تحریریه زندگی آنلاین – گروه آشپزی :
مواد لازم
پودر مایه خمیر................... 2 قاشق چایخوری
آب ولرم ................40 میلیلیتر (2 قاشق سوپخوری + 2 قاشق چایخوری)
شکر................ 1 قاشق سوپخوری
شیر .................125 میلیلیتر (یکدوم پیمانه)
تخممرغ................. 1 عدد
عسل ................3 قاشق سوپخوری
عرق بهار نارنج................... 45 میلیلیتر (3 قاشق سوپخوری)
آرد.................. 370 گرم
مواد لازم میانی:
کشمش........................60 گرم
مربای بهار نارنج بدون شربت .................100 گرم
گردوی خرد کرده................. 50 گرم
زردة تخممرغ برای روی خمیر................... 1 عدد
کنجد.............. به میزان لازم
بیشتر بخوانید:
پخت نان بربری در خانه ؛ نان محبوب ایرانی ها
نان تافتون را در منزل بپزید!
طرز تهیه
مایة خمیر، آب و شکر را در کاسة کوچکی بریزید و مخلوط کنید. آنگاه روی کاسه را بپوشانید و کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. سپس شیر، تخممرغ، عسل و عرق بهار نارنج را در کاسة بزرگی بریزید و بعد مایه خمیر ورآمده و آرد را به آن بیفزائید و هم بزنید تا خمیر مناسبی به دست آید. حالا خمیر را ورز دهید تا صاف و یکدست شود و آن را در کاسة چربکرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش افزایش یابد. اکنون خمیر را به 15 قسمت مساوی تقسیم نمائید و هر قسمت را روی سطح آرد پاشیده به اندازة 17 در 13 سانتیمتر باز کنید. سپس به اندازة 2 قاشق سوپخوری از مایة میانی روی هر خمیر بگذارید و سمت دیگر خمیر را چند برش ایجاد کنید. حالا خمیر را رول کنید و در سینی چربکرده بچینید. رویشان را بپوشانید و در حدود 25 دقیقه کنار بگذارید. اینک روی خمیرها زردة تخممرغ بمالید و کنجد بپاشید و نان را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 190 درجة سانتیگراد بپزید.
روش تهیة مواد میانی: همه مواد را با هم مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید:
نان بریوش + طرز تهیه
نان پوآچای شکلاتی
نان چاودار دانمارکی؛ با طعمی شگفت انگیز