مازیار صفارزاده گفت: در حال حاضر خطرات روان گردانها که ترکیبات آن شیمیایی بوده بیش از مواد مخدر سنتی است و هنوز شناخت کافی در مورد عوارض مواد روان گردان بین مردم وجود ندارد.
وی با اشاره به خطری که از جانب مصرف مواد روان گردانها جامعه را تهدید میکند، اظهار داشت: بر اساس گزارشهای موجود، تعداد زیادی از بخشهای روان پزشکی در بیمارستانها را افرادی که مصرف کننده مواد روان گردان بودند، اشغال کردهاند.
این درمانگر اعتیاد تصریح کرد: عوارض اعتیاد به مواد روانگردانها و صنعتی از نظر اجتماعی و بهداشتی بسیار خطرناک است، مواد مخدر سنتی باعث بی حالی افراد میشود، اما مواد روان گردان بسیار خطرناکتر هستند، به گونهای که بسیاری از جرایم مانند قتل توسط کسانی انجام میشود که در حالت عادی نبوده و مخدرهای صنعتی و شیمیایی استعمال کرده اند.
صفارزاده گفت: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر نیاز به تمرکز برنامه ریزیها بر اساس پیشگیری اولیه که بر مبنای آن باید زمینههای اجتماعی و فرهنگی اعتیاد باشد، دارد و باید با ایجاد اشتغال و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مناسب و رفع تبعیضهای اقتصادی و اقدامهای آموزشی مهارتهای زندگی و آموزش به والدین در برابر اعتیاد واکسینه کنیم.
وی در عین حال بر اقدامات بازتوانی معتادان اشاره کرد و افزود: باید با ایجاد و تقویت مراکز باز پروری و نگهداری معتادان و حمایتهای اجتماعی از خانواده معتادان، افراد تحت درمان و بهبود یافته توانمند شوند.
این درمانگر حوزه اعتیاد مصرف مواد مخدر در کشور را سابقهای دارای بیش از یک قرن دانست و اظهار داشت: با توجه به جوان بودن جمعیت و اینکه کشورمان در همسایگی بزرگ ترین تولید کننده مواد مخدر واقع شده، به برنامههای جدی و موثری برای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر نیاز داریم.
صفارزاده با بیان اینکه برای تحقق اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید به اثبات وجود مشکلات در رابطه با آسیبهای ناشی از اعتیاد کمک کرد، ادامه داد: از طریق جمع آوری اطلاعات و نتیجه گیری درباره شرایط موجود، میتوان به صورت قوی وارد عمل برای تحقق رویکرد مبارزه اجتماعی با مواد مخدر شد و از سازمانهان مردمی و مدنی کمک گرفت و به آحاد مردم هشدار داد.
این درمانگر اعتیاد، ادامه داد: برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر باید به خصوصیات فردی و مکانهایی که امکان مصرف مواد در آنها بیشتر است، توجه شود.
صفارزاده با تاکید بر اینکه دست اندرکاران ستاد مبارزه با مواد مخدر با اطلاع رسانی گسترش اهمیت و ضرورت اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را به عموم مردم گوشزد کنند، گفت: با توجه به اینکه مصرف به سمت مواد مخدر روان گردان و صنعتی در میان جمعیت نوجوان و جوان کشور افزایش یافته است، نگرانی از ابتلای نسل جوان به بیماری اعتیاد رو به افزایش بوده و نیاز به واکسینه شدن در برابر این بیماری است.