تحریریه زندگی آنلاین : آرزو کاوهئی؛ رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: مصرف فیبر در رژیم غذایی بسیار مورد تاکید است، بنابراین باید دریافت فیبر از طریق مصرف یکسری مواد غذایی شامل میوهها، سبزیها، حبوبات و نانهای سبوسدار را افزایش داد. فیبرها به شکل محلول در میوههایی نظیر سیب، انگور، آلو، مرکبات، غلاتی مثل جو، جو دوسر و انواع حبوبات شامل عدس، لوبیا و نخود وجود دارد که در کاهش کلسترول خون و به میزان زیادی در کاهش وزن تأثیر دارد.
برای جلوگیری از ابتلا به دیابت مصرف بیش از حد چربی را نیز باید کاهش داد. مبتلایان به دیابت در صورت مصرف چربی بیماریشان تشدید میشود، بنابراین باید از اسیدهای چرب که در دمای اتاق به حالت مایع هستند نظیر روغنهای گیاهی، روغن کنجد و روغن زیتون و روغن آفتابگردان استفاده کرد. هنگام خرید روغن باید به میزان اسید چرب ترانس موجود در آن توجه کرد، چراکه این اسید برای سلامتی بدن بسیار خطرناک و مضر بوده و بیشتر در فستفودها، غذاهای سرخ شده و روغنهای جامد شامل روغن حیوانی، نباتی، کره، پی و دمبه وجود دارد.
افزایش میزان فعالیت فیزیکی و ورزش سبب کاهش میزان قند خون و حساسیت بدن به انسولین میشود؛ فعالیتهای ورزشی هوازی دستکم باید پنج روز در هفته هر بار به مدت ۳۰ دقیقه صورت گیرد، البته در صورت فعالیت بدنی با شدت بیشتر، ورزش سه روز در هفته و در هر نوبت ۲۰ دقیقه توصیه میشود.
برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری در درجه نخست باید اضافه وزن را جدی گرفت، چراکه اضافه وزن یکی از مهمترین علل ابتلا به دیابت به ویژه دیابت نوع ۲ است. حدود ۹۰ درصد مبتلایان به دیابت نوع ۲ چاق هستند که با کاهش حتی پنج درصدی وزن میتوانند به کنترل قند خون خود کمک کنند.
بیشتربخوانید:
نسخه تغذیه برای درمان و پیشگیری از دیابت
ارتباط دیابت با کمبود ویتامین D
کاهش قند خون؛ عارضه شایع دیابت