ایسنا به نقل از هلث، نوشت: بر اساس نتایج تحقیق جدید، برخی علائم پایدار در ۹۰ تا ۱۵۰ روز پس از بهبودی از کووید را میتوان در ۱۲.۷ درصد از بیماران مشاهده کرد.
آرانکا وی. بالرینگ، از مرکز پزشکی دانشگاه گرونینگن هلند و همکاران وی دادههایی را از یک مطالعه کوهورت مشاهدهای چند رشتهای، آیندهنگر و مبتنی بر جمعیت جمعآوری کردند که سلامت و رفتارهای مرتبط با سلامتی افراد ساکن در شمال هلند را بررسی میکرد.
در این تحقیق ماهیت، شیوع و شدت علائم بلندمدت مرتبط با کووید ارزیابی همچنین پویایی طولی ۲۳ علامت جسمانی پیرامون تشخیص کووید-۱۹ بین ۳۱ مارس ۲۰۲۰ و دوم آگوست ۲۰۲۱ تجزیه و تحلیل شد. ۷۶هزار و ۴۲۲ شرکتکننده ۸۸۳هزار ۹۷۳ پرسشنامه را تکمیل کردند. از این تعداد ۴۲۳۱ شرکتکننده مبتلا به کووید با ۸۴۶۲ گروه کنترل همسان شدند.
محققان علائم مداومی در ۱۹ شرکتکننده مثبت با ویروس کرونا طی ۹۰ تا ۱۵۰ روز پس از بهبودی از کووید-۱۹ در مقایسه با قبل از کووید-۱۹ و در مقایسه با گروه کنترل همسان از جمله درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، درد هنگام تنفس، عضلات دردناک، اختلال چشایی و بویایی، سوزن سوزن شدن اندامها، توده در گلو، احساس گرما و سردی متناوب، سنگینی دستها یا پاها و خستگی عمومی را یافتند.
این علائم را میتوان در ۱۲.۷ درصد از بیماران مبتلا به کووید مشاهده کرد زیرا به ترتیب ۲۱.۴ و ۸.۷ درصد از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ مثبت و گروه کنترل منفی کووید حداقل یکی از این علائم را داشتند. شدت متوسط این علائم در ۹۰ تا ۱۵۰ روز پس از تشخیص کووید-۱۹ یا یک نقطه زمانی مشابه بود.
محققان اظهار کردند: ما دریافتیم که تقریبا از هر هشت بیمار یک نفر تحت تأثیر علائم مداوم پس از کووید-۱۹ قرار میگیرد. این یافته نشان میدهد که وضعیت پس از کووید-۱۹ یک مشکل فوری با افزایش تلفات انسانی است.
نتایج این تحقیق در نشریه The Lancet منتشرشده است.