Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 9 اردیبهشت 1403 - 20:27

8
شهریور
توصیه‌هایی برای بهبود تغذیه سالمندان

توصیه‌هایی برای بهبود تغذیه سالمندان

با افزایش سن تغییراتی در ترکیب بدن رخ می‌دهد، به طور مثال اگر فردی را ۱۰ سال قبل از سن سالمندی در نظر بگیریم با زمانی که وارد سن سالمندی شده است

به نقل از خبرگزاری مهر؛ دکتر محمدجواد حسین زاده؛ رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با افزایش سن تغییراتی در ترکیب بدن رخ می‌دهد، به طور مثال اگر فردی را ۱۰ سال قبل از سن سالمندی در نظر بگیریم با زمانی که وارد سن سالمندی شده است میزان درصد چربی بدن آن فرد افزایش می‌یابد، بنابراین با افزایش درصد چربی بدن میزان نیاز به کالری یا انرژی دریافتی کمتر خواهد شد.

به طور کلی رژیم غذایی مناسب سالمندان باید تحت نظر متخصصین تغذیه و حاوی همه مواد غذایی به خصوص میوه و سبزیجات در وعده‌های مختلف و میان‌وعده باشد، البته با توجه به اینکه برخی سالمندان در این دوره دچار کاهش اشتها، مشکلات دندانی، عدم دریافت فیبر کافی به دلیل ناتوانی در جویدن میوه و سبزیجات و حذف انتخابی بعضی از آنها هستند، به این علت زمینه سوءتغذیه و مشکلات ناشی از عدم دریافت فیبر کافی بیشتر دیده می‌شود.

  بنابراین توصیه می‌شود در دوران سالمندی با توجه به افزایش ریسک بیماری‌ها میزان کلسیم دریافتی از طریق لبنیات کم‌چرب (شیر، پنیر کم‌نمک و پروسس نشده و ماست) جبران شده و دریافت پروتئین‌ها که الزاماً گوشت قرمز نیست و توصیه به مصرف گوشت سفید و ماهی و دریافت امگا ۳ در مواد غذایی که حاوی امگا ۳ هستند (مانند مصرف ۳ عدد مغز گردو در طی روز) و جایگزین شدن روغن‌های نباتی جامد و روغن حیوانی به وسیله روغن‌های مفید از جمله روغن زیتون و کاهش مصرف چربی‌های اشباع و عدم مصرف روغن‌های با ترانس بالا و دریافت حداقل ۵ سهم میوه و سبزیجات در روز می‌شود.

برچسب ها: تغذیه، سالمندان، سبزیجات، لبنیات، بی اشتهایی، امگا3 تعداد بازديد: 85 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز