باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: تیمی از محققان برجسته انگلیس به رهبری دانشگاه بیرمنگام در تلاش برای ارتباط میان سرماخوردگی و مصنویت در برابر ویروس کرونا هستند.
ویروس کرونا از زمان ظهور خود تاکنون میلیونها نفر را در جهان مبتلا کرده و بیش از ۸۲۰ هزار تن را به کام مرگ برده است. این ویروس پیچیده با علائم مختلفی در مبتلایان بروز میکند و در برخی موارد حتی مبتلایان هیچ علامتی نداشته و به اصطلاح یک ابتلای خاموش دارند. این امر مسئله را برای محققان و پزشکان بغرنجتر کرده است.
از جمله علائم رایج این بیماری سرفه خشک، بدن درد، تب و در مواردی اسهال و استفراغ است که بسیار شبیه به علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزاست از این رو برخی از محققان انگلیسی بر آن شدند تا ارتباطی میان سرماخوردگی و بیماری کووید ۱۹ بیابند.
در همین راستا ۱۷ دانشمند انگلیسی به رهبری دانشگاه بیرمنگام گردهم آمده و تلاش دارند تا به برخی سوالات مهم در این زمینه از جمله اینکه آیا ارتباطی میان سرماخوردگی و ویروس کرونا وجود دارد و آیا افرادی که دچار سرماخوردگی میشوند میتوانند از ابتلا به ویروس کرونا مصون باشند یا خیر؟
این تیم تحقیقاتی به درخواست موسسه تحقیقات و نوآوری انگلیس و موسسه ملی تحقیقات بهداشتی این کشور برای مطالعه در این باره گماشته شدهاند.
بیشتر بخوانید:
استفاده همگانی از ماسک مانع بروز موج دوم کرونا میشود
توصیههای ایمنی برای مقابله با کرونا
غذا، تغذیه و کرونا ویروس
اگر ترس ابتلا به کرونا دارید، بخوانید
کشف چگونگی تعامل ویروس کرونا با سیستم ایمنی راهی برای کنترل پاندمی
پروفسور کریس ویتی رئیس NIHR در این باره گفت: درک چگونگی پاسخ سیستمهای ایمنی بدن ما به کووید ۱۹ برای حل برخی از سؤالات مهم را در مورد این بیماری جدید از جمله اینکه آیا افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند، مصونیت دارند؟ و این که چه مدت طول میکشد؟ و چرا برخی به شدت تحت تأثیر قرار میگیرند، پاسخ میدهد.
یافتن پاسخی مناسب و قانع کننده برای سوالات ذکر شده، میتواند کشف بزرگی در این زمینه باشد؛ دانشمندان سعی دارند درک بهتری از پاسخهای مختلف ایمنی بدن به کووید ۱۹ به ویژه پاسخ سلول T که در افراد جوان و سالمتر فعال است، بدست آورند.
محقق برجسته پروفسور پل ماس گفت: چیزهای زیادی وجود دارد، ما هنوز باید در مورد چگونگی تعامل کروناویروس جدید با سیستم ایمنی بدن خود بیاموزیم و این فرصت بینظیری برای پاسخگویی به این سوالات کلیدی و تسریع در کنترل پاندمی است.
بیشتر بخوانید:
کرونا؛ شبیه سرماخوردگی است و کودکان نمیگیرند!
پروفسور ویلهلم شوابل از دانشگاه کمبریج و همکارانش بر روی آنتی بادیها تمرکز کردهاند و اینکه میزان پروتئینها در بین افرادی که بیماری آنها شدید بوده نسبت به کسانی که ابتلای خفیف به ویروس کرونا داشتهاند، چگونه است. آنتی بادیها پروتئینهای تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت هستند و به گونهای ساخته میشوند که در صورت حمله مجدد ویروس به بدن، آن را شناخته و مورد هجوم قرار میدهد؛ اما نگرانی که در این مورد وجود دارد این است که آنتی بادیهای کووید ۱۹ در بهبودیافتگان، طولانی مدت نیست و امکان ابتلای مجدد افراد بعید نیست.
به گفته محققان بیشتر بیمارانی که تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند، دارای سطح بالایی از آنتی بادی نسبت به ویروس کرونا هستند، اما آنچه هنوز مشخص نیست، مفید بودن این آنتی بادیهاست.
سومین مطالعهای که به رهبری دانشگاه ادینبورگ انجام شده به طور خاص روی بیمارانی است که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند. بسیاری از قربانیان نه به علت ویروس، بلکه به دلیل حملات قلبی، سکته مغزی، نارسایی ریه و طوفان سیتوکین جان خود را از دست دادهاند و در واقع سیستم ایمنی بدن کمک میکند تا بدن به ویروس کرونا واکنش نشان دهد. مطالعه بر روی پرونده جان باختگان میتواند سوالات کلیدی بسیاری را پاسخ داده و مسیر را برای مراقبت بهتر از بیماران و توسعه درمانهای جدید هموار کند.