Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 23:47

19
شهریور
راهکارهای رسیدن به آرامش

راهکارهای رسیدن به آرامش

تنفس آرام و تمرکز بر دم و بازدم یکی از راهکارهایی است که روانشناسان توصیه می‌كنند. اختصاص دادن زمانی به خود، فارغ از برنامه‌های روزمره، اثری اعجاب‌انگیز در تغییر روحیه خواهد داشت.

ستاره حميدی؛ كارشناسي ارشد روانشناسی

 

عجله دركارها بخش عمده ای از زندگی را فرا گرفته و انجام چند كار به طور همزمان، وظایفی كه برعهده داریم و نگرانی برای كمبود وقت، جهت رسیدگی به بسیاری از كارهای عقب‌افتاده آرامش را از ما سلب كرده است. شاید زندگی كردن در جامعه‌ای كه هر روز و هر ثانیه در حال تغییرات باورنكردنی است، بسیار پیچیده و مشكل باشد. گاهی آنقدر مشغله‌ها زیاد است كه دیگر زمانی برای پرداختن به خودمان نداریم و تمام تلاش بر این است كه همه را، از خانواده تا دوستان و همكاران، از خود راضی نگه داریم. درست است كه در جستجوی آرامش هستیم؛ اما معمولاً هیچ كاری برای رسیدن به آرامش نمی‌كنیم و برای اهداف خود راه‌هایی را برمی‌گزینیم كه نه تنها مشكلات‌مان را از بین نمی‌برد، بلكه زندگی را دچار هرج و مرج می‌كند. بسیاری از ما آرزو داریم مانند برخی افراد، بیرون و درونی آرام داشته باشیم. تنش‌ها و استرس های متعدد زندگی روزمره ما را به جستجوی آرامش می‌كشاند و شاید در نگاه اول یافتن آرامش بسیار سخت و دست‌نیافتنی به نظر آید؛ اما با کمی تامل و تغییر در شیوه ارتباطی می‌توان تا حدودی استرس‌ها و اضطراب‌های روزانه را کنترل كرد. در نظر گرفتن برخی مسائل کمک بسیاری در این زمینه می‌كند.

همراه خویش را برگزینید

انتخاب یک دوست و همراه آرام می‌تواند بسیار موثر واقع شود. در صورتی که دوست یا همكارتان فردی مضطرب و عصبانی باشد، مسلماً انرژی‌های منفی‌اش را در فضا پراکنده خواهد كرد. در چنین شرایطی جهت بازسازی و اصلاح روابط، تغییرات بسیاری لازم است. گاهی نمی‌توان افراد منفی را كاملا از زندگی حذف نمود؛ اما محدود كردن تعاملات با آنها كمك شایانی می‌كند.

پذیرش تغییر 

یکی دیگر از عواملی که موجب بر هم خوردن تعادل، نظم و آرامش انسان می‌شود، نوع واکنش به تغییرات محیطی (شغل یا زندگی خصوصی) است. انعطاف‌پذیری در برخورد با مشکلات و تغییرات روزمره و همچنین بی‌توجهی به مشکلات خرد و بزرگ نكردن آنها، راهکار مناسبی جهت برخورد با سختی‌هاست.

تنفس آرام و تمرکز

تنفس آرام و تمرکز بر دم و بازدم یکی از راهکارهایی است که روانشناسان توصیه می‌كنند. اختصاص دادن زمانی به خود، فارغ از برنامه‌های روزمره، اثری اعجاب‌انگیز در تغییر روحیه خواهد داشت.

معجزه آب

روانشناسان در شرایط روحی نامساعد، جهت آرامش و برطرف کردن استرس یک حمام گرم و یا شناور شدن در استخر یا وان، همراه با ماساژ را توصیه می‌كنند. ماساژ کف پا و شقیقه‌ها به هنگام بازدم، همچنین ماساژ پشت دست و ابرو آرامبخش خواهد بود.

خوشبینی
بسیاری از استرس‌ها و نگرانی‌ها ناشی از پیش‌بینی وقایع توسط خودماست. بعضی افراد قبل از وقوع حوادث احتمالی، با بدگمانی و بدبینی تعادل روحی خویش را برهم می‌زنند. عدم پیش‌بینی وقایع و مثبت‌گرایی و خوش‌بینی می‌تواند به حفظ آرامش كمك فراوانی كند.

شیر بخورید
متخصصان تغذیه بر این باورند كه خوردن میوه، سبزیجات و لبنیات، به خصوص شیر، آرامبخش خواهد بود.

عجله نكنید
برخی مواقع استرس‌ها و نگرانی‌های افراد ناشی از عجله و زمان‌مند نبودن آنهاست. در این زمینه داشتن یك برنامه زمانی منظم جهت انجام امور روزمره مفید به نظر می‌رسد.

به خود لبخند بزنید 
برای داشتن روزی آرام، صبح جلوی آینه ایستادن و لبخند زدن، سپس شانه زدن و آرایش مو با دقت، بسیار لذتبخش و شیرین خواهد بود (ماساژ پوست سر با برس تاثیر اعجاب‌انگیزی در بر خواهد داشت). 

در آغوش بگیرید 
روانشناسان تحقیقات زیادی در خصوص فواید در آغوش گرفتن انجام داده‌اند. هنگامی که روز را با در آغوش گرفتن عزیز ترین فرد زندگی آغاز کنیم، مسلماً روحیه‌ای شادتر خواهیم داشت.

