفانه با افزایش سن چربی طبیعی پوستمان کم شده و تولید کلاژن نیز که باعث سفت تر و جوان تر شدن پوست می شود؛ به شدت کاهش پیدا می کند.
به این ترتیب ما توصیه می کنیم که برای رهایی از چین و چروک حتما از این روغن طبیعی استفاده کنید.
هنگامی که این روغن به صورت موضعی استفاده می شود؛ با خشکی پوست که علائم پیری را افزایش می دهد؛ مبارزه می شود. استفاده از روغن آووکادو روی پوست ممکن است باعث افزایش تولید کلاژن نیز شود.
طبق بررسی علمی انجام شده بر روی حیوانات، روغن های گیاهی که کاربرد موضعی دارند مانند روغن آووکادو باعث افزایش سنتز کلاژن می شوند.
علاوه بر این، باعث کاهش میزان سلول های التهابی در طی فرآیند بهبود زخم نیز خواهند شد.
گنجاندن چربی های سالم در رژیم غذایی مانند چربی هایی که در روغن آووکادو وجود دارد می تواند به پوست کمک کرده و خاصیت ارتجاعی آن را حفظ کند.
بنابراین استفاده از روغن آووکادو در غذاهای مختلف و یا به صورت موضعی راهی عالی برای افزایش درخشش و جوانی پوست است.
4. مبارزه با رادیکال های آزاد با روغن آووکادو
وقتی صحبت از سلامت پوست و سلامت داخلی بدن می شود؛ کاهش رادیکال های آزاد و آسیب دیدگی ناشی از تماس با این رادیکال ها حرف اول را می زند.
رادیکال های آزاد نه تنها به ایجاد بیماری کمک می کنند بلکه باعث ایجاد تغییرات ناخواسته ای از جمله لکه های پوستی ناشی از افزایش سن، چین و چروک و نگرانی های جدی تر مانند سرطان پوست می شوند.
روغن آووکادو به دلیل این که غنی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها است می توان از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری کرده و بدن و پوست را سالم نگه دارد.
5. کاهش سیاهی پوست از فواید روغن آووکادو برای پوست
این که بتوانید یک کرم مناسب و موثر برای سیاهی و چروک های زیر چشم پیدا کنید بسیار دشوار است.
همچنین از آنجا که دارای ویتامین A، E، C و K است می تواند با سیاهی دور چشم مبارزه کرده و چروک ها را نیز کاهش دهد.
6. تسکین آفتاب سوختگی با روغن آووکادو
طبق نتایج یک بررسی علمی که در سال ۲۰۱۱ منتشر شده، روغن آووکادو (Persea americana) سرشار از ویتامین E، بتاکاروتن، ویتامین D، پروتئین، لسیتین و اسیدهای چرب است .
این موضوع باعث می شود که مصرف موضعی آن برای درمان ،تاب سوختگی و یا حتی برای جلوگیری از این عارضه مفید باشد
مصرف روغن آووکادو می تواند اثرات منفی آفتاب سوختگی را کاهش دهد.
7. مبارزه با علائم پیری
روغن آووکادو فقط برای مبارزه با آسیب های خورشیدی نیست بلکه می توانید از آن برای مبارزه با علائم پیری پوست مانند چروک، خشکی و خستگی هم استفاده کنید.
ویتامین E و لسیتین آووکادو موجب استحکام پوست می شوند. ویتامین E و کاروتنوئیدها همچنین از التهاب جلوگیری می کنند و چین و چروک را از پوست می زدایند.
روغن آووکادو سرد را روی پوست بمالید و صبح آن را بشویید. خواهید دید که پوست تان نرم و آبرسانی می شود.
8. درمان پسوریازیس از فواید روغن آووکادو برای پوست
پسوریازیس یک بیماری مزمن و خودایمنی پوستی است که باعث التهاب و پوسته پوسته شدن پوست می شود.
نتایج یک کارآزمایی بالینی که در مجله Dermatology منتشر شده است نشان می دهد که استفاده از کرم ویتامین B12 حاوی روغن آووکادو در مدت زمان ۱۲ هفته اثرات مفیدی بر روی بیماران مبتلا به پسوریازیس دارد.
به طور کلی این مطالعه نتیجه گیری کرده ست که استفاده از کرم حاوی روغن آووکادو و ویتامین B12 دارای پتانسیل قابل توجهی در درمان موضعی پسوریازیس در دراز مدت است.
9. بهبود سریع زخم
آزمایش به روی حیوانات در این مورد بسیار اثربخش بوده و شواهد نشان می دهند که روغن آووکادو از ژل پترولیوم هم برای بهبود زخم موثرتر عمل کرده است.
این روغن باعث کاهش التهاب پوست شده و موجب تقویت چگالی و استحکام کششی پوست می شود.
روش استفاده از روغن آووکادو برای پوست
روغن آووکادو یک روش درمانی طبیعی برای رفع مشکلات پوستی است و همین موضوع باعث شده که در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست طبیعی از این ماده استفاده شود.
این روغن برای سلامت پوست ما بسیار مفید است و کاربردهای مختلفی نیز دارد. از بهبود خشکی پوست گرفته تا پاک کردن آرایش چشم همگی از کاربردهای روغن آووکادو برای پوست هستند.
کافی است که مقدار کمی از روغن آووکادو را روی یک تکه پنبه بریزید و روی چشم ها بمالید تا آرایشتان پاک شود.
باقی ماندن مقدار کمی از روغن آووکادو روی پوست جای نگرانی ایجاد نمی کند. زیرا روغن باقیمانده می تواند از ایجاد خطوط پاک کلاغی دور چشم جلوگیری کند.
همچنین می توانید از روغن آووکادو برای درمان خطوط ریز، چین و چروک ها، ترک خوردگی پاشنه پا و خشکی کوتیکول ها استفاده کنید.
برخی افراد نیز برای روش کردن پوست از روغن آووکادو استفاده می کنند. اما این خاصیت یک مزیت اثبات نشده است.
منبع : دلگرم