Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 10 اردیبهشت 1403 - 14:48

3
مهر
آیا مصرف اسیدهای چرب با خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط دارد؟

آیا مصرف اسیدهای چرب با خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط دارد؟

سرطان پروستات دومین سرطان شایع در بین مردان می باشد. شیوع پیش رونده ی بیماریهای مزمن و بار اقتصادی ناشی از آنها اهمیت شناسایی و تعدیل عوامل خطر آن را روشن می سازد.

دکتر راسخی - انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

 سرطان پروستات دومین سرطان شایع در بین مردان می باشد. شیوع پیش رونده ی بیماریهای مزمن و بار اقتصادی ناشی از آنها اهمیت شناسایی و تعدیل عوامل خطر آن را روشن می سازد. عوامل مختلفی از جمله عوامل ژنتیکی و محیطی می توانند بر بروز سرطان پروستات تاثیرگذار باشند. در بین عوامل محیطی، نقش رژیم غذایی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. مطالعات اپیدمیولوژیک قبلی نشان داده اند که دریافت چربی با بروز سرطان پروستات در ارتباط می باشد. لینولئیک اسید فراوان ترین اسید چرب غیراشباع در رژیم غذایی می باشد و جوانه گندم، روغن ذرت، گردو و کنجد از منابع خوب این اسیدچرب هستند.. مطالعات قبلی نشان داده اند که دریافت بالای لینولئیک اسید باعث کاهش سطوح LDL کلسترول، افزایش حساسیت به انسولین و کاهش خطر فشار خون شده است. با این وجود، یافته ها در زمینه ارتباط دریافت لینولئیک اسید با خطر سرطان پروستات متناقض می باشد. در متاآنالیز حاضر مشخص شد که سطوح بالاتر بافتی لینولئیک اسید با کاهش خطر سرطان پروستات مرتبط است، به طوری که در تجزیه و تحلیل دوز-پاسخ، هر 5٪ افزایش در سطح لینولئیک اسید با 14 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات همراه بوده است. یافته های ما از ارتباط محافظتی بین سطوح بافتی لینولئیک اسید و خطر سرطان پروستات در مردان حمایت می کند.

برچسب ها: سرطان، سرطان پروستات، سلامت مردان، انستیتو تحقیقات تغذیه ای تعداد بازديد: 126 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست ؟

فیلم روز
تصویر روز