زنجفیل برای جلوگیری از تهوع و استفراغ در مسافرت
زنجفیل از قدیم به عنوان یكی از پر مصرفترین ادویهها به عنوان خوراكی دارویی مورد استفاده بوده است و دارای خواص گوناگونی میباشد، اما یكی از خواص مهم و ایدهآل آن اثر ضد تهوع و استفراغ آن است. استفاده از زنجفیل و یا فرآوردههای دارویی آن میتواند در تهوع حاملگی، ماشینی شدن و تهوع حاصل از شیمی درمانی و یا موارد دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
برای جلوگیری از تهوع و استفراغ در مسافرتها میتوان یك گرم پودر زنجفیل را چند ساعت قبل از مسافرت به همراه مایعات یا غذا مصرف نمود و یا برای اثر سریع و راحتتر آن میتوان از قطره آرومین (ARHEUMIN) كه بدون نسخه در داروخانهها عرضه میگردد، استفاده نمود.
برای این منظور میتوان 50 قطره آرومین را در كمی آب، چای و یا مایعات و غذا حل نموده و نیم ساعت تا 45 دقیقه قبل از مسافرت میل كرد. این میزان برای یك روز كافی است و میتوان روزهای بعد آن را تكرار كرد.
سیب را با پوست بخوریم یا بدون پوست؟!
سیب یكی از میوههای با خواص زیاد است، به طوری كه در پند و مثالهای بعضی از كشورها میگویند هر كس روزی یك سیب بخورد، به دكتر مراجعه نمیكند. در صورتی كه سیب را با پوست بخورید، دارای خاصیت مسهل بوده و برای رفع یبوست خوب است، ولی در صورتی كه سیب را بدون پوست مصرف كنید، دارای خاصیت ضد اسهال است. دلیل این امر وجود فیبرها (الیاف) پوست سیب است كه دارای خواص مسهل میباشند.
چای تازه دم یا كهنه؟!
چای تازه به دلیل داشتن كافئین بیشتر، نسبت به چای كهنه دارای خاصیت رفع خستگی است، لذا در صورتی كه منظور از نوشیدن چای رفع خستگی و نشاط باشد، باید از چای تازه دم كشیده نوشید. كافئین آزاد شده در چای تازه پس از مدتی كمكم با تاننهای (مواد تلخ) چای به صورت كمپلكس در آمده و دیگر خواص كافئین آزاد را ندارد.
گیاهان اسانسدار را چگونه نگهداری كنیم؟
با توجه به اینكه رایحه (اسانس) گیاهانی كه ما بطور روزمره به صورت سبزی خوراكی و یا ادویه آنها را مصرف میكنیم، احتیاج به دانستن نكات خاصی دارد، به آنها اشاره میشود.
چون رایحهها میتوانند به سرعت تبخیر شوند و به خصوص این مسئله در اثر گرما بیشتر رخ میدهد، لذا این گیاهان را باید در حرارت كم و سایه و به دور از نور آفتاب نگهداری كرد.
همچنین از پودر كردن آنها و نگهداری به مدت طولانی تا حد امكان خودداری كنید، چون رایحه گیاهان از پودر به سرعت تبخیر میشود. به همین دلیل باید پودر این گیاهان را در ظروف فلزی یا شیشهای (ترجیحا شیشههای رنگی) ریخته و درِ آنها را محكم بست. ظروف پلاستیكی برای نگهداری این نوع گیاهان و ادویهجات مناسب نمیباشند.
گوجهفرنگی تازه بهتر است یا پخته؟!
گوجهفرنگی از مهمترین محصولات گیاهی با خواص ارزشمند است كه مصرف آن میتواند برای سلامتی بسیار قابل توجه باشد. گوجهفرنگی گذشته از اثرات خوب برای قلب و به عنوان ضد سرطان دارای اثرات ضد پیری برای پوست است.
این موارد تنها اثرات آن نمیباشند، بلكه گوجهفرنگی دارای اثرات دیگری از جمله ضد درد، ضد تصلب شرایین، ضد باكتری، ضد سرفه، كاهش دهنده پرفشاری خون و كلسترول، مسهل، ادرارآور و دهها اثر دیگر است و با توجه به اینكه بسیاری از اثرات مفید آن مربوط به مادهای بنام لیكوپن است و این ماده با پختن گوجهفرنگی بیشتر آزاد میشود و جذب آن بهتر است.
ضروری است از هر دو شكل گوجهفرنگی به شكل تازه (برای محفوظ ماندن ویتامینها و بعضی تركیباتش) و پخته (برای جذب بیشتر لیكوپن آن) مصرف شود. لیكوپن دارای خاصیت ضد پیری زودرس پوست میباشد.
برای خواندن بخش اول- همه چیز در مورد گیاهان دارویی- اینجا کلیک کنید.