Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 26 شهریور 1403 - 22:51

9
آبان
صورت‌های نگران؛ بینی‌های گله‌مند (2)

صورت‌های نگران؛ بینی‌های گله‌مند (2)

بخش دوم- کاش ما هم پولدار بودیم و من می‌توانستم بینی‌ام را عمل کنم. چقدر زشت است وتوی ذوق می‌زند، از دست این بینی لعنتی خسته شدم. اینها حرف‌های رویا بود که هرروز جلوی آیینه با خودش تکرار می‌کرد.

 

 جراحی بینی اصول دارد

همچنین در این خصوص دكتر محمدحسن عامری متخصص گوش وحلق وبینی معتقد است: انتخاب بیمار برای عمل جراحی بینی بسیار حیاتی است، در حقیقت كلید كار یك جراح محسوب می‌شود و اگر جراح متخصص درست بیماران خود را انتخاب نكند در عمل جراحی و بعد از آن مسلما با مشكلاتی روبه‌رو خواهد شد.

جلسه اول معمولا جلسه آشنائی بیمار و جراح بینی است در ضمن بیمار که خواهان عمل بینی است، خواسته‌های خودرا مطرح و جراح بینی بعد از معاینه ظاهر و داخل بینی از نظر وجود انحراف تیغه بینی و پولیپ و سابقه شکستگی بینی نظر خود را با توجه به خواسته‌های بیمار بیان می‌کند.

دكتر عامری می‌گوید: تا به حال نه برای خودم و نه برای مریضم مشكلی پیش نیامده است زیرا قبل از عمل جراحی با مشاوره‌ای كه به آنها می‌دهم دیگر مشكلی پیش نخواهد آمد و این‌طور نیست كه هر كسی مراجعه كند كاندیدای خوبی برای عمل باشد زیرا ممكن است از نظر جسمی و روحی كاندیدای خوبی نباشد.

معمولا خود پزشك در مشاوره اولیه با یك معاینه و گرفتن شرح حال از بیمار می‌توان تشخیص بدهد كه این فرد برای انجام عمل جراحی مناسب است یا خیر، بنابراین جلسه اول برای جراح تكلیف مشخص می‌شود و از نظر من نیازی نیست كه بیمارانم را به روانشناس ارجاع بدهم و ضرورتی هم نمی‌بینم چرا كه من با تخصص و تجربه‌ای كه دارم می‌توانم تشخیص بدهم كه كدام مریض پس از عمل نتیجه خواهد گرفت و یا خواسته كدام مریض واقع‌بینانه است.

این جراح متخصص می‌افزاید: ممکن است برخی از خواسته‌های بیمار از نظر علم زیباشناسی و پزشکی قابل انجام نباشد چون در عمل جراحی پلاستیک با حفظ عملکرد طبیعی بینی به زیبا کردن بینی نگاه می‌کند و هرگز نباید عملکرد طبیعی و فیزیولوژی بینی را فدای زیبائی ظاهری کرد و با این علم در عمل جراحی زیبائی بینی خوش‌حالت کردن و زیبا کردن بینی مطرح است نه کوچک کردن بی‌رویه بینی که با سایر قسمت‌های صورت هماهنگی نداشته باشد.

هر فردی كه متقاضی این عمل است ممكن است به دلایل مختلفی ازجمله نوع پوست كاندید خوبی برای جراحی نباشد لذا جراحی برای هرفرد متقاضی توصیه نمی‌شود. به‌طور مثال در بینی‌های گوشتی دست جراح در جمع کردن نوک بینی خیلی باز نیست. بینی گوشتی به دماغی گفته می‌شود که پوست آن ضخیم و غضروف‌های نوک بینی ضغیف است.

غدد چربی پوست این بینی‌ها معمولا زیاد است و نفود این غدد در لابلای پوست باعث ضخیم شدن پوست شده است. جراح در طی عمل زیبائی بینی نمی‌تواند جنس پوست را تغییر دهد و عمده کارها بر روی غضروف و استخوان بینی است. لذا نوک بینی کسانی که بینی آنها گوشتی است بعد از عمل خیلی جمع نمی‌شود و ممکن است فرد عمل‌شده از جمع نشدن نوک بینی‌اش ناراضی باشد.

پزشک، ضمن بررسی کلیه جوانب، در صورت لزوم در مورد وضعیت پوست فرد نیز به وی توضیح خواهد داد.این متخصص گوش و حلق و بینی در خصوص خواسته بیماران می‌گوید: این گونه نیست كه بیماران هر مدل بینی كه بخواهند جراح انجام بدهد زیرا پزشك تشخیص می‌دهد كه كدام مریض برای چه مدلی مناسب است.

بنابراین اگر كسی خواسته نامعقولی داشته باشد، مثلااگرفردی تقاضا كند كه بینی‌اش سربالا و یا قوس‌دار باشد جراح نباید انجام بدهد، بلكه پزشك باید نظرش را به او بگوید و باید او را متقاعد كند كه خواسته او در یك مدت كوتاهی و شرایط سنی خاصی قابل قبول است و وقتی سن فرد بالا برود دیگر این مدل بینی مناسب صورت او نخواهد بود.

