افسانه ظروفی
مواد لازم برای 8-10 نفر
کره نرم شده 250 گرم
شکر 200 گرم
هل سائیده 1 قاشق چایخوری
تخممرغ 3 عدد
پودر بادام 60 گرم
شیر 180 میلیلیتر (سهچهارم پیمانه)
آرد نول 340 گرم
بیکینگپودر 2 قاشق چایخوری
نمک 1 پینچ
خامه قنادی همزده و فرم گرفته حدود 400 گرم
به پخته و مربا کرده 2 عدد
مواد لازم برای تهیه مربای به
به درشت 2 عدد
آب 750 میلیلیتر (3 پیمانه)
چوب دارچین 2-3 عدد
دانه هل 4-5 عدد
شکر 250 گرم
روش تهیه کیک به و هل
ابتدا مربای به را آماده کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.
آنگاه فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد گرم کنید و قالب عمیقی را به گنجایش تقریبی 2 لیتر چرب نمائید و آرد بپاشید.
آنگاه کره، شکر و هل را با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود و بعد تخممرغها را یکی یکی بیفزائید و مخلوط کنید.
سپس بادام را بیفزائید.
حالا شیر و مخلوط مواد خشک را به طور یک در میان، درون این مایه بریزید و هم بزنید تا مایه صاف و یکنواختی حاصل شود.
اکنون مایه فراهم کرده را در قالب بریزید و کیک را به مدت تقریبی 50-55 دقیقه در فر بپزید.
کیک را پس از 10 دقیقه از قالب جدا کنید و روی پنجره سیمی قرار دهید تا کاملا خنک شود.
اینک کیک را به سه قسمت مساوی برش دهید و لایههای کیک را قدری با شربت رقیق شده به مرطوب کنید و با خامه و مربای به بپوشانید.
آنگاه لایههای کیک را روی هم قرار دهید و کیک را با باقیمانده خامه و مربا بیارائید.
اینک کیک را برای پذیرائی در ظرف زیبا و مناسبی بگذارید.
روش تهیه مربای به
پوست به را بگیرید و به شکل پرههای پرتقال برش دهید.
آنگاه به را همراه با آب، چوپ دارچین و هل در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بِه اندکی نرم شود (حدود 30 دقیقه) سپس شکر را به آن بیفزائید و در قابلمه را بگذارید تا به بپزد و شربتش اندکی غلیظ شود (حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم).
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید: