به گزارش فارس : محمد اسماعیل اکبری، استاد سرطان شناسی درباره «مهمترین نشانههای ابتلا به سرطان»، گفت: برای سرطان ما هیچ نشانه ثابتی نداریم و هیچ آزمایش و عکسی نداریم که از فردی بگیریم و بگوییم مبتلا به سرطان است.
وی ادامه داد: نشانههایی در مجموع داریم که مهم است؛ مثلا در افراد بالغ اگر فردی یکدفعه لاغر شد باید علت را پیدا کند. اگر خون در ادرار و مدفوعش پیدا شد، یا اگر بی اشتها شد باید علت را پیدا کند؛ همچنین اگر در حین غذا خوردن، غذا گیر کرد، اینها نشانههای قابل توجه است.
این استاد سرطان شناسی افزود: اگر زنان بعد از سن یائسگی لکه بینی و خون ریزی پیدا کردند اینها نشانههای خاصی است که باید پیگیری شود؛ البته به این معنی نیست که حتما سرطان دارند، بلکه باید بررسی شوند.
اکبری خاطرنشان کرد:اگر در افراد مسن ادرارشان بند آمد و حبس ادرار پیدا کردند؛ مثلا در یک ماه، یکبار حبس ادرار پیدا کردند یا در ادرارشان خون دیده شد یا به زور ادرار کردند، باید موضوع بررسی شود.
وی ابراز کرد: اگر فردی کم خون شد؛ به خصوص در سنین بالا که این فرد یکدفعه کم خونی پیدا کرده است، ما قطعا به نوعی آن را به سرطان وصل میکنیم، اما غربالگری سرطان وجود ندارد و دروغ است؛ البته نشانههایی برای هر نوع سرطان وجود دارد.
این استاد سرطان شناسی با اشاره به نشانههای دیگری که باید به آن توجه کرد، تصریح کرد:مثلا صدای فردی گرفته است؛ در حالی که قبلا مشکلی نداشته، این میتواند سرطان حنجره باشد، اما نه اینکه حتما سرطان باشد، بلکه باید به این موضوع حساس باشیم. همچنین اگر در فردی بی حالی بی دلیلی وجود دارد؛ اینها عواملی است که میتوان بررسی کرد.
اکبری ابراز کرد:سرطان به مسائل روانی-خلقی وابسته است؛ مثلا جوانان درباره درس، کار، ازدواج و... این استرسهای کهنه این افراد را رها نمیکند؛ بنابراین غصه خوردن و استرس به اصطلاح کاملا دستش گردن سرطان بوده و نقش مهمی دارد.
بیشتربخوانید:
اریترومایسین؛ از درمان عفونتهای سینه تا بیماریهای پوست
از کجا بفهمیم بیماری سینوزیت داریم؟
با این نوشیدنی ها درد زانو را برای همیشه فراموش کنید