خود را سرگرم كنید
نگهداری از حیوانات خانگی  و انجام امور باغبانی (رسیدگی به گل و گیاه) در تنش‌زدایی موثر است.

لباس مناسب
یکی از اصول فنگ شویی، استفاده از پوشاک مناسب است. لباس‌های گشاد با الیاف طبیعی و رنگ های روشن و شاد، موجب آرامش می‌گردد.

تغییر در برنامه روزانه
تقریبا همه ما هر روز در یک ساعت مشخص از منزل بیرون آمده و روانه محل کار می‌شویم و یا برخی خانم‌های
خانه دار با آغاز روز، امور روزانه را تکرار می‌کنند؛ اما بعضی اوقات رها کردن قید و بندها و تغییر در روند زندگی موجب تنوع و شادی می‌شود؛ مثل زودتر از منزل خارج شدن، هم صحبتی با یک غریبه، پیاده‌روی صبحگاهی و هر نوع تغییر در شروع و ادامه روز كه نشاط آفرین است.

همسو با طبیعت
با گذراندن تعطیلات آخر هفته در طبیعت، از آن انرژی خواهید گرفت و از فشارهایی كه در طول هفته بر شما وارد شده، رها می‌شوید.

آرام‌نمایی
 طبق نظریه تفاوت‌های فردی، برخی بسیار آتشین مزاج و عده‌ای آرام و صبورند. گاه آرزو می‌کنیم کاش می‌شد ما نیز آرامش داشتیم. یکی از راه‌های دستیابی به این هدف، آرام‌نمایی است؛ یعنی وانمود کنیم ما نیز آرامیم و از لحاظ بدنی بسیاری از خصوصیات افراد آرام را تقلید كنیم. به عنوان مثال آرام حرف بزنیم، آرام راه برویم و... تا به مرور این خصوصیات درونی ‌شوند.

گذشته فقط در خاطرات است
 یکی دیگر از عواملی که موجب بر هم خوردن آرامش شده و اضطراب‌آور است، زندگی کردن در خاطرات گذشته می‌باشد. بسیاری افراد مدام گذشته را به یاد آورده و نسبت به وقایع آن واکنش نشان می‌دهند. باید بپذیریم كه گذشته فقط خاطره‌ای است در ذهن و زندگی كردن در حال، یکی از خصوصیات انسان‌های موفق است. 

تمرین نه گفتن

بسیاری از سرخوردگی‌ها و برهم خوردن تعادلات روانی، ناشی از نیاموختن نحوه صحیح ارتباط است. وقتی می‌خواهیم بدون در نظر گرفتن محدودیت‌های زمانی و كاری همه را راضی نگاه داریم، خودمان مشکل آفرین
می‌شویم؛ در حالی كه نه گفتن و قبول نکردن مسئولیت‌های خارج از توان، آرامش بیشتری به زندگی می‌بخشد. ترس از طرد شدن باعث قبول کردن مسئولیت‌های خارج از توان می‌شو‌د.

حذف عبارت های نامناسب و تنش‌زا
نحوه مکالمه روزانه در روحیات افراد تاثیر بسزایی دارد. استفاده از عبارتی همچون (ناچارم، باید، موظفم، وقت ندارم و...) ایجاد ناآرامی می‌كند. جایگزینی این کلمات با لغات مناسب‌تر، روند سالم‌تری به زندگی می بخشد.

همه چیز را تعطیل كنید
بسیاری از رویدادهای اجتماعی منجر به ناآرامی رو ح و روان می‌گردد. هر روزه اتفاقات ناگوار، حوادث و بلایای طبیعی و اخبار ناگوار، انرژی های منفی را انتقال می‌دهند. هجوم اخبار و اطلاعات گوناگون در عصر اطلاعات، به مغز آدمی مجالی جهت پردازش نمی‌دهد. در این شرایط خاموش کردن تلویزیون گوش نکردن به اخبار، نخواندن سرتیترهای روزنامه‌ها، خاموش کردن تلفن همراه و در مجموع، دوری از مظاهر تکنولوژی برای مدتی مفید به نظر می رسد.

ارزیابی مجدد بودجه و وضعیت مالی
این جمله را بارها شنیده‌ایم كه پول خوشبختی و آرامش نمی‌آورد. البته با توجه به شرایط كنونی نمی‌توان به طور قطع این جمله را صحیح دانست. اگر والدین نتوانند هزینه تحصیل فرزند و مایحتاج اولیه زندگی را تامین كنند، مسلماً از آرامش و خوشبختی هم خبری نخواهد بود و موارد بسیار دیگری كه تنها پول می‌تواند راهگشا باشد. با این اوصاف بهتر است با داشتن پس انداز و قطع خرج و مخارج غیرضروری و انتخاب كاری پردرآمدتر، امنیت مالی و احساسی خود و خانواده را فراهم كرد.
20- خودتان را ببخشید: همه انسان‌ها در جریان زندگی مرتكب اشتباهاتی می‌شوند؛ اما مدام فكر كردن به گذشته و نبخشیدن خود، آرامش را سلب می‌كند. هیچ دلیلی ندارد كه این اشتباهات را تا ابد در ذهن‌مان نگه داریم. با پذیرفتن اینكه باهوش‌ترین انسان‌ها هم اشتباه می‌كنند، خود را راحت‌تر می‌بخشیم و ادامه زندگی ساده‌تر خواهد شد.

 

برچسب ها: آرامش، راهکارهای رسیدن به آرامش، زندگی آرام، دوری از تنش ها، کنترل استرس تعداد بازديد: 1323 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز