وقتی حسی که خرید کردن در شما ایجاد میکند وسیلهای برای حواس پرتی شما از احساسات بدتان میشود، دیگر چیزی که خریده اید چندان اهمیت ندارد و بیشترناشی از حسی است که خرید کردن در شما بوجود میآورد و این حس به شما اجازه میدهد تا از آن احساسات بد دوری کنید. مشکل این جا است که وقتی شما شروع کردید دیگر برای رسیدن به سطح بالاتری از رضایت ممکن است بیشتر و بیشتر به خرید کردن نیاز پیدا کنید. اثرات منحرف کننده شما از درد کمتر موثر واقع میشوند و شما را وادار میکنند تا برای رسیدن به همان تاثیر بیشتر و بیشتر این رفتار را ادامه دهید. این گونه خرید کردن میتواند فقط گه گاهی وقتی کسی خصوصا غمگین، آسیب پذیر یا مضطرب است اتفاق بیافتد، یا میتواند مکررا تکرار شود ونتایج منفی ویران کنندهای بوجود آورد.
برای جلوگیری از این رفتار اول باید بدانیم که مشکلی وجود دارد. اگر شما به تودهای از لباسهای انباشته شده در کمد خود نگاه میکنید که هنوز برچسبشان رویشان است، این به شما دلیل کافی میدهد تا بیشتر دقت کنید. همچنین سوال کردن در مورد عادت خریدتان از کسانی که شما را دوست دارند هم میتواند کمک کننده باشد. اگر پیامدهای منفی (همانند بدهی مالی به دلیل خرید کردن) مشخص و جدی باشد، بهتر است که دنبال کمک حرفهای مثلا یک مشاور بگردید. اگرمشکل کم بود، ولی پیامدهای منفی واضحی برای شما یا نزدیکانتان آشکار نبود، این را میتوانید خودتان حل کنید.
برخی از راهنماییهای موثر برای جلوگیری از خرید احساسی:
• برنامه ریزی داشته باشید
• حداقل از چند روز قبل برای خرید برنامه ریزی کنید و به آن پایبند باشید. عید دیدنی در ایام نوروز
• هیچ وقت درگیر جو لحظهی خرید نشوید، به اینکه حراج چقدر وسوسه کننده یا خوب باشد اهمیت ندهید.
• با دوستتان خرید کنید.
• برای جلوگیری از خرید هیجانی هدف خود را با دوستتان درمیان بگذارید و با هم به خرید بروید.
• از گشت وگذار فقط برای خرید خودداری کنید.
• در طول زمانی که برای خریدتان برنامه ریزی کرده اید به کافی شاپ، رستوران، گالری هنری یا دیگر جاهایی که درآن جا خرید نمیکنید نروید. وقتی ساعتهای طولانی در خرید باشیدراحتتر در احساس منحرف کنندهای که توسط خرید هیجانی در شما ایجاد میشود گیر میکنید.
منبع: زیبایمون