Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:37

2
فروردین
ديابتي‌ها در نوروز مراقب باشند

ديابتي‌ها در نوروز مراقب باشند

معمولاً حضور در جشن‌ها و مهمانی‌هایی که انواع و اقسام غذا و نوشیدنی برای پذیرایی فراهم است مي‌تواند همراه با تنش و اضطراب برای فرد دیابتی و حتی خانواده او باشد.

زهرا فرهناک - دانشجوی دکترای تغذیه

 

تحریریه زندگی آنلاین : معمولاً حضور در جشن‌ها و مهمانی‌هایی که انواع و اقسام غذا و نوشیدنی برای پذیرایی فراهم است مي‌تواند همراه با تنش و اضطراب برای فرد دیابتی و حتی خانواده او باشد. افراد دیابتی در مواجهه با این شرایط به دو صورت برخورد مي‌کنند یا اینکه به‌طورکلی دیابت را فراموش کرده و به میزان دلخواه و البته زیاد از تمامي مواد غذایی میل کرده و به جبران آن میزان دارو (قرص یا انسولین) را افزایش داده که مي‌تواند منجر به افت قند خون چندین ساعت بعد صرف غذا شود (که اگر مهمانی وعده شام باشد باعث افت قند خون در نیمه‌شب می‌شود که خطرناک است) و یا خود را از همه خوراکی‌ها محروم کرده و حس بدی را در خود و سایرین ایجاد مي‌کنند. هیچ‌یک از این دو راه صحیح نمي‌باشد. بهترین راه انتخاب حد وسط و رعایت تعادل در میزان انتخاب مواد غذایی و داشتن انتخاب‌های غذایی صحیح مي‌باشد، بنابراین با برنامه‌ریزی و آمادگی قبلی مي‌توان در مهمانی شرکت کرد و از بودن در کنار اقوام و دوستان لذت برد و در عین حال، کنترل قند خون و دیابت را نیز فراموش نکرد. در اين مقاله به نکاتی اشاره مي‌شود که با رعایت آنها در مهمانی‌ها کنترل قندخون کار سختی نیست.

 بیشتربخوانید:

بادام هندی و خواص آن برای افراد مبتلا به دیابت

 

 

انتخاب‌های غذایی سالم داشته باشید

شرکت در مهمانی به معنی کنار گذاشتن غذاهای سالم و خوردن غذاهای چرب و شیرین نیست. همیشه با کمی دقت مي‌توان انتخاب غذایی درست داشت. سهم بیشتری از بشقاب خود را به سبزیجات خام، پخته و سالاد اختصاص دهید. گوشت‌های کبابی را به خورش‌های چرب ترجیح دهید. از ته‌دیگ، ته‌چین و کوکو صرف نظر کنید یا به میزان کم اکتفا کنید. در صورت سرو سوپ حتماً قبل غذا میل کنید. از مصرف سس‌های چرب، نوشابه و نوشیدنی‌های پرکالری صرف نظر کنید. در کیک و دسر با همراه خود شریک شوید.

 

زمانی به مهمانی بروید که خیلی گرسنه نباشيد

داشتن یک میان وعده سبک مانند یک لقمه کوچک نان و پنیر یا یک عدد سیب مي‌تواند اشتها و ولع شما برای خوردن را کمتر کند و به اين ترتيب مي‌توانيد اعتدال را در خوردن بهتر رعایت کنید. معمولاً رعایت تغذیه صحیح و داشتن انتخاب‌های درست غذایی در زمان گرسنگی کمي ‌مشکل است و وسوسه برای خوردن غذاهای ناسالم بیشتر است، بنابراین به عنوان یک توصیه کلی هیچ‌وقت گرسنه به مهمانی نروید.

 بیشتربخوانید:

5 خوردنی سالم که دیابت را از زنان دور می‌کند

 

 

 

از پیش آمادگی داشته باشید

بهتر است بدون توجه به اینکه در مهمانی چه غذاهایی ممکن است سرو شود لقمه‌ای مناسب (نان و پنیر و سبزی، نان و مرغ و کاهو و...) همراه داشته باشید که اگر امکان خوردن غذاهای مهمانی نبود بتوانید لقمه خود را بخورید. درصورتی‌که میزبان آشنا است و از رژیم غذایی شما آگاهی دارد، بد نیست که در مورد غذاي مهمانی از او پرس‌وجو کنید. معمولاً در همه مهمانی‌ها سوپ، سالاد و غذاهای کبابی موجود مي‌باشد، ولی با این حال آگاهی از منوی مهمانی برای آمادگی بهتر، توصیه مي‌شود. برای دسر نیز مي‌توان از شیرین کننده‌های رژیمي‌ که به دو دسته کالری‌زا (فروکتوز، سوربیتول و مانیتول) و غیر کالری‌زا (مثل آسپارتام) تقسیم مي‌شوند، استفاده کرد. دسته اول حاوی کالری و انرژی هستند و بنابراین مصرفشان باید حساب شده باشد تا منجر به اضافه وزن نشود. در تهیه کیک، شیرینی و مربا مي‌شود از این گروه استفاده کرد. گروه دوم دارای کالری نیستند و مشکل اضافه وزن را نداریم و قدرت شیرین‌کنندگی آنها بسیار بیشتر از شکر معمولی است، ولی بعضی از این شیرین کننده‌ها مانند آسپارتام در اثر حرارت زیاد اثر شیرین کنندگی خود را از دست مي‌دهند و نمي‌توان در تهیه کیک از آنها استفاده کرد. مي‌توانید با استفاده از این مواد کیک یا شیرینی تهیه کنید و با خود داشته باشید یا اینکه همراه خود برای شیرین کردن چای یا قهوه داشته باشید.

 

بعد از غذا یک پیاده‌روی نیم ساعته برای خود در نظر بگیرید

معمولاً بعد از مهمانی‌هايی که انواع غذاها در دسترس است و شما هم از همه غذاها حتی به میزان کم چشیده‌اید، داشتن یک پیاده‌روی کوتاه نیم ساعته به هضم بهتر غذا کمک مي‌کند و قندخون 2 ساعته بهتری مي‌دهد که در درازمدت به کنترل بهتر دیابت و پیشگیری از عوارض آن کمک مي‌کند.

 بیشتربخوانید:

راهکارهایی برای کنترل دیابت بارداری

 

 

قند خونتان را چک کنید

2 ساعت بعد از صرف غذا قند خون خود را چک کنید. به صرف شرکت در مهمانی و احیاناً زیاده‌روی در خوردن غذاها، از چک کردن قندخون صرف‌نظر نکنید. چک كردن ‌قندخون 2 ساعته به شما آگاهی بهتری از وضعیت دیابت‌تان مي‌دهد و اثر مواد غذایی مختلف بر میزان قندخون را در بدنتان نشان مي‌دهد و راهنمای خوبی برای شما در مواجهه با شرایط مشابه است.

برچسب ها: رژیم غذایی، دیابت، انسولین، مواد غذایی، احساس گرسنگی، افت قندخون، قندخون تعداد بازديد: 201 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز