تحریریه بهار زندگی
با شفابخشترین ادویههای جهان آشنا شوید. دانش پزشكی مدرن شناسایی و مطالعه روی قدرت بیانتهای چاشنیها، ادویهها و گیاهان را آغاز كرده است و قصد دارد از این تركیبات مفید و شفابخش بعنوان سلاحهایی برای مقابله با بیماریهای گوناگون از سرطان گرفته تا آلزایمر استفاده كند.
دكتر بهارات آگاروال، استاد پزشكی مركز سرطان اندرسون در دانشگاه تگزاس و نویسنده اثر «ادویههای شفابخش» در این رابطه اظهار داشت: در سالهای اخیر متخصصان تلاش خود را آغاز كردهاند تا براساس شواهد پزشكی نشان دهند كه چرا هزاران سال انسان از ادویهها برای مصارف پزشكی و درمانی استفاده میكرده است. به گزارش ایسنا، در این مقاله فهرست 6 مورد از مفیدترین و شفابخشترین ادویهها كه در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرند، ارایه شده است.
این 6 ادویه عبارتند از
1- مریم گلی
امروزه متخصصان گیاهشناسی و گیاهان دارویی، مصرف چای مریم گلی را برای بهبود مشكلات معده و گلودرد توصیه میكنند. یك مطالعه جدید نشان داده است كه استفاده از افشانه حاوی محلول مریم گلی به داخل گلو در كاهش درد بسیار موثر است. بررسیها هم همچنین نشان داده است كه مریم گلی برخی از علائم اولیه آلزایمر را بهبود میبخشد و روی نوعی ماده شیمیایی تاثیر میگذارد كه در حافظه و یادگیری نقش دارد. برای مثال گروهی از دانشجویان كه از كپسولهای حاوی این گیاه استفاده كرده بودند در تستهای حافظه امتیازات بهتری را بدست آوردند.
2- رزماری
رزماری نیز در تقویت حافظه و سطح هوشیاری موثر است. اسید رزماری و سایر تركیبات آنتی اكسیدانی موجود در این ادویه كه معمولا روی گوشت قرمز و مرغ استفاده میشود، برای مقابله با باكتریها موثر است و حتی به طبع سالمتر گوشت كمك میكند.
3- زردچوبه
در هند از این ادویه برای تسریع بهبود و شفای زخمها استفاده میشود. همچنین چای زردچوبه در بهبود سرماخوردگی و مشكلات تنفسی موثر است. پزشكی مدرن نیز بسیاری از خواص مفید زردچوبه شامل خواص آنتی اكسیدانی و ضد التهابی را تایید كرده است.
زردچوبه حاوی مادهای به نام كوركیومین است كه میتواند دردهای ناشی از آرتریت، جراحات دندانی را كاهش دهد. همچنین در برخی از مطالعات كه خاصیت این ادویه در كنترل بیماریهای قلبی، دیابت و آلزایمر مشاهده شده است. علاوه براینها دكتر آگاروال در مطالعات خود به خاصیت این ادویه در درمان سرطان به ویژه سرطانهای روده پی برده است.
4- فلفل تند
برخی از متخصصان معتقدند كه خوردن فلفل تند در هوای گرم میتواند سیستم خنك كننده بدن را به طور طبیعی مورد هدف قرار دهد و در نتیجه بدن را خنك كند. بعلاوه، نوعی تركیب موجود در فلفل تند موسوم به «كاپسایسین» سوخت و ساز بدن را تشدید میكند و سوختن چربی را تشدید میكند. به این ترتیب میتواند در طولانی مدت موجب كاهش وزن شود. این ماده در عین حال با تقویت توان سلولهای معده خطر بروز زخم معده را كاهش میدهد و این عضو را در برابر عفونتها و باكتریهای تولید كننده زخم مقاوم میسازد. فلفل تند هم چنین با كاهش كلسترول بد از قلب محافظت میكند.
5- زنجفیل
این ادویه به داروخانه گیاهی معروف است. زنجبیل از قدیم برای درمان سرماخوردگی و مشكلات معده استفاده میشود و غنی از تركیبات ضد التهابی است كه هركدام برای مقابله با سرطانهای مختلف و كاهش دردهای آرتریتی مفید هستند. افرادی كه روزانه كپسول زنجفیل مصرف میكنند 25 درصد كمتر دچار دردهای عضلانی میشوند. همچنین تزریق عصاره این ادویه در بهبود دردهای اوستئوآرتریت زانو موثر است. عصاره زنجبیل حالت تهوع را كاهش میدهد و به كاهش تهوع صبحگاهی ناشی از جراحی و شیمیدرمانی كمك میكند.
6- دارچین
این ادویه نیز به نوبه خود تاثیرات و خواص مفید بسیاری دارد. دارچین اشتها را افزایش داده و گوارش را تسهیل میكند. این ادویه برای كنترل قندخون در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم بسیار موثر است. مصرف دارچین به مقدار محدود تاثیرات بسیار قابل توجهی روی بدن و حفظ سلامتی دارد.