برترینها: خیلی ناراحت کننده است که ببینید نتیجهی جراحی بینیتان همانی نشده که میخواستید. بعد از صرف هزینههای زیاد و تحمل و سپری کردن دوران طولانی و سخت نقاهت، نتیجهی جراحی بینی یا رینوپلاستی ممکن است خیلی بد باشد یا به اندازه کافی به آنچه در ذهن داشتید نزدیک نشده باشد. به هر حال: شما تنها نیستید! خوشبختانه هنوز این امکان وجود دارد که به بینی دلخواهتان برسید. اما پیش از اینکه تصمیم بگیرید دوباره بینیتان را به چاقوی جراح بسپارید و تن به جراحی ثانویه بینی بدهید، باید با دقت برنامه ریزی کنید تا دقیقا بدانید از جراحی ثانویه بینی چه انتظاری دارید. قدمهای زیر را بردارید تا خودتان را برای جراحی ثانویه بینی یا ترمیم بینی جراحی شده آماده کنید.
قبل از جراحی ثانویه بینی، اول صبر کنید تا بینیتان کاملا التیام پیدا کند
اول و مهمتر از همه، بینی شما باید در شرایطی قرار بگیرد که تحمل یک جراحی دیگر را داشته باشد. به طور کلی رینوپلاستی یا جراحی بینی نیاز به یک سال زمان برای التیام یافتن دارد. جراحی ثانویه بینی اگر زودهنگام انجام شود نتیجهاش باز هم نامطلوب خواهد بود، زیرا احتمالا تمام مشکلات ناشی از جراحی اولیه بینی برطرف نمیشود. به همین دلیل توصیه میشود جراحی ثانویه بینی را دست کم یک سال بعد از جراحی اولیه بینی انجام دهید.
پزشک جراح برای جراحی ثانویه بینی را با دقت انتخاب کنید
جراحی ثانویه بینی یا ترمیم بینی جراحی شده، سختتر و حساستر از جراحی اولیه بینی یا رینوپلاستی اصلی است. زیرا مشکلات زیاد و پیچیدهای ممکن است وجود داشته باشد که باید این بار برطرف شوند. چنین اتفاقی در جراحی ثانویه بینی نیاز به یک جراح پلاستیک صورت دارد که دارای تجربه و تبحر و دانش لازم جهت رفع اختلالاتی باشد که احتمالا از قبل پیش بینی نشدهاند.
بیشتر بخوانید:
کربوکسی تراپی چیست؟
قبل از جراحی ثانویه بینی، مشاوره شوید
جراحی ثانویه بینی یا ترمیم بینی جراحی شده میتواند نسبتا معمولی یا بینهایت پیچیده باشد؛ همه چیز بستگی به موارد زیر دارد:
میزان اختلال ایجاد شده در جراحی اولیه بینی
مقدار تیغهی برداشته شده طی جراحی اولیه بینی
خصوصیات پوستتان
کیفیت راههای هوایی بینیتان
تنها راه اینکه نسبت به موارد گفته شده اطمینان حاصل کنید این است که پیش از جراحی ثانویه بینی مشورت کنید. پزشک جراح طی معاینهی فیزیکی میتواند متوجه شود آیا در جراحی اولیه بینیتان، مقدار قابل توجهی از ساختار حمایتی بینیتان از دست رفته یا نه. اگر چنین باشد، معمولا نیاز به پیوند غضروف در جراحی ثانویه بینی است. این پیوندها ممکن است از تیغهی بینی گرفته شوند که جراح رینوپلاستی آن را بهترین منبع ماده اولیه برای پیوند میداند، چون در حال حاضر در دسترس است. یعنی دیگر نیازی به جراحی در قسمت دیگری از بدن نیست. در صورتی که غضروف تیغه بینی قبلا برداشته شده یا آسیب دیده باشد، شاید لازم شود برای جراحی ثانویه بینی، غضروف از گوش یا یکی از دندهها گرفته شود. هر کدام از این نوع پیوندها مزایا و معایب خودشان را دارند که طی جلسه مشاوره در موردشان صحبت خواهد شد.
برای جراحی ثانویه بینی، اطلاعات لازم را از اولین جراح بینیتان بگیرید
جراح پلاستیک صورت شما میتواند تنها با نگاه کردن به بینی شما، اطلاعاتی به دست بیاورد. اما برای اینکه بیشترین اطلاعات لازم را طی جلسه مشاوره جراحی ثانویه بینی در اختیار جراحتان قرار دهید، بهتر است در صورت امکان، عکسهای پیش از جراحی اولیه بینی و گزارش عمل را از جراح اولیه بینیتان بگیرید.
درست است که این درخواست برای خیلی از بیماران کار سختی است، اما به نفعتان است که اینطور نباشد! سوابق پزشکی ثبت شدهی شما اطلاعات ارزشمندی است که باید آن را با پزشکتان در میان بگذارید.