یك جراح خوب باید بتواند بیمارش را متقاعد كند كه یك عمر باید با این بینی سر كند و اگر یك بینی افراطی عمل كند و مناسب سن و سالش نباشد پس از گذشت چند سال از مدل بینی خود خسته شده و متوجه می‌شود كه شكل بینی‌اش مناسب سن او نیست.

 جراحی نامناسب و معضلات تنفسی

این جراح متخصص معتقد است: برداشتن بیش از حد غضروف‌های بینی در جراحی زیبایی بینی به تورفتگی‌های بیش از حد و ایجاد چاله‌های عمیق در دو طرف نوک بینی منجر می‌‌شود. این تورفتگی‌ها مانع از عبور جریان هوا از دریچه داخلی بینی می‌‌شود. اگر برداشتن بیش از حد غضروف‌های بینی در پایین‌‌ترین قسمت بینی باشد، موجب بسته شدن سوراخ‌‌های بینی در هنگام دم می‌‌شود که در این حالت، اشکال در دریچه خارجی بینی هم وجود دارد.

اختلال تنفسی ناشی از اختلال دریچه داخلی بینی از شایع‌‌ترین عوارض تنفسی در بینی‌هایی است که بیش از حد کوچک شده‌اند.دكتر عامری در ادامه می‌گوید: عمل برای بیماری كه به تشخیص پزشك بعدها از نظر تنفسی یا موارد دیگر دچار مشكل شود، نباید صورت بگیرد.

این متخصص گوش و حلق وبینی درپاسخ به این سوال که آیا همه مریض‌ها پس از عمل دچار مشكلات تنفسی می‌شوند؟ گفت: خیر، این تصور درست نیست با معایناتی كه در جلسه اول توسط پزشك صورت می‌گیرد، اگر بیمار مشكلی داشته باشد و یا اگر پزشك تشخیص بدهد كه با عمل مشكل مریض حادتر می‌شود از انجام عمل صرف‌ نظر می‌كند. دكتر عامری در خصوص این سوال كه افراد آسمی می‌توانند جراحی بینی انجام بدهند؟

افزود: جراحی بینی خود به خود تشدیدكننده آسم نیست اما اگر مریضی بخواهد جراحی بینی انجام بدهد باید قبل از آن با متخصص ریه مشورت بكند در این صورت اگر اجازه عمل داشته باشد جراح پلاستیك هم عمل را انجام خواهد داد. همچنین جراحی بینی باعث بهبود و یا تشدید علائم حساسیت بینی نمی‌شود.

مبتلایان به آلرژی بینی هم می‌توانند تحت عمل جراحی قرار گیرند اما لازم است قبل از عمل با پزشك ریه مشورت كنند در صورتی كه متخصص ریه اجازه بدهد مانعی ندارد ولی این افراد قبل از عمل تا مدتی بعد از آن تحت درمان داروی ضد حساسیت قرار می‌گیرند.

 قبل از جراحی بینی با چشم‌پزشك مشورت كنید

همچنین جراحی بینی روی دید و حالت چشم اثری ندارد اما از آنجایی که تا مدتی بعد از عمل نمی‌توانید از عینک استفاده کنید، اگر کسی تصمیم دارد عمل لیزیک چشم هم انجام بدهد بهتر است ابتدا عمل لیزیک چشم را انجام بدهد. با این وجود توصیه می‌کنم در این مورد با چشم پزشک خود نیز مشورت کند.

وی با اشاره به اینکه بیمار باید صبر كند تا نتیجه مطلوب را به دست بیاورد، افزود: متاسفانه خیلی از بیماران پس از عمل انتظار دارند بلافاصله آن چیزی كه مدنظرشان است به دست بیاورند، در صورتی كه در عمل بینی این گونه نیست كه بلافاصله پس از عمل نتیجه مطلوب را به دست بیاورند. زیرا بینی حین عمل جراحی ورم می‌كند و ورم بینی با اعضای دیگر بدن متفاوت است و بیمار باید یك سال و شش ماه حداقل صبر كند تا نتیجه مطلوب را به دست بیاورد، دلیل آن هم این است كه عمل بینی روی اسكلت بینی كه بافت غضروفی است صورت می‌گیرد.

بنابراین از حجم آن كم می‌شود؛ اما از پوست برداشته نمی‌شود، لذا بعد از عمل پوست برای بینی اضافه است و این همان چیزی است كه به آن ورم گفته می‌شود، ورم بینی مدت طولانی زمان می‌خواهد تا به حالت اولیه خود برگردد.

 دستگاه‌هائی كه تآییدیه ندارند

این جراح متخصص به دستگاه‌های كوچك‌كننده بینی اشاره کرد و گفت: هم وزارت بهداشت و هم انجمن علمی مشاوران گوش و حلق بینی این دستگاه را تائید نكرده‌اند زیرا این دستگاه‌ها استاندارد نبوده و این گونه نیست كه در بینی تغییر شكل ایجاد كند. اما این دستگاه ممكن است به ظاهر و به طور موقت بینی را كوچك كند ولی بلافاصله بینی به حالت اولیه خود برمی‌گردد.

 

برچسب ها: جراحی بینی، عمل بینی، عمل جراحی بینی، جراحان بینی، بینی کوچک، معضلات تنفسی، بینی نرمال تعداد بازديد: 681 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز