تحریریه زندگی آنلاین : عمل نکردن سازمان تامین اجتماعی به وعده ها وتوافقات
پرستاری طبق قانون بهرهوری، جزو مشاغل سخت و زیانآور است، مسئولان سازمان تأمین اجتماعی باید از همان سال ۸۸ تمهید مقدمات میکردند. اما اگر خودشان کوتاهی کردهاند، چرا باید، اکنون جریمه آن را پرستاران بدهند؟ آنهم با طلب ارقامی که در واقع کل سرمایه پرستاران پس از 20 سال یا بیشتر برای دوران بازنشستگی آنهاست. بنابراین باید هرچه زودتر و سریعتر این اقدام غیر قانونی را متوقف و پولهای به گرو گرفته شده تمام کسانی که با این مشکل مواجه شدهاند به آنها برگردانده شود. این بیانیه یادآور شده است: ذکر این نکته ضروری است که چندی قبل، هیأت رئیسه سازمان نظام پرستاری، جلسه مفصل چند ساعتهای با وزیر محترم کار _ جناب دکتر شریعتمداری و معاونان وی و از جمله رئیس و معاونان سازمان تأمین اجتماعی برگزار نمود. در این جلسه مفصل که با همراهی خوب وزیر محترم کار و هیأت همراه مواجه شد. مباحث متعددی از جمله:
مسائل مربوط به تسری فصل دهم به پرستاران تأمین همانند وزارت بهداشت؛ فوقالعاده ویژه، بازنشستگی پیش از موعد پرستاران و لزوم وحدت رویه در برخورداری از مزایای قانون مشاغل سخت و زیانآور، مسائل اختصاصی پرستاران تابع قوانین کار، جایگاه مدیریت پرستاری در تأمین اجتماعی، لزوم استخدام پرستاران در بیمارستانهای تأمین اجتماعی، لزوم پرداخت فوقالعاده سختی کار و سایر افزایشها برای پرستاران تأمین اجتماعی و تابع قانون کار و... مطرح شد و وزیر محترم کار در همان جلسه مباحث را بهخوبی جمعبندی کردند و به معاون روابط امور کار و رئیس سازمان تأمین اجتماعی مأموریت دادند که با تشکیل کارگروه مشخصی تمام موارد پیگیری و نتیجه به وزارت کار و سازمان نظام پرستاری منعکس شود. اما متأسفانه امروز برخلاف نظر صریح وزیر محترم، اقدامات سازمان تأمین اجتماعی کاملاً برخلاف تصمیمات آن جلسه است، بنابراین انتظار داریم وزیر محترم کار، سازمان تأمین اجتماعی را وادار به قانون مداری و عمل به توافقات در جلسات قبلی کند.
بیشتربخوانید:
بیانیه سازمان نظام پرستاری درباره
گلایه های پرستاران از وضعیت بازنشستگی
در ادامه این بیانیه آمده است: پرستاران عزیز در تمام نهادها و دستگاهها بهویژه در سازمان تأمین اجتماعی مستحضر باشند که: برای پیگیری هدفمند و تخصصی مسائل پرستاران، از جمله مسائل مربوط به بازنشستگی و امور رفاهی پرستاران در وزارت بهداشت و سازمان تأمین اجتماعی و بخش خصوصی و نیروهای مسلح، کمیسیونهای تخصصی در شورای عالی و سازمان نظام پرستاری تشکیل شده تا با بررسیهای کارشناسی پیگیریهای لازم را دراینباره انجام میدهند. از منظر ما بیشک مطالبات پرستاران خدوم تأمین اجتماعی به حق است و نظام پرستاری بهعنوان نماینده قانونی پرستاران از مجاری قانونی تا حصول نتیجه آنها را پیگیری میکند. عصبانیت و ناراحتی پرستاران از رفتارهای این روزهای برخی مسئولین سازمان تأمین اجتماعی نیز کاملاً به حق است، حتی اگر در شرایط عادی و غیر کرونایی هم بودیم، این نوع رفتار و برخوردهای سازمان تأمین اجتماعی با پرستاران عزیز و از جان گذشته، شایسته نبود؛ چه برسد به اینکه اکنون پرستاران در شرایط بسیار سخت، برای نجات جان مردم از جانشان مایه میگذارند. بنابر اعلام سازمان نظام پرستاری، پرستاران نباید به خاطر تعللهای سازمان تأمین اجتماعی متضرر شوند، سازمان تأمین اجتماعی میبایست از زمان تصویب قانون ارتقای بهرهوری ۴ درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور پرستاران را که وظیفه کارفرما میباشد پرداخت میکرد و اجازه نمیداد حق بیمه پرستاران جمع شود و پرستاران را بهصورت غیرقانونی مجبور به پرداخت رقمهای بالای 200 میلیون تومانی بهعنوان جریمه نمایند. در واقع مطالبه سازمان تأمین اجتماعی از پرستاران ناشی از اجرا نکردن قانون و عدم تمهید مقدمات از سوی سازمان تأمین اجتماعی در زمان خود و در گذشته طولانیمدت است. لذا اگر قرار باشد کل قانون بهطور کامل اجرا شود، سازمان تأمین اجتماعی به علت پرداخت نکردن حقوق و مزایای قانونی پرستاران در طول این چند سال خدمت بعد از تصویب قانون بهرهوری، به پرستاران بدهکار هم میشود و نباید به علت سهلانگاری مسئولان تأمین اجتماعی در اجرای قانون ارتقای بهرهوری و مشاغل سخت، در یک دهه گذشته حالا پرستاران تاوان عدم انجاموظیفه برخی مدیران را بدهند. البته ناگفته نماند، رفتار این روزهای مسئولان سازمان تأمین اجتماعی همراه با پارادوکس و تناقض است؛ چرا که اگر قانون مشاغل سخت را قبول دارند و پرستاران را جزو مشاغل سخت و زیانآور میدانند، باید حقوق قانونی پرستاران را اعمال کنند و اگر این قوانین را قبول ندارند باید رسماً اعلام کنند که قانون را قبول ندارند و بیش از این روحیات و انگیزههای خدمتی پرستاران قربانی اعمال سلیقه و تفاسیر غیر قانونی نکنند.