بیشتر بخوانید:
همه چیز درباره میکرو نیدلینگ صورت
سوهان کشیدن بینی یا رسپینگ چیست ؟
برای هزینهها و ریکاوری جراحی ثانویه بینی برنامه ریزی کنید
جراحی ثانویه بینی یا ترمیم بینی جراحی شده میتواند دو تا پنج ساعت طول بکشد و نیاز به بیهوشی دارد. لازم است تا شش هفته بعد از جراحی ثانویه بینی، فعالیتهای بدنی خود را محدود کنید. یک اسپلیت تا هشت روز بعد از جراحی ثانویه بینی در بینی جا گذاشته میشود و در همین مدت ممکن است تا حدودی دچار گرفتگی بینی و تورم شوید. جزئیات بیشتر در ارتباط با محدودیتهای بعد از جراحی ثانویه بینی، طی جلسهی مشاوره مطرح میشوند.
جراحی ثانویه بینی به دلیل پیچیدگی و صرف زمان بیشتر نسبت به رینوپلاستی اولیه، هزینهی بالاتری دارد. به طور کلی، ترمیم بینی جراحی شده یا جراحی ثانویه بینی تقریبا ۵۰ تا ۱۰۰ درصد بیشتر از رینوپلاستی اولیه است.
جراحی ثانویه بینی چه مزایایی دارد؟
امتیازات جراحی ثانویه بینی مشابه امتیازاتی هستند که جراحی اولیه بینی دارد:. جوانسازی و بهبود ظاهر صورت: ترمیم بینی جراحی شده یا جراحی ثانویه بینی با هدف فرم دهی دوباره به بینی انجام شده که نتیجهی آن چهرهای جوانتر و متعادلتر خواهد بود.. بهبود تنفس: رینوپلاستی ترمیمی یا جراحی ثانویه بینی عملی است که همراه با جراحی انسداد بینی یا سپتوپلاستی انجام میشود تا انسدادهای بینی که ممکن است به دلیل جراحی اولیه بینی رخ داده باشند، برطرف شوند.. تکمیل تقارن چهره: جراحی ثانویه بینی به منظور اصلاح بالبوس نوک بینی، انحنا و کجی بینی و سایر مشکلات صورت انجام میشود که میتواند تقارن چهره را کاملتر کند.. تقویت اعتماد بنفس: جراحی ثانویه بینی، ظاهر و فرم بینی را بازسازی میکند، در نتیجه اعتماد بنفس بیشتری برای بیمارانی که نگرانی بابت چهرهی خود دارند به ارمغان میآورد.
آیا شما کاندید مناسبی برای جراحی ثانویه بینی هستید؟
اگر کسی از جراحی اولیه بینی خود ناراضی باشد، جراحی ثانویه بینی میتواند فرصتی دوباره برای رسیدن به ظاهری ایده آلتر باشد. ضمنا شما باید یک تا دو سال بعد از جراحی اولیه بینیتان صبر کنید تا التیام کامل صورت بگیرد.
زمانی که جراحی ثانویه بینی یک ضرورت است میتواند مشکلات زیر را برطرف نماید:
کوتاهی بینی
قوز بینی
دفرمه شدن بینی
مشکلات تنفسی
کجی یا پیچ خوردگی بینی
غیرمعمول به نظر رسیدن نوک بینی
اسکارهایی که به چشم میآیند
فرورفتگی پل بینی
عدم تقارن سوراخهای بینی
بینی بزرگ
جراحی ثانویه بینی که طبیعی به نظر میرسد چگونه است؟
کلید ِ طبیعی به نظر رسیدن رینوپلاستی، واقعا آناتومی خود شماست! نژاد و جنسیت شما نقش مهمی در خلق بینیای دارد که واقعا متناسب با صورتتان باشد. مسئله، خلق یک بینی کامل نیست؛ بلکه خلق یک بینی است که برای صورت شما مناسب باشد. یک جراح پلاستیک متبحر، ساختار استخوانی، لبها، چانه، گردن و زیر چشمهایتان را بررسی میکند، زیرا این مولفهها هر کدام باید در تناسب با بینیتان باشند. در نهایت، چشمهای شما باید تمرکز چهرهتان باشند. وقتی کسی به شما نگاه میکند، طبیعتا باید تمرکزش معطوف چشمهایتان شود و این نتیجهی یک جراحی طبیعی ثانویه بینی است. شما باید صاحب یک بینی باشید که تعادل کاملی بین تمام مولفههای فیزیکی شما برقرار نماید.
چرا جراحی اولیه بینی ناموفق از آب درمیآید و جراحی ثانویه بینی لازم میشود؟
برخی از معمولترین دلایل اینکه جراحی اولیه بینی ناموفق میشود شامل موارد زیر است:
برنامه ریزی نادرست قبل از درمان
برش دادن در قسمتی پایینتر از حد معمول
بیش از اندازه برداشتن غضروف و استخوان از پل بینی
آسیب به غضروف نوک بینی
استفادهی ناکافی یا غیرضروری از پیوند پوست
بیش از اندازه برداشتن از غضروف تیغه بینی
جراحی ثانویه بینی یا ترمیم بینی جراحی شده چه عوارض و ریسکهایی دارد؟
رینوپلاستی ترمیمی یا جراحی ثانویه بینی، ریسکهای کمی دارد، اما به هر حال عوارض ناشی از جراحی ثانویه بینی میتواند شامل موارد زیر بشود:
خونریزی
واکنش منفی نسبت به بیهوشی
انسداد بینی
عفونت
از دست دادن موقتی حس بویایی
اسکار
از دست رفتن پوست
آیا جراحی ثانویه بینی همان سپتوپلاستی است؟
رینوپلاستی ترمیمی یا جراحی ثانویه بینی و سپتوپلاستی هر دو جراحیهای بینی هستند، اما تفاوتهای زیادی با هم دارند. جراحی ثانویه بینی یا رینوپلاستی ترمیمی، نتایج جراحی اولیه بینی را اصلاح میکند. اما سپتوپلاستی نوعی جراحی است که با هدف اصلاح انحراف تیغهی بینی انجام میشود. طی سپتوپلاستی، تیغهی بینی، صاف شده و موقعیت جدیدی پیدا میکند.
بعد از جراحی ثانویه بینی، بخیهها چه زمانی کشیده میشوند؟
بخیهها به طور کلی حدود ۶ تا ۸ روز بعد از جراحی ثانویه بینی کشیده میشوند.
در صورت شکسته شدن بینی بعد از جراحی اولیه بینی، آیا به جراحی ثانویه بینی نیاز هست؟
اگر بعد از رینوپلاستی اولیه بینیتان بشکند، لزوما به جراحی ثانویه بینی نیاز ندارید. موقعیت هر بیماری متفاوت است، اما برخی از افراد ممکن است در صورت شدید بودن ترومای بینی به جراحی ثانویه بینی نیاز داشته باشند.
آیا ریکاوری بعد از جراحی ثانویه بینی شبیه ریکاوری بعد از جراحی اولیه بینی است؟
به طور کلی، ریکاوری جراحی بینی چه اولیه باشد و چه ثانویه، یکسان است. اما تورم و کبودی بعد از جراحی ثانویه بینی ممکن است کمی بدتر باشد و نیاز به مدت زمان بیشتری برای التیام داشته باشد، زیرا بینی قرار است از یک عمل دوم ریکاوری شود.
جراحی ترمیمی بینی یا جراحی ثانویه بینی با کدام روش انجام میشود؟ باز یا بسته؟
همان طور که میدانید دو روش اصلی جراحی باز و جراحی بسته برای انجام عمل جراحی بینی یا رینوپلاستی مورد استفاده قرار میگیرد. خیلیها این سوال را میپرسند که بهتر است از کدام یک از این روشها برای جراحی ثانویه بینی استفاده کنیم و چه تفاوتهایی نسبت به هم دارند.
معمولا در عمل جراحی ترمیمی بینی که مشکلات جزئی و کمتر هستند از روش جراحی بسته استفاده میشود که در این روش برشها از داخل بینی انجام شده و جای بخیهها پس از جراحی ثانویه دیده نمیشوند.
اما در مواردی که بینی بیمار نیاز به تغییرات اساسیتر داشته باشد، باید از روش جراحی باز بینی استفاده شود. در این حالت برشها از بیرون بینی انجام میشود. این که از کدام روش باید برای جراحی ثانویه بینی استفاده شود، کاملا به وضعیت فعلی بیمار بستگی دارد.
سندرم بینی خالی چیست؟
سندرم بینی خالی زمانی رخ میدهد که غشای مخاطی بینی در جراحی ثانویه بینی، بیش از حد برداشته شده و منجر به خشکی و زخم مخاط داخلی بینی شده و این مخاط نمیتواند در حفرهی بینی، عملکرد طبیعی خود را داشته باشد. افرادی که دچار سندرم بینی خالی میشوند، با وجود باز بودن بینی و عدم وجود انسداد، احساس میکنند انگار هیچ جریان هوایی در بینیشان برقرار نیست، زیرا غشای مخاطی، تخریب شده و آنها نمیتوانند احساس کنند که هوا در بینیشان در جریان است. علائم سندرم بینی خالی را میتوان با استفاده از اسپری سالین بینی و درمانهای موضعی با داروهای OTC کاهش داد.
منابع: drfarrior ، facialplasticsbh