Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:20

17
بهمن
شیاف چیست؟ (2)

شیاف چیست؟ (2)

برای 10 دقیقه همچنان در حالت دراز کشیده باقی بمانید: شیاف ممکن است از مقعد بیمار به علت حرکات روده و یا با دفع گاز یا مدفوع خارج شود. در صورتی که احساس دفع کردید، با استفاده از چند تکه گاز ناحیه مقعد را آهسته فشار دهید.

روش جایگذاری شیاف 
1- دستان خود را کاملاً با آب و صابون بشویید 2- اگر شیاف نرم شده است، قبل از باز کردن پوشش، آن را زیر آب سرد نگاه دارید و یا در یخچال بگذارید 3- اگر پوشش دارد، آن را باز کنید. 4- اگر به شما گفته شده از نیمی از شیاف را استفاده کنید، آن را با تیغ ریش تراشی یک لبه تمیز از طول برش دهید 

5-  بهتر است از دستکش یکبار مصرف استفاده كنید. (در داروخانه‌ها موجود است) 6- نوک شیاف را با یک روان کننده محلول در آب، مثل ژل KY نرم کنید. هرگز از ژل محلول در چربی (وازلین) استفاده نکنید. اگر روان کننده ندارد، ناحیه مقعد خود را با آب سرد مرطوب سازید  7- به یک سمت بخوابید و ساق پای پایین را در حالت مستقیم قرار داده است و پای بالایی را به داخل شکم خم كنید.

8- پای بالایی را بلند کنید تا ناحیه مقعد در دسترس قرار گیرد  9- با نوک انگشت، شیاف را تا جایی که از اسفنگتر ماهیچه‌ای رد شود، شیاف، (در اطفال تا عمق 1/5-2 سانتی متر و در بزرگسالان 2/5 سانتی متر است). بلافاصله پس از گذاشتن شیاف، مقعد خود را فشار دهید(squeeze) و چند ثانیه باسنتان را روی هم نگاه دارید تا از بیرون آمدن شیاف جلوگیری شود.

10- برای 10 دقیقه همچنان در حالت دراز کشیده باقی بمانید: شیاف ممکن است از مقعد بیمار به علت حرکات روده و یا با دفع گاز یا مدفوع خارج شود. در صورتی که احساس دفع کردید، با استفاده از چند تکه گاز ناحیه مقعد را آهسته فشار دهید تا احساس دفع بر طرف شود. اگر در نهایت شیاف خارج شد، در محیطی بی سر و صدا و پس از کمی استراحت، از یک شیاف جدید، استفاده کنید.  11- دستکش خود را دور انداخته و دست‌‌های خود را کامل بشویید.

عوارض جانبی
گذاشتن شیاف مشکلی را ایجاد نمی‌کند؛ اما شیاف‌ها می‌توانند عوارض جانبی داشته باشند که به ندرت حائز اهمیت هستند و معمولاً پس از قطع مصرف عوارض برطرف می‌شوند این عوارض عبارتند از: 

سوزش و خارش ناحیه رکتوم  سوزش و خارش واژن (در موارد استفاده از شیاف واژن) درد‌های شکمی( در موارد مصرف شیاف‌های مسهل)  نفخ( در موارد مصرف شیاف‌های مسهل)  کم آب شدن بدن( در موارد  استفاده از شیاف‌های مسهل برای بیشتر از یک هفته) در موارد نادری ممکن است بافت رکتوم در اثر استفاده از شیاف تحریك و ملتهب شود که باید به پزشک خود گزارش دهید.

به یاد داشته باشید
1- دستورالعمل را به دقت رعایت کنید. 2- دوز مورد استفاده را فراموش نکنید. 3- شیاف‌ها را در جای خنک نگه دارید تا ذوب نشوند. در صورتی که روی برچسب شیاف درج شده باشد، آن را در فریزر نگه دارید. 4- دارو‌ها را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

 

 

برای خواندن بخش اول -شیاف چیست؟- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: داروها و مکمل ها، روش جایگذاری شیاف، عوارض جانبی شیاف، فواید شیاف، شیاف و کودک، شیاف تعداد بازديد: 4082 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز