Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 16:49

27
مرداد
روشهای درمان میلیا یا کیست میلیوم

روشهای درمان میلیا یا کیست میلیوم

بیماری میلیا یک نوع عارضه پوستی است که به صورت کیستهایی شبیه به جوشهای سر سفید (معمولاً در ناحیه صورت) به وجود می آید؛ اما ماهیت این کیستهایی که بر روی پوست به وجود می آیند

به قلم : دکتر فاطمه عندلیب ؛ متخصص پوست، مو و زیبایی

 

تحریریه زندگی آنلاین : بیماری میلیا یک نوع عارضه پوستی است که به صورت کیستهایی شبیه به جوشهای سر سفید (معمولاً در ناحیه صورت) به وجود می آید؛ اما ماهیت این کیستهایی که بر روی پوست به وجود می آیند، با جوشهای معمولی کاملاً متفاوت است. در این عارضه سلولهای مرده پوست به دام می افتند و به صورت برآمدگی و یا کیستهای سفید رنگی بر روی سطح پوست نمایان می شوند. آنها از کراتین (پروتینی که در لایه خارجی پوست وجود دارد) تشکیل شده اند. در حالی که این برآمدگی ها مانند جوشهای معمولی و یا عفونی هستند؛ اما ماهیت آنها هیچ شباهتی به جوشهای معمولی ندارد و به روشهای معمول درمان نمی شوند.

هر درمانی ابتدا نیاز به تشخیص دارد و تشخیص میلیای پوستی و کیست میلیوم نیاز به معاینه پزشک دارد. پس از تشخیص نوع این عارضه انتخاب روش درمان امکان پذیر می‌شود. میلیای نوزادی نیازی به درمان ندارد و پس از چند هفته خود به خود برطرف می‌شود. در بزرگسالان و کودکان نیز این عارضه معمولاً در چند ماه از بین می‌رود؛ اما می‌توان با درمان‌هایی این فرآیند را تسریع کرد.

بیشتربخوانید:

اگر پوستتان چرب است بخوانید

علل ایجاد میلیا

استفاده طولانی مدت و غیر اصولی از مواد آرایشی بهداشتی نامرغوب، لوسیون های حاوی استروئید و کرم های آرایشی حاوی چربی

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید

آسیب های فیزیکی مانند سوختگی، بریدگی و زخم های تاول دار

اختلالات خونی تأثیرگذار بر سلول های پوستی

استفاده از روش های غیر اصولی بازسازی و جوانسازی پوست

استفاده بیش از اندازه و نامناسب از روش های لیزر درمانی در مراکز نامعتبر

بیشتربخوانید:

تازه های پیلینگ برای جوانسازی

 

 

 

 

 

 

علائم میلیا

میلیا همانطور که گفته شد نوعی بیماری پوستی است که می تواند برجستگی های پوستی سفید یا زرد رنگی را بر سطح پوست ایجاد کند. این برجستگی ها می توانند بدون درد یا خارش در افراد باشند و هیچ گونه عوارضی را برای افراد در بر نداشته باشند. این کیست پوستی در بیشتر مواقع در اطراف لب، بینی، چشم و پلک ها دیده می شود. این عارضه می تواند در زیبایی افراد تأثیرات منفی بسیاری را در بر داشته باشد. همچنین در نقاط دیگری از پوست نظیر ناحیه تناسلی و اندام های دیگر افراد نیز ممکن است این عارضه را مشاهده کنید.

انواع میلیا

انواع میلیا بر اساس سنی که روی پوست دیده شده اند یا آنچه که باعث گسترش آنها می گردد طبقه بندی می شوند.

میلیای اولیه از محبوس شدن کراتین در زیر پوست ایجاد می شود. این نوع میلیا بر روی صورت هردو گروه نوزادان و بزرگسالان تشکیل می گردد.

میلیای ثانویه از نظر شکل و ظاهر همانند میلیای اولیه می باشد؛ ولی علت بروز آن مسدود شدن منافذ پوست بر اثر آسیب های پوستی مثل تاول می باشد.

بیشتربخوانید:

میکرودرم و کاربرد آن در جوانسازی پوست

 

 

 

 

 

چه افرادی در معرض ابتلا به میلیا هستند؟

میلیا می تواند در هر فردی بدون توجه به رده ی سنی، نژاد و جنسیت ایجاد شود. میلیا در نوزادان تازه متولد شده بسیار شایع است (در 50 درصد از نوزادان رخ می دهد) و به همین دلیل اتفاقی نرمال محسوب می شود؛ اما احتمال ایجاد میلیای ثانویه در افراد زیر بیشتر است:

افرادی که مشکلات پوستی دارند و تاول می زنند، مثل بیماری های پمفیگوئید بولوس (Bullous Pemphigoid)، اپیدرمولیز بولوسا (Epidermolysis Bullosa) و پورفیریا جلد تاردا (Porphyria Cutanea Tarda)

آسیب هایی که باعث تاول زدن پوست می شوند، مانند لمس پیچک سمی

استفاده از روش های جوانسازی پوست مانند درم ابریژن یا لیزر

استفاده ی طولانی مدت از کرم های استروئیدی

قرارگرفتن طولانی مدت در زیر نور خورشید

بیشتربخوانید:

آیا لیزر در جوانسازی پوست موثر است؟

 

 

 

 

 

تشخیص میلیا

زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید، پوست شما را بررسی می‌کند تا بر اساس ظاهر کیست‌ها تشخیص دهد که آیا پوست شما میلیا دارد یا خیر. در مواقع نادر پزشک لازم می‌داند که بیوپسی یا همان نمونه برداری صورت گیرد.

درمان میلیا

روش کرایوتراپی که در آن به کمک نیتروژن مایع جوش های میلیا را خشک کرده و از بین می برند. این روش را می توان به عنوان رایج ترین روش درمان میلیا شناخت.

در روش دوم، پزشک به کمک یک سوزن استریل، کیست های میلیا را تخلیه می کند که در اصطلاحات پزشکی به آن Deroofing می گویند.

لایه برداری پوست و استفاده از کرم برای رفع میلیا نیز یکی از راه های درمان میلیا است که با استفاده از کرم لایه بردار برای میلیا حاوی رتینوئید موضعی انجام می شود.

یکی از راه های تأثیرگذار درمان میلیا، لایه برداری شیمیایی پوست است که به کمک آن خارجی ترین لایه پوست حذف شده و میلیا خارج خواهد شد.

لیزر نیز یکی از راه های مؤثر در درمان قطعی میلیا محسوب می شود.

در روش Diathermy یا سوزاندن میلیا جوش میلیا را به وسیله اعمال گرمای شدید از بین می برند.

ممکن است پزشک شما از پماد یا کرم دور چشم ضد میلیا برای درمان میلیا استفاده کند، این پماد به احتمال زیاد خاصیت لایه برداری داشته و به این روش میلیا را درمان خواهد کرد.

جراحی، آخرین روش تأثیرگذار است که در آن کیست های میلیا را به روش جراحی خارج کرده و در صورت لزوم بخیه نیز می زنند.

 بیشتربخوانید:

معجزه آلوئه ورا در درمان جوش صورت

 

 

 

 

 

روش های جلوگیری از بروز میلیا

در واقع میلیا در نوزادان هیچگونه روش جلوگیری ندارد و خود به خود از بین می رود؛ اما در بزرگسالان می تواند منجر به ایجاد آسیب های پوستی شود و از این طریق زیبایی آنها را تحت الشعاع قرار دهد. به این منظور برای جلوگیری از ایجاد این عارضه در پوست می توانید نکات زیر را رعایت کنید.

در صورت امکان از کرم های دارای بافت ضخیم و همراه با ترکیبات روغنی استفاده نکنید.

هیچ گاه در معرض نور شدید خورشید قرار نگیرید.

در هفته دو تا سه بار لایه برداری از پوست خود را انجام دهید.

بیشتربخوانید:

مراقب جوش های ناحیه کمر و پشت شانه‌های خود باشید

 

 

 

 

برچسب ها: لوازم آرایش، جوش، حساسیت پوستی، پاکسازی پوست، جوانسازی پوست، چربی پوست، لیزر درمانی، دکتر فاطمه عندلیب، کیست میلیوم تعداد بازديد: 117 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز