سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در پاسخ به این پرسش که «کمخونی چه نشانههایی دارد؟»، اظهار داشت: کمخونی به شرایطی اطلاق میشود که تعداد گلبولهای قرمز سالم خون به دلیل کمبود آهن کاهش مییابد.
صفوی با اشاره به علل بروز کمخونی، اضافه کرد: از علل کمخونی میتوان به خونریزی، بارداری، فقدان آهن کافی در مواد غذایی، رژیم غذایی ناکافی و عدم توانایی در جذب آهن اشاره کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که «چه مواد غذایی در بهبود کمخونی مؤثر هستند؟»، متذکر شد: غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز، مرغ و غذاهای دریایی، تخممرغ، حبوبات، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، میوههای خشک مانند کشمش و برگه زرد آلو از جمله مواد غذایی مؤثر در رفع کمخونی هستند.
این متخصص تغذیه یادآور شد: این نکته باید در نظر گرفته شود که آهن موجود در انواع گوشت(قرمز یا سفید) جذب موثرتر و بالاتری نسبت به سایر منابع دارد؛ بنابراین اگر از منابع غیرگوشتی مانند منابع گیاهی آهن استفاده شود، نیاز است که از افزایندههای جذب آهن مانند ویتامین C در کنار آنها استفاده شود. ترکیبات حاوی ویتامین C عبارتند از بروکلی، گریپفروت، کیوی، سبزیجات برگی، مرکبات، فلفل دلمهای و گوجهفرنگی. ضمن اینکه ترکیبات فوق با تغییر ظرفیت آهن به جذب آن کمک میکنند.
بیشتربخوانید:
بهترین رژیم غذایی برای مبارزه با کم خونی
این مواد غذایی باعث کم خونی می شود