مواد لازم کيک:
آرد قنادی...................250 گرم يا دو پيمانه
بيکينگپودر..................2 قاشق چايخوری سرصاف
نمک....................یکچهارم قاشق چايخوری
شير.....................100 گرم
ماست معمولی....................50 گرم
تخممرغ...............2 عدد
شکر....................200 گرم يا يک پيمانه
آب پرتقال تازه.....................2 قاشق سوپخوری
رنده پوست پرتقال.......................از يک عدد پرتقال کوچک
وانيل...................یکهشتم قاشق چايخوری
روغن مايع..................100 گرم يا يکدوم پيمانه
بیشتربخوانید:
مینی کیک های بادام و پسته
مواد رويه:
کره.................50 گرم
عسل...................5 قاشق سوپخوری
پودر قند.......................50 گرم
آب يا گلاب...................2 قاشق سوپخوری
زعفران دم شده.......................یکچهارم قاشق چايخوری
آجيل دلخواه بدون نمکحدود....................... 100 تا 200 گرم پودر پسته و نارگيلکمی جهت تزئين
بیشتر بخوانید:
چیز کیک سیب کاراملی
چیز کیک بیسکویت شکلاتی کرمدار
روشتهیه
برای تهيه کيک دقت کنيد که کليه مواد به دمای محيط رسيده باشند. کف قالب گرد به قطر حدود 25 سانتیمتر(يا قالبی با حجم متناسب) را کاغذ روغنی بياندازيد يا با روغن جامد آب شده يا روغن نیمهجامد به کمک قلممو چرب کرده و آرد پاشی کنيد، سپس آرد اضافه را بتکانيد و آن را در يخچال بگذاريد. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد برای فرهای کانونشنال(یا 160 درجه سانتیگراد فرهای مجهز به کانوکشن) گرم کنيد. آرد و بيکينگپودر را الک کرده و سپس نمک را با آن مخلوط نمائيد. شير را کمکم به ماست اضافه کرده و هم بزنيد و کنار بگذاريد. تخممرغها را کمی با همزن برقی بزنيد تا باز شوند، سپس شکر، آب پرتقال، وانيل و رنده پوست پرتقال را اضافه کرده و مواد را با درجه متوسط همزن برقی هم بزنید تا رنگ آنها روشن و حجيم شود. بيش از اندازه نيز هم نزنيد. سپس روغن را افزوده و هم نزنيد تا مخلوط آرد را اضافه کنيد و با مفتول سيمی دستی يا دور کند همزن به مدت بسيار کوتاه در حد مخلوط شدن، مواد را هم بزنيد. سپس مخلوط شير را نيز افزوده و با مفتول سيمی يا چند ثانيه با دور کند همزن برقی هم بزنيد. کيک را به مدت تقريبی 30 تا 40 دقيقه بپزيد. سپس آن را از فر خارج کرده و کنار بگذاريد تا حدود 5 دقيقه خنک شود، سپس از قالب جدا و روی توری سيمی کاملاً خنک کنيد. کيک را ميتوانيد از يک تا دو روز قبل نيز تهیه و در يخچال نگهداری کنيد. برای تهيه مواد رويه ميتوانيد ازپرک يا خلال بادام و يا مخلوطی از مغزها که در دسترس داريد استفاده کنيد. در صورت استفاده از انواع بادام، توصيه ميشود آنها را حدود 10 دقيقه در فر با دمای 180درجه سانتیگراد برشته کنيد.
بیشتربخوانید:
مینی کیک های بادام و پسته
کره، عسل، پودرقند و آب را روی حرارت ملايم قرار دهید تا حدود پنج تا هفت دقيقه جوشیده و غليظ شوند. اگر سس به اندازه کافی جوشيده باشد، بعد از سرد شدن، آجيلها به خوبی به سطح کيک ميچسبند. در غير اين صورت اگر سس کمتر از حد غلظت گرفته باشد، مواد خوب به کيک نميچسبند و اگر بيش از حد غليظ شود، بعد از سرد شدن سفت ميشوند. چند قاشق از شيره را روی سطح فوقانی يا تحتانی کيک، هر کدام که زیباتر است، بدهيد و آجيلها را به دلخواه روی سطح چيده و سس عسلی آماده شده را روی آن بدهيد و با پودر نارگيل و پسته آن را تزئين کنيد. اگر در حین کار، سس، سرد و سفت شد مانعی ندارد که مجدداً آن را روی حرارت گرم و روان کنید. دقت کنيد که همچنين ميتوانيد آجيلها را در حين جوشيدن سس رويه نیز به آن اضافه کرده و اجازه دهيد دو تا سه دقيقه با سس بجوشند تا خوشمزهتر شوند و سپس سس و آجيل را به يکباره روی کيک بريزيد. اميدوارم اين کيک بتواند زينتبخش سفرههای افطار يا يلدای شما عزيزان باشد.