Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 23:22

9
آبان
روش‌های رهایی از آلرژی پاییزی

روش‌های رهایی از آلرژی پاییزی

وقتی از حساسیت‌های فصلی گفته می‌شود، معمولاً همه به یاد اوایل بهار و تابستان می افتند. اما فصل پاییز هم افراد بسیاری را به واکنش‌های حساسیتی مبتلا می‌کند.

تحریریه زندگی آنلاین : وقتی از حساسیت‌های فصلی گفته می‌شود، معمولاً همه به یاد اوایل بهار و تابستان می افتند. اما فصل پاییز هم افراد بسیاری را به واکنش‌های حساسیتی مبتلا می‌کند. تقریباً 10 - 30 درصد از مردم آمریکا با شروع فصل پاییز دچار واکنش‌های حساسیتی و به ویژه التهاب مخاط بینی آلرژیک می‌شوند. التهاب مخاط بینی آلرژیک در اثر واکنش ازدیاد حساسیتی ایجاد می‌شود. زمانی که فرد نسبت به گرده‌های پاییزی گیاهان و البته گیاه ابروسیا حساسیت داشته باشد، دچار این التهاب می‌شود.

 

بیشتربخوانید:

درمان آلرژی پاییزی با 9 روش طبیعی

 

 

حساسیت به گرده گیاهان

حساسیت به گیاه ابروسیا (کهنه واش)، درست مانند دیگر حساسیت‌ها، زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن، پاسخ بسیار محکمی به یک ماده خارجی می‌دهد. البته این ماده خارجی در اینجا، دانه‌های ریز گرده‌های گل کهنه واش و ماده‌ای کاملاً بی ضرر است.

اما سیستم ایمنی بدن با آن به گونه‌ای رفتار می‌کند که گویی تهدیدی برای بدن است. سلول‌های ویژه ایمنی شروع به ارسال آنتی‌بادی برای مقابله با پروتئین‌های موجود در گرده گل این گیاه می‌کنند. سپس به دنبال هم یکسری واکنش‌های بیوشیمی رخ می‌دهد که موجب جاری شدن هیستامین در جریان خون می‌شود.  این ترکیب شیمیایی، شناخته شده ترین علامت واکنش‌های حساسیتی است.  گیاه ابروسیا، علاوه بر عطسه، آبریزش و کیپ شدن بینی و اختلال در خواب، می‌تواند موجب سرخی و پف کردگی چشم‌ها، خارش گلو و حتی کهیر شود.  در موارد شدیدتر حتی موجب مشکلات سینوسی و حمله آسم می‌شود. از دیگر واکنش‌های حساسیتی می‌توان به آنافیلاکسی اشاره کرد. آنافیلاکسی، نوعی واکنش جدی است که به طور ناگهانی آغاز می‌شود و می‌تواند منجر به مرگ شود.

 این واکنش حساسیتی معمولا با علایمی مانند ضایعات جلدی، خارش، تورم گلو و افت فشار خون همراه است.

 

 

گرد و غبار و مایت‌ها

یکی دیگر از دلایل اصلی ایجاد حساسیت پاییزی مایت ها هستند. وجود گرد و غبار و مایت ها در فصل پاییز معمولا زیاد است و به راحتی در افراد ایجاد واکنش های حساسیتی می‌کند.

 

بیشتر بخوانید:

چکار کنیم که امسال سرما نخوریم؟

سردردهای سینوزیتی ؛ از علت تا درمان

 

 

 

روش‌های در پیشگیری

برخی از افراد برای دوری از این گیاه و مایت‌ها و گرد وغبار، از ماسک استفاده می‌کنند. اما باید گفت که این ماسک ها چندان موثر نیستند.  اگر شما به این گیاه و همچنین مایت های گرد و غبار حساسیت دارید، به توصیه های زیر اهمیت دهید.  وقتی گرده افشانی این گیاه در بیشترین حالت ممکن قرار دارد، در فضای های باز به ویژه نقاط پر گل و گیاه قرار نگیرید.  زمانی که در خانه یا داخل خودروی تان هستید، پنجره ها را ببندید. با استفاده از تهویه هوا می توانید هوای اطراف خود را خوب و مناسب نگهدارید. البته مراقب باشید، فیلتر دستگاه های تهویه تان نو و تمیز باشند.   اگر مدتی را در فضای بیرون از خانه بودید، به محض وارد شدن به خانه، لباس‌تان را، که ممکن است ذرات گرده های گیاهان به آن چسبیده باشند، در آورید. همچنین لباس های خیس تان را با خشک‌کن ماشین لباسشویی، خشک کنید و برای خشک شدن در هوای باز قرار ندهید.   قبل از خواب، دوش بگیرید تا گرد و غبار و گرده‌های گیاهان از روی لباس و بدن‌تان پاک شوند.  با استفاده از آب‌نمک، روزی دو بار بینی‌تان را شستشو دهید.  از دستگاه های رطوبت گیر استفاده کنید. البته همیشه توصیه شده است که از مرطوب کننده استفاده کنید تا به تنفس تان کمک شود. اما کپک و مایت های گرد و غبار در محیط های مرطوب رشد می کنند و واکنش‌های حساسیتی را موجب می شوند.  حیاط را از برگ‌های خشک و دیگر گیاهان مرده تمیز کنید و اجازه ندهید که این بقایای گیاهی درحیاط خانه جمع شوند.

 

زمان اوج حساسیت به ابروسیا

اگر افرادی که به گیاه ابروسیا حساسیت دارند، در معرض آن قرار نگیرند، دچار حساسیت شدید نمی شوند. اما این کار در سخن آسان است، نه در عمل. در واقع بیش از 17 نوع گیاه ابروسیا وجود دارد و هر یک از این گیاهان می توانند حدود یک بیلیون گرده منتشر کنند. این گرده ها آنقدر سبک هستند که با کوچکترین و ملایم ترین نسیم، جابه جا می‌شوند. گرده افشانی این گیاه، از اواخر تابستان شروع شده و تا هفته های اولیه پاییز و وقتی که سرما آن را متوقف کند، ادامه می یابد. تحقیقات نشان داده است به دلیل افزایش دما و دی اکسید کربن، فصل گرده افشانی این گیاه نیز بیشتر شده است.

 

بیشتربخوانید:

نکات مفید برای کنترل آلرژی در پاییز

 

درمان حساسیت

اگر هیچ کدام از تمهیدات دوری از مواد آلرژی زا نتیجه نداشت، آنتی هیستامین مصرف کنید.  این دارو یکی از موثرترین و آسان ترین روش درمان حساسیت است. اگر حساسیت تان خیلی جدی و خطرناک نباشد، می توانید با استفاده از این دارو، علایم حساسیتی را کاهش داده و یا متوقف کنید. از برخی از داروهای آنتی هیستامین می توان به فکسوفنادین، سیتریزین و لوراتادین اشاره کرد. اگر بینی تان نیز کیپ شده بود، می توانید از داروهای ضد احتقان استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که تمام این داروها عوارض جانبی داشته و فشار خون را بالا می‌برند. بنابراین اگر سابقه فشار خون بالا دارید، بدون تجویز دکتر هیچ یک از این داروها را مصرف نکنید و در موارد حاد حساسیتی که حتی می‌توانند خطر مرگ داشته باشند، با پزشک مشورت کنید.

 

برچسب ها: آلرژی، سرماخوردگی، حساسیت فصلی، حساسیت دارویی تعداد بازديد: 315 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز