به نقل از «ایت دیس» نوشت: دانشمندان، پزشکان و بیماران در حال کشف این مساله هستند که کووید-۱۹ میتواند مغز را نیز آلوده کند و به بروز علائم عصبی مشکلساز در افراد در هر سنی منجر شود.
سکته مغزی یا علائم شبه سکته مغزی دارید
اگر دشواری در تکلم و درک، فلج یا بیحسی در صورت، دست یا پا، یا بروز مشکلات ناگهانی در دید خود را تجربه میکنید باید کمک پزشکی فوری دریافت کنید. مطالعات نشان دادهاند که در نتیجه افزایش لختهشدن خون، سکتههای مغزی با کووید-۱۹ پیوند خوردهاند و حتی افراد جوان بدون عوامل خطر قبلی برای سکته مغزی نیز وجود لخته خون در سرخرگهای مغز را تجربه کردهاند. این گاهی اوقات بلافاصله و گاهی اوقات پس از ۱۰ روز از ابتلا به عفونت رخ داده است.
با روانآشفتگی مواجه هستید
اگر با روانآشفتگی مواجه هستید که با بیقراری، توهم و عدم انسجام فکر و گفتار تعریف میشود، مراجعه به پزشک بهترین گزینه است زیرا ممکن است با یکی از نشانههای کووید-۱۹ مواجه باشید. در برخی موارد، بیماران روانآشفتگی را حتی پیش از شکلگیری تب یا بیماری تنفسی تجربه کردهاند.
بیشتر بخوانید:
وسواس های کرونایی
سردرد تپشی دارید
سردرد در کنار تب و لرز، سرفه خشک و تنگی نفس یکی از علائم اصلی کووید-۱۹ است. یکی از بیماران مبتلا به این بیماری سردردهای خود را شبیه چکشی درون سرش که تلاش میکند راه خود را به بیرون باز کند، توصیف کرده بود.
تشنج دارید
اگر سردرگمی موقتی، حرکات غیر قابل کنترل دستها و پاها، از دست دادن هوشیاری یا آگاهی، یا علائم شناختی یا احساسی، مانند تب، اضطراب یا دژاوو را تجربه میکنید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. پژوهشگران دانشگاه سینسیناتی با بررسی علائم عصبی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ دریافتند که ۹ درصد آنها از تشنج رنج میبرند.
سرگیجه دارید
حداقل چهار درصد از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ مورد مطالعه قرار گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه سینسیناتی دارای سرگیجه بودند. این ممکن است به دلیل سطوح پایینتر اکسیژنی باشد که به مغز میرسد.
بیشتر بخوانید:
حس بویایی در ۸۰درصد بیماران کرونایی باز میگردد
نکاتی که بیماران تیروئیدی در شرایط کرونایی باید رعایت کنند
اثر مخرب ویروس کرونا روی قلب
حس بویایی یا چشایی خود را از دست دادهاید
از دست دادن حس چشایی یا بویایی نیز شرایطی عصبی است. حس بویایی اغلب تا روز سوم آلوده شدن به کروناویروس جدید از دست میرود و بیماران بسیاری به طور همزمان حس چشایی خود را نیز از دست میدهند.
وضعیت روانی شما تغییر کرده است
اگر تغییر در عملکرد فکری، احساسی، روانی و شخصیتی خود را تجربه می کنید که به طور معمول با تغییرات رفتاری همراه است، ممکن است به انسفالوپاتی مبتلا شده باشید. انسفالوپاتی اصطلاحی در برگیرنده شرایطی است که بر مغز تاثیر میگذارد. به عنوان مثال، یک بیمار مبتلا به کووید-۱۹ دچار سردرگمی شده و از سردرد شکایت داشت. وی تنها میتوانست موارد معدودی مانند نام خود را به پزشکان بگوید و با گذشت زمان میزان پاسخگویی وی هرچه بیشتر کمتر میشد. اسکنهای مغزی تورم غیرعادی و التهاب در چند بخش مغز وی و همچنین مرگ سلولها در بخشهایی کوچکتر را نشان دادند.
منبع : عصر ایران