Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 5 آذر 1403 - 00:35

22
خرداد
در ماه رمضان چه بخوریم که کمتر تشنه شویم (2)

در ماه رمضان چه بخوریم که کمتر تشنه شویم (2)

مرزه یكی از سبزی‌های خوراكی است كه دارای مزه تند و بوی مطبوع است. این گیاه از قدیم به عنوان سبزی خوراكی و یا ادویه به عنوان طعم و مزه و معطركننده‌ مورد استفاده زیادی در جهان بوده است.

 

 

مرزه

 مرزه یكی از سبزی‌های خوراكی است كه دارای مزه تند و بوی مطبوع است. این گیاه از قدیم به عنوان سبزی خوراكی و یا ادویه به عنوان طعم و مزه و معطركننده‌ مورد استفاده زیادی در جهان بوده است. مرزه از قدیم در اروپا به عنوان ضد تشنگی و به خصوص در افراد مبتلا به مرض قند مورد استفاده بوده است.

این گیاه را می‌توان به هر دو صورت تازه و خشك (در ادویه‌جات) مصرف نمود. در بعضی از كشورها از تنتور و یا چای كیسه‌ای مرزه استفاده می‌كنند. مهم‌ترین خواصی كه تاكنون در مورد مرزه مطالعه و تایید شده است عبارتند از: اثرات ضددرد، ضدآرتریت، ضد میكروب قوی، ضد سرطان، ضد ترشح ادرار، آنتی‌اكسیدان، ضد نفخ و اسپاسم، هضم‌كننده غذا، خلط آور، ضد التهاب و ضدویروس تبخال. از تخم مرزه در طب سنتی به عنوان برطرف‌كننده دردها‌ی عضلانی و روماتیسم استفاده می‌كنند.

لیموعمانی

لیمو عمانی كه حاصل خشك شده نوعی لیموترش است از مصرف بالایی در جهان و ایران برخوردار است و خواصی شبیه به آبلیمو دارد. همچنین برای آرامش بیشتر و جلوگیری از استرس در ماه مبارك رمضان می‌توان از دم‌كرده مخلوط لیموعمانی و گل گاو زبان به همراه كمی نبات كه محصولی خوش‌عطر و طعم و مطبوع می‌باشد استفاده نمود.

برای این كار می‌توان یك قاشق غذاخوری پر گل گاو زبان را به همراه خردشده یك لیموعمانی با دو لیوان آب جوش مخلوط نموده و حدود 10 تا 20 گرم نبات به آن اضافه نمود. این مخلوط را لازم است حدود 15 تا 20 دقیقه روی كتری یا بخار گذاشته و سپس آن را صاف و مصرف نمود.

می‌توان هر روز همین میزان را و به خصوص شب هنگام برای داشتن خوابی آرام و آرامش روز بعد استفاده كرد. توصیه می‌شود از زیاده‌روی در مصرف آن خودداری گردد، چون ممكن است باعث كاهش فشار خون در بعضی افراد شود. لازم به ذكر است جهت تلخ نشدن این محلول باید حتماً دانه‌های لیمو را جدا كرده و دور انداخت.

خاكشی

خاكشی گیاه دارویی شناخته شده‌ای است كه از قدیم در طب سنتی به عنوان رفع گرمازدگی و ضداسهال مورد مصرف بوده است. بر روی دانه‌های خاكشی تركیباتی به نام موسیلاژ وجود دارند كه در فارسی به لعاب مشهور هستند. این اجسام می‌توانند چندین برابر وزن خود آب جذب نموده و متورم شوند، در حقیقت این تركیبات می‌توانند به عنوان نگهدارنده آب در بدن باشند، لذا می‌توان از مخلوط خاكشی در آب و به خصوص آب سرد یا آب همراه با تكه‌های یخ استفاده نمود.

بعضی به این مخلوط كمی شكر نیز اضافه می‌كنند و در حقیقت نوعی شربت به نام شربت خاكشی تهیه می‌كنند كه برای رفع عطش و گرمازدگی به خصوص در مناطق و فصول گرم و یا در مسافرت به این نواحی توصیه می‌شود.  اضافه می‌نماید در طب عامیانه از خاكشی به عنوان ادرارآور، تب‌بر، رفع التهاب كلیه، اشتهاآور، مقوی معده و رفع سوء‌هاضمه استفاده می‌نمایند.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- در ماه رمضان چه بخوریم که کمتر تشنه شویم- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: گیاهان دارویی، مرزه، لیموعمانی، خاكشی، خاکشیر، خواص مرزه، خواص خاکشیر، مزایای گیاهان دارویی تعداد بازديد: 895 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز