Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 11 مهر 1403 - 03:58

10
مهر
اهمیت تشخیص زودهنگام تومورهای مغزی کودکان تبیین نشده است

اهمیت تشخیص زودهنگام تومورهای مغزی کودکان تبیین نشده است

تومورهای مغزی نخستین علت مرگ در میان انواع سرطان کودکان است و تشخیص زودهنگام آن اهميت بسزايی دارد. به همین دلیل کارگروه نوروانکولوژی بیمارستان محک بر درمان تومورهای مغزی، متمرکز شده است.

دکتر میترا قالیبافیان : متخصص رادیوانكولوژي و مسئول فنی بخش راديوانكولوژي بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودکان محک

گفتگو: رضا حسینمردی

 

تحریریه زندگی آنلاین : تومورهای مغزی نخستین علت مرگ در میان انواع سرطان کودکان است و تشخیص زودهنگام آن اهميت بسزايی دارد. به همین دلیل کارگروه نوروانکولوژی بیمارستان محک بر درمان تومورهای مغزی، متمرکز شده است.

 

تومور مغزی بعد از سرطان خون شايع‌ترين نوع سرطان کودک

تومورهای مغزی، دومین سرطان شایع در کودکان است و نیازمند کارِ تيمي و درمان چند تخصصی پزشکان و متخصصان می‌باشد. برای درمان تومورهای مغزی تيمي متشكل از جراحان مغز و اعصاب، متخصصان انکولوژی، رادیوانکولوژی، پاتولوژی، راديولوژي، پرستاري، توانبخشي، حمايتي و ... با یکدیگر همكاري مستمر دارند».

 

 تومورهای مغزی نخستین علت مرگ در میان انواع سرطان‌های شایع کودکان

تومورهای مغزی نخستین علت مرگ در میان انواع سرطان‌های شایع کودکان است و به توجه بیشتری نیازمند می‌باشد. طی سال‌های اخیر در بیمارستان محک کارگروه نوروانکولوژی بر درمان تومورهای مغزی متمرکز شده است. این کارگروه با جدیت هرچه تمام‌تر، برنامه‌های درمانی مؤثرتر و به‌‌روزتری را برای درمان تومورهای مغزی کودکان بر اساس علم مبتني بر شواهد (evidence based medicine)  و آموخته‌هاي توموربورد یا همایش‌های علمی، پیشنهاد می‌دهد. لازم به ذکر است جلسات توموربورد بر خردِ جمعی و بررسی همه‌جانبه‌ و هم‌زمان بيماري توسط گروه‌های مختلف درماني  متمرکز است و احتمال خطاهای پزشکی را کاهش می‌دهد».

در چهارمین کنگره انکولوژی کودکان (یادبود پرفسور پروانه وثوق) تلاش شده است تا مباحث مرتبط با تشخیص، درمان و كاهش عوارض پس از درمان در تومورهای مغزی در قالب کارگروه‌های مختلف بررسی شود.

 

 تشخیص زودهنگام تومورهای مغزی کودکان در كاهش عوارض ناشی از بيماری نقش بسزايی دارد

افزايش سطح آگاهي در جامعه قدم اول براي حل اين مشكل است. در برنامه بین‌المللی سرطان کودک (GICC) که توسط سازمان بهداشت جهاني براي ارتقای نرخ بهبودی سرطان كودكان در كشورهاي با درآمد متوسط تا كم مطرح شده است،  شايع‌ترين نوع تومور مغزي كودكان در اولين گروه هدف قرار دارد. تشخیص زودهنگام تومورهای مغزی، امکان بهبودی کودک را ارتقا می‌بخشد، لذا با آگاهی‌بخشی درباره‌ علائم تومورهای مغزی در کودکان و تشخیص زودهنگام، می‌توان به درمان کم‌‌دردتر، کم‌هزینه‌تر و مؤثرتر دست یافت. امروزه متخصصانی که در حوزه‌ نوروانکولوژی فعالیت می‌کنند، تمرکزشان را بر تشخیص زودهنگام تومورهای مغزی هم گذاشته‌اند. مجموعه‌ای در کشور انگلستان حدود 16 سال پیش مدلی را طراحی کرد تا بر اساس آن امکان تشخیص زودرس تومورهای مغزی کودکان فراهم شود و نتایج بسیار خوبی هم در اين مورد به دست آورده‌اند. مطابق با همین مدل، کشورهايي  با درآمد متوسط تا کم  تلاش می‌کنند تا با کسب کمک‌هزینه‌های مرتبط، دانش لازم را برای پیاده‌سازی این الگو فراگیرند.

 

 کلام پایانی

مباحث مطرح شده در کنگره بین‌المللی انکولوژی کودکان (چهارمین یادبود پرفسور پروانه وثوق) اهمیت پرداختن به تومورهای مغزی کودکان را تبیین کرده، زمینه‌های حركت را به سمت پروتکل‌های درمانی به‌روزتر و مؤثرتر برای درمان این نوع سرطان فراهم مي‌نمايد.

تعداد بازديد: 22 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز