Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:04

1
اردیبهشت
آیا روان درمانی تاثیرگذار است؟ (1)

آیا روان درمانی تاثیرگذار است؟ (1)

همه ما در زندگی تجربه های ناخوشایندی داشته ایم و هیجانات منفی بسیاری را تجربه کردیم

ستاره حمیدی؛ روان درمانگر

 

 

با توجه به اینکه روان درمانی یکی از روشهای موثر بهبود مشکلات روحی و درونی است شناخت این علم و آگاهی نسبت بدان برای عموم لازم به نظر می رسد . با آگاهی بر روشهای درمانی موجود افراد می توانند در صورت بروز مشکلات روحی و روانی شان انتخابی مناسب داشته باشند . درواقع روان درمانی به شیوه هایی گفته می شود که در آن مشکلات روانی و عاطفی از طریق بیان مشکلات به یک درمانگر و گفتگو با او درمان می گردد.

روان درمانگر به شناخت فرد ازخود و بهتر شدن توانایی مقابله با رخدادهای زندگی کمک می کنند. در واقع روان درمانگر به شما کمک خواهد کرد به اهدافی همانند آنچه در ذیل آمده دست یابید :

با احساسات دردناک و ناخوشایند خود روبرو شده و حل و فصل شان نمایید

همه ما در زندگی تجربه های ناخوشایندی داشته ایم و هیجانات منفی بسیاری را تجربه کردیم . تجارب ناخوشایند کوچک و بزرگ و وقایعی که بر روح و روان مان تاثیرات مخربی برجای گذاشته است و احساسات مان را جریجه دار کرده وقایعی همچون مرگ عزیزان ، از دست دادن افرادی که بدان ها وابستگی و دلبستگی داشته ایم ، جدایی ها ، طلاق ،ناکامی های ناشی از نرسیدن به آرزو ها و اهداف و...

تمامی این رخدادها احساسات ناخوشایند زیادی را درون مان بر انگیخته است .احساس غم ، خشم ، گناه ، افراد جهت مقابله با این احساسات  روزمره روشهای متفاوتی را در پیش می گیرند که برخی و صحیح و برخی نادرست است .احساسات آزار دهنده ای که ممکن است هر روز با خود آنها را حمل کنند، عده ای با سرکوب کردن احساسات بدشان هر روز فشار روانی زیادی را تجربه می کنند .

به عنوان مثال اکثرا  فردی عزیز اش را دست می دهد تلاش می کند او را فراموش کند ، زن و مردی که از همسرش جدا شده و یا دختر و پسری که شکست عاطفی خورده اند سعی می کنند برای کنار آمدن با احساس های بدشان آنها را انکار و سرکوب کنند و یا توجیه کنند که اصلا رابطه خوبی هم نبود بهتر که تمام شد ولی فارغ از اینکه سرکوب احساسات نه تنها حال شان را بهتر نمی کند بلکه به مرور زمان سبب بروز مشکلاتی همانند اضطراب ، وسواس و اختلالات روانی دیگری می شود . و یا زیاد این جملات را به کرات می شنویم " فراموش اش کن اصلا مهم نیست " ، " دوست ندارم بهش فکر کنم " جملاتی که با آن افراد تمامی هیجانات منفیی را به ناخودآگاهشان می فرستند .

یک روان درمانگر متبحر قادر خواهد بود این احساسات ناخوشایندسرکوب شده را به سطح آگاهی آورده و جهت برطرف شدن مشکل کمک بسیاری به افراد نماید . قرار نیست ما احساسات مان را ندیده بگیریم و پس برانیم شان باید آنها را شناخت و محترم داشت . آنچه مسلم است همه ما در زندگی روزمره با اتفاقات و در پی ان احساسات منفی و مثبت زیادی روبرو می شویم ، در صورتیکه بدانیم چگونه آنها را بروز داده و درون خود حبس نکنیم زندگی شادمانه تر و عاری از مشکلات روانی تجربه خواهیم کرد .

 

احساسات خود را شناخته و احساسات بهتری را تجربه کنید

یکی از مشکلات عمده افراد نشناختن احساسات خودشان است به عنوان مثال بسیاری از ما در طول روز ممکن است حالات روحی و روانی و یا افسردگی و اضطراب های زودگذر را تجربه کنیم بدون آنکه بدانیم علت واقعی این حالات چیست . این جملات را زیاد می شنویم " حالم خوب نیست نمی دانم چرا " و یا " احساس می کنم استرس دارم " و یا " از این ادم بدم میاد نمی دونم چرا "جملاتی از این قبیل . یک روان درمانگر ماهر قادر خواهد بود شما را جهت شناخت احساسات و ریشه یابی ترس ها ، اضطراب ها و دلهره هایتان کمک کند .

از احساسات پریشان کننده همانند اضطراب ، دلهره ، استرس ، غم، افسردگی ، وسواس فکری رهایی یابید

همه ما ترس های ریز و درشتی را از دوران کودکی به همراه خود داریم همانند ترس از ارتفاع ، ترس از تاریکی ، ترس از حیوانات اهلی و بی آزار ، ترس از صحبت جلوی جمع ، ترس از دست دادن عزیزانمان ، ترس از فضای بسته و یا فضاهای باز و هزاران ترس های دیگری که خودمان بدان آگاه هستیم و می دانیم که ترس مان بی دلیل است ولی نمی توانیم کاری برای مقابله با آن انجام دهیم بر فرض مثال خودمان می دانیم حضور در یک اتاق تاریک در خانه نباید مشکلی ایجاد کند ولی این ترس درونمان ریشه کرده است . و زمانیکه در خانه تنها هستیم تمامی چراغ ها را روشن می کنیم .

توجه به این مسئله که ترس ها ریشه روانی و درونی دارند مشکلات بسیاری را قابل حل می سازد . اکثرا افراد سعی می کنند ترس هایشان را سرکوب کنند با این روش نه تنها ترس ها از بین نمی رود بلکه سبب بدتر شدن اوضاع روحی و روانی فرد می شود .تصور کنید فردی که از ارتفاع می ترسد و برای عبور از پل عابر پیاده هر روز به مشکل برخورد می کند و یا نمی تواند از آسانسورها استفاده کند . نه تنها زندگی رزومره برایش دشوار می شود بلکه هنگام حضور در جمع نیز ممکن است در شرایطی قرار بگیرد که از ترس هایش احساس شرمندگی کند .

 

برای خواندن بخش دوم - آیا روان درمانی تاثیرگذار است؟ - اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: روانشناسی، افسردگی، اختلالات روانی، سلامت و روان، جلوگیری از افسردگی، بیماری روانی، روان درمانی، روانکاوی تعداد بازديد: 870 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز