Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 14 اردیبهشت 1403 - 18:06

14
آذر
نکاتی ایمنی برای صرعی ها

نکاتی ایمنی برای صرعی ها

توجه به این نکته حائز اهمیت است كه افراد مبتلا به صرع بيش از اندازه مورد مراقبت قرار نگيرند، اما نكات‌‌ايمني زیر كمك خواهد كرد تا حوادث غير مترقبه در محيط خانه اتفاق نيفتد.

تحریریه زندگی آنلاین- گروه دنیای سلامت

 

 

 اصول‌‌ایمنی عمومی

 از سیگار کشیدن  و آتش روشن کردن (به خصوص در مواقع تنهایی)خودداری فرمائید. 

 سطح خانه را با پوشش نرم و ضخیم (مثل فرش) بپوشانید.

 از وسائل گرم كننده‌‌ایمنی در خانه استفاده كنید . شوفاژ و فنكوئل خیلی‌‌ایمن و بخاری‌‌های نفتی و گاز سوز كه كف اتاق قرار می‌‌گیرند بسیار خطرناك هستند.

 درجۀ حرارت آبگرمكن، سماور، كتری و قوری خود را در حداقل قرار دهید، كه نه تنها از حوادث سوختگی جلوگیری شود، بلكه هزینۀ مواد سوختی شما را نیز كاهش دهد.

 وسائل الكتریكی را هنگام عدم استفاده از پریز برق خارج سازید.

 در صورت امکان از اتو کردن پرهیز کنید. 

 برای اتو کردن از اتوهای دارای سوئیچ خاموش کنندۀ اتوماتیک استفاده کنید و حتماً از میز اتو یا یک طاقچۀ ایمنی استفاده کنید. 

 از مبلمان و وسائل خانگی که لبۀ تیز ندارند و یا مبلمان دسته دار استفاده کنید و یا آنها را کنار دیوار قرار دهید تا  احتمال زخمی شدن کاهش یابد. 

 لبه‌‌های میز و کمدها را با کوسن‌‌های نرم بپوشانید. 

 كشوها و درب كمدها را بسته نگاه دارید.

 سطح اتاق‌‌ها را لیز و صیقلی نكنید.

ایمنی در آشپزخانه

  وسائل جدید برقی (مایكرویو ) نسبت به اجاق‌‌های قدیمی از نظر‌‌ایمنی بهتر است.

 فر و وسائل برقی گرم كنندۀ غذا با كلیدهای قطع و وصل اتوماتیك  از دیگر موارد،‌‌ایمن‌تر است.

 دسته‌‌های وسائل گرم كننده آشپزی باید رو به سوی انتهای دیوارۀ اجاق قرار گیرند و از شما دور باشند.

 وسائل الكتریكی یا گازی مورد استفاده باید كلیدهای اتوماتیك داشته باشند. مانند كتری برقی یا قهوه جوش.

 وسائل برقی از محفظۀ  ظرفشوئی دور نگه داشته شوند.

 استفاده از وسائل تیز الكتریكی آشپزخانه مانند چرخ گوشت و مخلوط كن محدود شود.

 از حمل غذاهای داغ و کتری حاوی آب جوش پرهیز كنید. غذا را نزدیك اجاق در بشقاب ریخته و سپس پذیرائی كنید.

 وسائل نوك تیز مانند چاقو و چنگال را رو به پائین در ظرفشوئی قرار دهید.

 ظروفی كه بیشتر مورد استفادۀ شما قرار دارند باید در سطح پائین تر كابینت‌‌ها قرار دهید تا قابل دسترسی باشند.

 در حد امکان از وسائل نشكن و غیر چینی استفاده كنید.

 در صورت استفاده از ظروف شكستنی و استفاده از چاقو یا شستن بشقاب و همچنین کار با وسایل تیز، از دستكش‌‌های پلاستیكی استفاده كنید.

 از بشقاب‌‌ها و فنجان‌‌هایی دارای درپوش استفاده کنید تا از بریدگی یا سوختگی در اثر  ریختن مواد جلوگیری شود. 

ایمنی در حمام

 هنگام استحمام در حمام را قفل نكنید .به جای قفل کردن درب یک برچسب «اشغال است» را روی دستگیره ی بیرونی درب حمام قرار دهید. 

 زمانی كه در منزل تنها هستید از حمام كردن یا دوش گرفتن خودداری كنید.

  هنگام شستشو در حمام تا حد ممكن بنشینید و آب را در داخل لگن یا وان نیمه پر كرده و در دسترس قرار دهید و از دوش دستی استفاده کنید. 

 سطح حمام را برای جلوگیری از لیز خوردن با پوشش مناسب بپوشانید.

 با آب داغ حمام نکنید.

 از وسایل شیشه‌ای شكستنی و یا برقی مانند سشوار یا ریش‌تراش استفاده نکنید. 

 در حمام را طوری نصب کنید که به سمت بیرون باز شود، نه داخل (تا اگر کسی پشت در افتاد، بتوان در را باز کرد). 

ایمنی هنگام خواب

 استفاده از تخت‌‌های راحت، بزرگ، نرم و كوتاه توصیه می‌‌شود.

 از وسایل خطرناك و سوزاننده در كنار رختخواب استفاده نشود.

 از خوابیدن زیر كرسی خودداری شود.

ایمنی پلكان‌‌ها

 محلی را برای اقامت خود انتخاب كنید كه هم سطح زمین باشد.

 در صورت امکان از زندگی در آپارتمان‌‌های دارای پله اجتناب کنید. 

 دقت کنید لبه‌‌های پله‌‌ها تیز نباشند و یا پله‌‌ها را با فرش‌‌های ضخیم بپوشانید.

 دو تا سه پا گرد در پله‌‌های معمولی سبب‌‌ایمنی بیشتر و جلوگیری از افتادن می‌‌شود.

 نرده‌‌های بلند برای پلكان‌‌ها باعث‌‌ایمنی و جلوگیری از افتادن است.

ایمنی در اتاق نشیمن

 برای تزئین فضا از وسایل شكستنی مانند دكورهای شیشه‌‌ای،‌‌ آینه‌‌ای و آویز استفاده نكنید.

  استفاده از چراغ‌‌های سقفی بر چراغ‌‌های رومیزی ترجیح دارد.

 یک حفاظ جلوی شومینه بگذارید و از حمل خاکستر داغ اجتناب کنید. 

 محل روبروی مبلمان راحتی را از وسایل خالی نگه دارید.

 ۱۰۰ گرم نان یا پنیر نیاز روزانه انسان را به نمک بر طرف می‌کند

 رئیس انستیتو تغذیه ایران گفت: نمک عامل اصلی فشارخون و بیماریهای قلبی است. هر انسان روزانه حداکثر ۳ گرم نمک نیاز دارند در حالی‌که این میزان را فقط با خوردن ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم نان یا پنیر یا سس به دست می‌آورد، بنابراین همه مردم باید نمکدان‌ها را از بین ببرند. مجید حاجی‌فرجی در همایش بسیج ملی کاهش مصرف نمک بر آموختن چگونه استفاده کردن از نمک، شکر و چربی تأکید کرد.

وی با بیان اینکه 17 میلیون نفر در دنیا بر اثر بیماری‌های قلبی و عروقی سالانه جان خود را از دست می‌دهند گفت: 9 میلیون نفر از این افراد به علت فشارخون می‌میرند که علت اصلی فشارخون نیز مصرف نمک است. رئیس انستیتو تغذیه ایران ذائقه‌سازی و مصرف غذای سالم در افراد را یکی از عوامل مهم در پیشگیری از فشارخون عنوان کرد و گفت: بعضی مناطق کشور الگوی مصرفی متفاوتی دارند و تحقیقات نشان می‌دهد که این الگوهای غذایی نقش مهم در ابتلا به انواع بیماری ایفا می‌کند.

حاجی‌فرجی با اشاره به فعالیت 5 کشور صنعتی دنیا برای کاهش مصرف نمک و جایگزین کردن مواد دیگر به جای نمک گفت: فنلاند به عنوان یک کشور موفق طی سه دوره 10 ساله توانست هر 10 سال یک گرم مصرف سرانه نمک را در کشورش کاهش دهد.

وی در ادامه این همایش صراف‌زادگان، رئیس پژوهشگاه قلب و عروق اصفهان ضمن دستاوردهای این پژوهشگاه طی یک تحقیقات 13 ساله اشاره کرد و گفت: تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف نمک در آقایان و افراد چاق بیشتر از دیگران است. وی با بیان اینکه سه گرم در روز مصرف مجاز نمک است گفت: در هر صد گرم پنیر2/2 گرم، در هر صد گرم نان 3/2 و حتی در هر صد گرم سس گوجه 1.8 گرم نمک وجود دارد و این میزان در نان سنتی به 75/1 می‌رسد.

در ادامه کاظم زنده‌دل قائم‌مقام مرکز تحقیقات سرطان به ارتباط قوی میان مصرف نمک و ابتلا به سرطان معده اشاره کرد و گفت: سرطان معده اولین سرطان در آقایان ایرانی به شمار می‌رود. وی با بیان اینکه 5 تا 6 هزار نفر در کشور سرطان معده دارند گفت: سرطان‌های معده، مثانه، پروستات، روده بزرگ و ریه به ترتیب سرطان‌های اصلی در مردان را تشکیل می‌دهد.

قائم مقام مرکز تحقیقات سرطان، سرطان‌های سینه، روده بزرگ، معده، مری و تخمدان در زنان را شایع‌ترین سرطان‌های زنان ایرانی عنوان کرد. زنده‌دل با بیان اینکه 85 هزار نفر در کشور سالانه به سرطان مبتلا می‌شوند گفت: 55 هزار نفر نیز به علت سرطان در هر سال جان خود را از دست می‌دهند.

وی استان‌های شمالی و شمال غرب کشور را دارای بیشترین آمار ابتلا به سرطان معده عنوان کرد و گفت: این آمار با الگوی غذایی آنها و مصرف نمک‌شان ارتباط قوی دارد.

 

برچسب ها: بیماری صرع، درمان بیماری صرع، صرع چیست، بیماری صرع چیست، راه های درمان صرع، پیشگیری از بیماری صرع تعداد بازديد: 840 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز