تغذیه میتواند راهی آسان و مؤثر برای مبارزه با فشار خون باشد. علاوه بر چربی و کربوهیدراتها، پروتئین نیز یکی از سه درشت مغذی اساسی برای بدن است.
ارتباطی قوی بین کیفیت پایین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی وجود دارد.
انجمن قلب آمریکا در سال ۲۰۲۱ برای بهبود سلامت قلب و عروق، به مردم توصیه کرد که از منابع سالم پروتئین، عمدتاً از گیاهان و تا حدودی غذاهای دریایی و لبنیات کمچرب یا بدون چربی و در صورت تمایل از گوشتهای بدون چربی و فرآوری نشده استفاده کنند. این انجمن پیشنهاد میکند که روزانه یک یا دو وعده پروتئین به عبارت دیگر ۱۵۶ گرم پروتئین مصرف شود.
بیشتربخوانید:
آن هایی که فشار خون دارند از این ادویه استفاده کنند
نویسندگان این مطالعه اطلاعات مربوط به سلامت نزدیک به ۱۲ هزار و ۲۰۰ بزرگسال ساکن چین که بخشی از حداقل دو دوره از هفت دوره بررسی سلامت و تغذیه چین از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۵ بودند را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این بررسیها هر ۲ تا ۴ سال یکبار انجام میشود.
بررسی اولیه شرکتکنندگان به عنوان معیار اولیه مورد استفاده قرار گرفت، در حالی که از دادههای آخرین دور آنها بهعنوان نتایج برای مقایسه استفاده شد. میانگین سنی شرکتکنندگان ۴۱ سال بود و ۴۷ درصد از آنها مرد بودند.
به شرکتکنندگان بر اساس تعداد منابع مختلف پروتئین مصرف شده از میان مواردی که گزارش شده بود، امتیاز داده شد. این موارد شامل غلات کامل، غلات تصفیه شده، گوشت قرمز فرآوری شده، گوشت قرمز فرآوری نشده، مرغ، ماهی، تخم مرغ و حبوبات بود.
برای هر منبع پروتئین یک امتیاز در نظر گرفته شد و حداکثر امتیاز هشت بود. سپس محققان ارتباط میان این امتیاز و فشار خون بالا در افراد را بررسی کردند.
نتایج نشان داد که بیش از ۳۵ درصد از شرکتکنندگان، دچار فشار خون بالا شدهاند.
افرادی که بالاترین امتیاز یعنی چهار یا بالاتر از آن را دریافت کرده بودند، در مقایسه با شرکتکنندگانی که کمترین امتیاز یعنی دو یا کمتر را داشتند، ۶۶ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار گرفتند.
برای هر یک از ۸ نوع پروتئین، یک پنجره میزان مصرف وجود داشت که در آن خطر ابتلا به فشار خون پایینتر بود. محققان این مقادیر را به عنوان سطح مناسب برای مصرف توصیف کردند.
مصرف یک رژیم غذایی متعادل با پروتئینهایی از منابع مختلف، ممکن است به جلوگیری از ابتلا به فشار خون بالا کمک کند.
این مطالعه محدودیتی نیز داشت. از آنجا که محققان از اطلاعات قبلی سلامت استفاده کردند، نتوانستند به طور قطعی ثابت کنند مصرف پروتئین از هر نوع منبع یا با هر کمیتی چه میزان باعث ایجاد فشار خون یا جلوگیری از ابتلا به آن میشود.
بیشتر بخوانید:
فواید شگفتانگیز چای هیبیسکوس برای سلامتی