ما به طور متوسط، حدود یک سوم از زندگی خود را صرف استراحت یا خواب میکنیم. بنابراین، خوابیدن در وضعیت حمایتی مسلماً در درازمدت اولویت اصلی برای سلامتی ما است.
برخی از افرادی که در شب غلت میزنند ممکن است به سختی بتوانند در یک وضعیت بمانند. اما یک متخصص خواب نحوه خوابیدن به پشت و فواید متعدد آن برای سلامتی را آشکار کرده است.
به گفته او، خوابیدن به پشت میتواند کمردرد را کاهش دهد، از سوزش سر دل جلوگیری کند و حتی چین و چروک را کاهش دهد. اما خوابیدن در سایر موقعیت ها، مثلا خوابیدن به شکم، هیچ فایدهای برای شما ندارد. در اینجا، توجه شما را به نکات مهمی جلب میکنیم:
بیشتربخوانید:
درد سیاتیک و راه های درمان آن
اگر زیاد بنشینید چه اتفاقی برای بدنتان می افتد؟
سالمترین روش خوابیدن
سالمترین و بهترین روش خوابیدن، به پشت خوابیدن است. این روش به این دلیل توصیه میشود که مهرههای پشت شما میتوانند به طور طبیعی در حالت خنثی و بدون هیچ گونه پیچ خوردگی یا انحنا قرار بگیرند.
خوابیدن به پشت برای ستون فقرات شما سالمتر است و خوابیدن به پهلوی راست برای قلب شما. خوابیدن روی شکم تنها وضعیتی است که ناسالم تلقی میشود، زیرا بر ستون فقرات شما فشار زیادی وارد میکند.
آیا خوابیدن به پشت به کمردرد کمک میکند؟
کمر درد و خواب میتوانند در یک چرخه مداوم وجود داشته باشند. اگر کمردرد دارید، ممکن است خواب کمتری داشته باشید، زیرا در اثر درد از خواب بیدار میشوید و کمبود خواب نیز میتواند باعث کمردرد شود، زیرا بدن شما زمان کافی برای بازیابی بافتهای خود در هنگام خواب را ندارد.
بدن هر فرد متفاوت است و برخی از وضعیتها ممکن است بر اساس قد، وزن یا آسیبهای قبلی برای شما بهتر باشد، اما خوابیدن به پشت برای کسانی که کمردرد دارند توصیه میشود.
بیشتر بخوانید:
ورزش راهکار کمهزینه درمان آرتروز
بدترین حالت خوابیدن برای کمردرد
اکثریت مردم به پشت نمیخوابند. ۷۴ درصد افراد به پهلو میخوابند و تنها ۱۶ درصد افراد به شکم میخوابند.
خوابیدن روی شکم یکی از بدترین حالتها برای کمردرد است، زیرا فشار غیرطبیعی بر ستون فقرات شما وارد میکند. علاوه بر این، گردن شما را مجبور میکند به سمت راست یا چپ بچرخد. این وضعیت میتواند جریان خون، لنف و مایع نخاعی را به خطر بیندازد و ممکن است باعث درد مفاصل شود.
اگر برای خوابیدن به پشت مشکل دارید، خوابیدن به پهلو یا خوابیدن در وضعیت جنینی بر خوابیدن به شکم ارجحیت دارد.
به افرادی که نمیتوانند به پشت بخوابند توصیه میشود از بالشی بین زانوهای خود استفاده کنند که عضلات ران را تراز کرده و ستون فقرات را خنثی میکند.
افرادی که خروپف میکنند نیز باید به پهلو بخوابند، زیرا خوابیدن به پشت میتواند خروپف را بدتر کند.
فواید خوابیدن به پشت
خوابیدن به پشت، به غیر از کمک به کاهش کمردرد، دارای مزایای سلامتی دیگری نیز هست. به عنوان مثال، خوابیدن به پشت در جلوگیری از سوزش سر دل و رفلاکس اسید مفید است.
بیشتربخوانید:
ورزشهای مخصوص آرتروز لگن
متخصصان پوست برای کاهش چین و چروک، خوابیدن به پشت را توصیه میکنند. این حالت در هنگام خواب هیچ فشار غیر ضروری به صورت وارد نمیکند. بنابراین، باعث ایجاد چین و چروک نمیشود.
خوابیدن به پشت گزینه خوبی برای افراد مبتلا به سرماخوردگی و آلرژی است، زیرا باعث تخلیه مایعات در سینوسها میشود.
بهترین روش خوابیدن: خوابیدن به پشت
تنها ۱۰ درصد از مردم به پشت میخوابند و بیشتر آنها مجبور بوده اند خود را برای خواب راحت به این شکل آموزش دهند.
میتوانید با روش زیر تمرین کنید که به پشت بخوابید:
در ابتدا، خوابیدن به پشت ممکن است غیرطبیعی به نظر برسد. بنابراین، سعی کنید چندین شب در این وضعیت کاری لذت بخش انجام دهید. به عنوان مثال، در حالی که راحت به پشت دراز کشیده اید، به آلبوم یا پادکست مورد علاقه خود گوش دهید. این تمرینات به ذهن شما کمک میکند که این موقعیت را با راحتی مرتبط کند.
از بالش و کوسنهای متعدد استفاده کنید. بسیاری از افراد هنگام خوابیدن به پشت احساس آسیب و ناراحتی میکنند. اما شما میتوانید با استفاده از مجموعهای از بالشها برای حمایت از خودتان استفاده کنید تا فشار کمتر شود. اکثر افراد با قرار دادن یک بالش زیر بازو و یکی زیر زانو احساس حمایت میکنند.
ماندگاری سخت است. حتی اگر به پشت بخوابید، احتمالاً در موقعیت دیگری از خواب بیدار خواهید شد. وقتی از خواب بیدار شدید، به پشت برگردید و دوباره امتحان کنید. در نهایت، متوجه خواهید شد بیشتر وقت خود را به پشت میخوابید.
بیشتربخوانید:
مهم ترین دلیل کمر درد که فکرش را نمی کنید
آیا خوابیدن به پشت بدون بالش بهتر است؟
افرادی که به پشت میخوابند به یک بالش نیاز دارند تا از فرورفتن ناراحت کننده گردن جلوگیری کند.
بالش میتواند تراز ستون فقرات را خنثی نگه دارد و ناراحتی را کاهش دهد. بنابراین، ما بالشهای مموری فوم را توصیه میکنیم، زیرا میتوان آنها را متناسب با انواع نیازهای خواب قالبگیری کرد.