خستگی ناشی از عفونت ادراری ناشناخته
اگرچه اغلب زنان عفونت ادراری را با علائمی مثل سوزش تشخیص میدهند، اما گاهی اوقات، این مسأله تا سالها ناشناخته میماند. عفونت ادراری همواره علائم مشخص و روشنی ندارد. گاهی اوقات حتی هیچ نشانهای ندارد؛ فقط شخص احساس خستگی و كوفتگی میكند. در اغلب موارد عفونت ادراری به دلیل وجود برخی باكتریها در مجاری ادرار ایجاد میشود و این مساله میتواند در اثر عدم رعایت نكات بهداشتی در مقاربتهای جنسی به وجود آید. تشخیص این بیماری از طریق آزمایش ادرار صورت میگیرد و داروهای مورد نیاز برای درمان آن بلافاصله تجویز میشود. این داروها اغلب شامل آنتیبیوتیكهای خوراكی هستند. به این ترتیب ده روز بعد از مصرف دارو احساس خستگی نیز برطرف میشود. اگر بعد از درمان، علائم بیماری مجدداً ظهور كرد، عفونت ادراری از نوع حاد است كه در این صورت باید درمانهای دیگر را شروع كرد.
خستگی ناشی از مصرف بیش از اندازه كافئین
بسیاری از ما به مصرف زیاد كافئین عادت داریم؛ اما در خانمها مصرف بیش از حد آن نتیجه عكس دارد. در واقع كافئین مثل یك عامل محرك عمل میكند. در برخی بیماران مصرف بیش از اندازه كافئین موجب خستگی و كوفتگی میشود. این خستگی هنوز نامشخص و تعریف نشده است؛ ولی دانشمندان توصیه میكنند كه مصرف كافئین را به حداقل برسانیم.
خستگی ناشی از بیماریهای قلبی تشخیص داده نشده
اگر بعد از انجام فعالیتی ظاهراً ساده و معمولی، احساس میكنید كه انرژی زیادی از دست دادهاید، بهتر است حتماً به یك پزشك مراجعه كنید. وقتی انجام برخی فعالیتهای روزمره، باعث ایجاد خستگی زیاد در فرد شود، مثلاً جارو كشیدن، شستو شو، رسیدگی به باغچه و یا حتی سر كار رفتن و انجام كارهای بسیار معمولی در محیط كار، ممكن است مشكل اصلی ناشی از یك بیماری قلبی باشد. اما در بسیاری از مواقع، خستگی اولین نشانه وجود بیماری قلبی نیست و به یك مسأله بسیار عادی و بیخطر مربوط میشود. در صورت احساس خستگی زیاد بعد از انجام كارهای روزمره، اگر هیچ دلیلی برای خستگی خود نیافتید، به پزشك مراجعه كنید تا در صورت وجود بیماریهای تشخیص داده نشده قلبی، اقدامات درمانی صورت گیرد.
خستگی ناشی از قطع نفس در حین خواب
اگر به اندازه كافی نخوابید، احساس خستگی و كوفتگی خواهید كرد. قطع نفس در حین خواب نوعی اختلال خواب است كه معمولاً شبها ایجاد میشود. فرد مبتلا در حین خواب ناگهان نفسش قطع میشود؛ اما قبل از آنكه از خواب بیدار شود، دوباره به حالت قبلی برمیگردد و شروع به نفس كشیدن میكند. تمام این اتفاقات در حالت خواب رخ میدهد و فرد از آن بیاطلاع است. به این ترتیب فرد با وجود آنكه به اندازه كافی خوابیده است، باز هم احساس رخوت و خستگی دارد. این مسأله معمولاً در میان زنان سنگینوزن شایعتر است. خروپف نیز یكی از علائم آن میباشد. معمولاً برای درمان از بیمار خواسته میشود كه حتماً وزن خود را كاهش دهد و در صورت مصرف سیگار، آن را ترك كند. گاهی اوقات از برخی وسایل نیز استفاده میشود تا در حین خواب راه عبور هوا در مجاری بینی مسدود نشود. اگر مشكل حبس نفس در حین خواب برطرف نشود، خطراتی مثل سكته و حملات قلبی را در پی خواهد داشت.
برای خواندن بخش اول- دلايل هفتگانه خستگی- اینجا کلیک کنید.