Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:54

12
خرداد
5 ادویه شفادهنده (1)

5 ادویه شفادهنده (1)

بسیاری از بیماری ها را میتوان با رعایت رژیم غذایی مناسب درمان کرد. ادویه ها دارای خواص درمانی زیادی هستند ، با اگاهی از خواص شفا بخش ادویه ها می توان بسیاری از بیماری ها را بدون مصرف داروهای شیمیایی درمان کرد. در ادامه 5 ادویه شفابخش را می شناسید

 آذین کریم‌زاده؛ کارشناس ارشد تغذیه

 

 

 

در هند ادویه‌جات تنها بخشی از آشپزی نیست، بلكه نوعی داروی شفادهنده نیز محسوب می‌شود. مثلاً زردچوبه نه تنها برای خوش‌طعم و خوشرنگ كردن غذاها استفاده می‌شود، بلکه در زخم ها برای ضدعفونی و ترمیم سریع‌تر زخم نیز به کار می‌رود. خوردن كمی زنجفیل در بهبود تهوع بسیار موثر است.

دم کرده گشنیز در شیر گرم برای درمان بی خوابی به کار می‌رود. تحقیقات نشان می‌دهد كه كوركومین ماده فعال زردچوبه در درمان سرطان بسیار مؤثر است و درمان بسیاری از بیماری‌های مزمن، از جمله سرطان را با ادویه‌جات میسر است.

پژوهشگران سراسر جهان كشف كرده اند، ادویه‌جات حاوی تركیباتی هستند كه با اكسیداسیون و التهاب مبارزه می‌كنند. التهاب و اكسیداسیون از جمله فرایندهایی هستند كه ابتلا به بیماری‌های مزمن را موجب می‌شوند. مطالعات نشان می‌دهند كه ادویه‌جات در پیشگیری و درمان بیش از 150 بیماری موثرند. در ادامه پنج ادویه ساده را كه دوست سلامتی هستند و معمولاً در تمامی آشپزخانه‌ها وجود دارند، بررسی می‌کنیم:

 دارچین

از خواص اصلی دارچین تنظیم و كنترل قند خون است. این ادویه خوشمزه كه بیشتر آشپزها از آن در تهیه دسرها و شیرینی‌ها استفاده می‌كنند، به كنترل قندخون كمك می‌كند و شاید یكی از دلایل افزایش مبتلایان به بیماری دیابت در آمریكا عدم استفاده كافی از این ادویه باشد. در دو دهه گذشته تعداد مبتلایان به دیابت دو برابر شده است.

مطالعات نشان می‌دهند كه دارچین نقش مهمی در كنترل قندخون و دیگر بیماری‌های قلبی عروقی دارد. دیابت و تصلب شرائین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی را شش برابر افزایش می‌دهد، ولی خوشبختانه با تغییر در شیوه زندگی می‌توان از روند ابتلا و پیشرفت بیماری دیابت پیشگیری كرد.

  تغییر در شیوه زندگی از داروها بسیار موثرتر است.

در مطالعه‌ای در ایالات متحده، 109 بیمار مبتلا به دیابت مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه افرادی كه روزانه 1 گرم دارچین مصرف می‌کردند، پس از سه ماه، مقدار هموگلوبین A1C خون آنها 83 درصد كاهش یافته و در 7 درصد از آنها بیماری كنترل شده و در 1 درصد از آنها بهبودی حاصل شد.

پژوهشگران سوئدی نیز با تحقیق بر روی 14 نفر دریافتند كه استفاده از دارچین به عنوان چاشنی غذا قندخون را به مقدار قابل توجهی كاهش می‌دهد.  دارچین همچون انسولین عمل می‌كند. این ماده موجب تحریك گیرنده‌های چربی و سلول‌های عضلانی می‌شود و قند اضافی را از خون خارج و در سلول‌ها ذخیره می‌كند و این درست همان كاری است كه انسولین انجام می‌دهد.

 دارچین از ابتلا به بیماری‌های زیر پیشگیری و آنها را درمان می‌كند:

سرطان، كلسترول خون افزایش یافته، مسمومیت غذایی، بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، سكته، زخم عفونت‌های قارچی واژن، سندرم تخمدان پلی‌كیستیك و مقاومت به انسولین.

پودر دارچین پس از چند ماه عطر خود را از دست می‌د‌هد؛ بنابراین بهتر است چوب آن را بخرید و هرگاه به آن نیاز دارید، آن را آسیاب كنید. دارچین سری‌لانكا بهترین دارچین جهان شناخته شده است. موارد استفاده:

 با مقدار مساوی از دارچین، هل، فلفل سیاه و سفید گوشت را طعم‌دار كنید.

 آن را روی پرتقال، سیب، موز و خربزه بپاشید.

 در تهیه سوپ و یا خورش استفاده كنید.

 هر نوع چای گیاهی را دم كنید و دو فنجان آب سیب و یك لیموی ورقه شده و دو چوب دارچین به آن اضافه و پس از 10دقیقه میل كنید. می‌توانید به جای چای گیاهی از آب‌جوش خالی نیز استفاده كنید.

 زردچوبه

 یكی از خاصیت‌های اصلی زردچوبه كاهش التهاب است. زردچوبه یكی از ادویه‌های اصلی مردم هند است كه تقریباً در تمامی غذاهای آنها یافت می‌شود. شاید به همین دلیل است كه مردم هند نسبت به كشورهای غربی، به خصوص آمریكا كمتر به بیماری‌های مزمن مبتلا می‌شوند.

خاصیت درمانی زردچوبه ناشی از ماده فعال تشكیل‌دهنده آن به نام كوركومین است كه این تركیب قوی و متنوع سرشار از آنتی‌اكسیدان بوده و خاصیت ضدالتهابی دارد و تقریباً برای سلامت تمام اعضاء بدن مفید است.

زردچوبه از اكسیداسیون و در نتیجه التهاب مزمن جلوگیری می‌كند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد كه كوركومین موجود در زردچوبه در مقایسه با داروهای ضدالتهابی و ضددرد مؤثرتر است و البته مصرف آن هیچ عارضه جانبی ندارد. داروی تاموكسی‌فن از جمله داروهایی است كه برای جلوگیری از گسترش و عود سرطان سینه تجویز می‌شود.

براساس پژوهش‌ها، تأثیر كوركومین در كاهش درد و التهاب بیش از تاثیر داروی آسپرین و ایبوپروفن، و دركاهش سلول‌های سرطانی بیش از بسیاری از داروهاست. زردچوبه تنها منبع خوراكی كوركومین است كه به راحتی می‌توان از آن استفاده كرد.

  زردچوبه در درمان و پیشگیری از بیماری‌های زیر مؤثر است:

آسم، سرطان، كلسترول خون افزایش یافته، آكنه، آلرژی، آلزایمر، آرتریت، كولیت (التهاب روده)، فیبروز، افسردگی، درماتیت، دیابت نوع 2، اگزما، عفونت چشم، نفخ شكم، بیماری‌های كیسه صفرا، نقرس، بیماری قلبی، بیماری‌های لثه، نفخ شكم، بیماری‌های كیسه صفرا، نقرس، بیماری‌های لثه، فشار خون بالا، خارش، بیماری‌های كبدی، چاقی، درد، سكته، زخم، پسوریازیس و بثورات جلدی. بیشتر زردچوبه‌های جهان از دو نقطه در هند تأمین می‌شوند، آلپی و مادراس است. زردچوبه مانند زنجفیل گیاهی یك ریشه است. توصیه می‌شود آن را به اندازه مورد نیاز خود خریداری كرده و بیش از چند ماه نگهداری نكنید؛ زیرا عطر و طعم خود را از دست می‌دهد...

 

 

 

برای خواندن بخش دوم- 5 ادویه شفادهنده - اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: دارچین، خواص زردچوبه، زردچوبه، خواص ادویه جات، كنترل قند خون، ادویه‌جات، ادویه‌جات هندی، کاربرد زردچوبه تعداد بازديد: 1249 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز