آشنایی با شکلات
شکلات به انواعی از خوراکیهای مشتق از کاکائو گفته میشود که بسیارپر طرفدار و انرژی زا است. شکلات بهطور معمول از ترکیب شیر، شکر، کره کاکائو و پودر کاکائو با نسبتهای متفاوت تولید میشود. انواع تلخ آن برای سلامتی بسیار مفید است.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه بستنی کیم خانگی؛ خوشمزه و پرطرفدار
شاید جالب باشد بدانید، هر قدر درصد شکلات استفاده شده بیشتر باشد شکلات سیاه تر و تلخ تر میشود. شکلاتها از ۱۰٪ (شکلات سفید) تا ۹۹٪ (دارک چاکلیت یا شکلات تلخ) درجه بندی میشوند. معمولاً اسانس نعنا، پرتقال، موز، توت فرنگی و... را برای طعم دادن به شکلات اضافه میکنند.
در شکلاتهای تختهای از مغز میوه جات مثل، گردو، فندق، بادام زمینی و... استفاده میشود. گاهی عسل، کارامل، مربا یا کشمش هم در تهیه شکلات به کار میرود. شکلات یکی از معروفترین اسنکها در همه جای دنیاست.
یکی از افزودنیهای نامطلوب که باعث کاهش قیمت شکلات میشود، موم پارافین است. شکلاتهای دارای این افزودنی در دمای بدن به سرعت ذوب نمیشوند و از این روش می توان آنها را شناسایی کرد.
خواص شکلات، این سیاه دوست داشتنی
بیشتربخوانید:
طرز تهیه مینی بستنی خرمایی
شکلات سیاه به دلیل وجود آنتی اکسیدان جلوی تولید رادیکالهای آزاد را میگیرد و بنابراین مفیدتر است. همچنین مصرف این ماده به راحتی از پوکی استخوان پیشگیری کرده و سرعت پیشرفت آن را کاهش میدهد.
خوردن هر روز بخش کوچکی از شکلات تیره به سالم نگه داشتن قلب و کاهش کلسترول بدن کمک میکند.
شکلات تیره، منبع خوبی از انرژی است و سطح انسولین خون را افزایش نمیدهد.
حالا نوبت آموزش انواع خوراکی ها با شکلات است. با ما همراه باشید.
پاناکوتا شکلات تلخ و کارامل
تعداد: 12 نفر
زمان آماده سازی: 30 دقیقه
زمان سرد و آماده شدن: یک ساعت
مواد لازم
¼ پیمانه خامه پرچرب
¼ پیمانه کره
1/3 پیمانه شکر قهوه ای
یک قاشق غذاخوری شیره ذرت (آميزه شيرينى كه از نشاسته ذرت مىسازند)
نصف قاشق چایخوری وانیل
یک قاشق چایخوری ژلاتین ساده (بی طعم)
1.5 قاشق غذاخوری آب
یک پیمانه خامه پر چرب
¼ پیمانه شکر دانه درشت
یک پیمانه شکلات تلخ 60 درصد رنده شده
¼ پیمانه خامه پرچرب
یک قاشق غذاخوری پودر شکر
بیشتربخوانید:
طرز تهیه کافه گلاسه و قهوه گلاسه
طرز تهیه
1. برای تهیه کارامل، در یک قابلمه متوسط، ¼ خامه پرچرب، کره، شکر قهوه ای و شیره ذرت را با هم مخلوط کنید. روی حرارت ملایم اجازه دهید بجوشد. به طور مدام اطراف آن را پاک کنید تا به دیواره قابلمه نچسبند و نسوزند. اجازه دهید دو دقیقه قل بزند.
2. آن را از روی حرارت بردارید و وانیل را اضافه کنید. ظرف را کنار بگذارید و به سراغ شکلات بروید.
3. آب را داخل یک کاسه کوچک بریزید. ژلاتین را داخل آن بریزید و 5 دقیقه مهلت دهید تا نرم شود.
4. برای تهیه مخلوط شکلات، در یک قابلمه کوچک، یک فنجان خامه پرچرب و شکر دانه درشت را با هم مخلوط کنید. روی حرارت ملایم آن را حرارت دهید تا بجوشد. از روی حرارت بردارید. ژلاتین نرم شده را اضافه کنید و به قدری هم بزنید تا حل شود. شکلات 60 درصد را اضافه کنید. اجازه دهید 5 دقیقه بماند. آن را به مخلوط شکلات اضافه کنید و با خامه هم بزنید.
5. لیوان های پایه بلند یا پیاله های مخصوص دسر را با مخلوط شکلات پر کنید. 20 دقیقه اجازه دهید تا سرد شود. کارامل را اضافه کنید و 15 دقیقه بگذارید تا سرد شود. بقیه مخلوط شکلات را روی آن بریزید و دوباره به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا سرد شود.
6. در یک کاسه کوچک، ¼ پیمانه خامه پرچرب و پودر شکر را با هم هم بزنید تا کف نرم و سفیدی به دست بیاید. هنگام سرو هر پاناکوتا، مقداری از این خامه شیرین شده را روی هر ظرف بریزید. در صورت تمایل می توانید تکه هایی از شکلات تلخ را نیز روی آن بگذارید یا رنده کنید.
یسکویت شکلاتی تند
مواد لازم
آرد سفید 1 و ½ پیمانه
پودر کاکائو ¾ پیمانه
نمک ¼ قاشق چای خوری
فلفل ¼ قاشق چای خوری
پودر دارچین ½ قاشق چای خوری
پودر اسپرسو 1 قاشق غذاخوری و 1 قاشق چای خوری
کره نرم شده ¾ پیمانه
شکر الک شده 1 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
شیر 1 قاشق غذاخوری
وانیل 1و ½ قاشق چای خوری
مخلوط پنیر خامه ای و خامه شکلاتی به میزان لازم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه لگیمات + شیرینی خوشمزه و پرطرفدار عربی
طرز تهیه
1. برای تهیه بیسکویت ابتدا آرد، پودر کاکائو، نمک، فلفل، پودر اسپرسو و دارچین را در یک ظرف بزرگ را با هم مخلوط کنید.
2. کره را با شکر با مخلوط کن به مدت 3 دقیقه به هم بزنید تا کاملا نرم و یکنواخت شود بعد تخم مرغ و شیر و وانیل را اضافه و به آرامی مخلوط کنید. بعد مخلوط آرد را به آرامی اضافه کنید. خمیر را در پلاستیک پیچیده و به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید.
3. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. خمیر را به قطر 5 میلی متر روی کف ارد پاشیده شده پهن کنید.خمیر را با قالب های قلبی قالب بزنید و روی سینی با کاغذ روغنی پوشیده شده با فاصله 2 سانتی متر قرار دهید. بیسکویت ها را تقریبا به مدت 10 دقیقه بپزید. برای لایه میانی بیسکویت پنیر خامه ای را در کاسه ریخته و به آرامی خامه شکلاتی را به آن اضافه و با مخلوط کن مخلوط کنید. مراقب باشید میزان اضافه کردن خامه شکلاتی قدری نباشد که مخلوط شل شود. مخلوط بدست آمده را با قاشق روی بیسکویت گذاشته و روی آن یک بیسکویت دیگر قرار دهید.
تیرامیسو شکلاتی
تعداد: 12 نفر (12 مربع)
زمان آماده سازی: 30 دقیقه
زمان سرد شدن: 6 ساعت
مواد لازم
دو بسته بیسکوئیت لیدی فینگر
¼ پیمانه قهوه تلخ یا اسپرسو دم شده
250 گرم پنیر ماسکارپونه (از پنیر خامه ای هم می توان استفاده کرد)
یک پیمانه خامه پرچرب
¼ پیمانه پودر قند
یک پیمانه وانیل
3/1 پیمانه شکلات آب شده
30 گرم شکلات سفید، رنده شده
30 گرم شکلات تلخ، رنده شده
پودر کاکائو
طرز تهیه
1. کف تابه پیرکس را یک ردیف لیدی فینگر بچینید. چندین قطره از قهوه تلخ را روی آنها بریزید.
2. در یک کاسه متوسط، پنیر ماسکارپونه (خامه ای)، خامه پرچرب، پودر قند و وانیل را با همزن برقی به خوبی مخلوط کنید تا نرم و یکدست شود. شکلات مایع را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. نیمی از مخلوط ماسکارپونه را روی لیدی فینگرها بگذارید و خوب در سطح آن پخش کنید. شکات تلخ و شکلات سفید رنده شده را روی آن بپاشید. روی آنها را با لایه ای دیگری از لیدی فینگر بپوشانید. و مراحل قبل را دوباره تکرار کنید.
3. روی ظرف را بپوشانید و به مدت 6 تا 24 ساعت در یخچال قرار دهید. پیش از سرو، روی آن را پودر کاکائو بپاشید.
4. آن را به 12 مربع یک اندازه برش بزنید و سرو کنید.
شکلات صبحانه
مواد لازم
شیر 2 لیوان
پودر کاکائو 1.5 لیوان
شکر 1.5 لیوان
مغز فندق پودر شده 1.5 لیوان
کره 25 گرم
طرز تهیه
1. شیر را با شکر، کاکائو و کره درون قابلمه بریزید، کمی با هم مخلوط کنید سپس روی گاز قرار دهید، حرارت را ملایم کنید و مواد را مرتب بهم بزنید تا اب شیر بخار شود.
2. پس از اینکه احساس کردید مواد کمی غلیظ شده است مغز فندق پودر شده را به مواد اضافه کنید و بهم بزنید ، کمی صبر کنید سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید شکلات صبحانه کمی سرد شود.
3. پس از اینکه شکلات صبحانه سرد شد غلظتش بیشتر می شود ( نیازی نیست روی گاز غلظت زیادی پیدا کند )، شکلات را درون ظرف بریزید و همراه با پودر بادام، فندق یا پودر شکر سرو کنید.
کاپکیک شکلاتی
تعداد: 24 عدد کاپکیک
زمان آماده سازی: 35 دقیقه
زمان پخت: 18 دقیقه در 350 درجه فارنهایت
مواد لازم
خمیر کیک شکلاتی
1 ¼ پیمانه خامه قنادی یا خامه ترش
3 عدد تخم مرغ
1/3 پیمانه روغن سرخ کردنی
دو قاشق غذاخوری دانه نسکافه
نصف یا یک قاشق چایخوری پودر فلفل تند
330 گرم شکلات نیمه تلخ
دو قاشق چایخوری آرد کامل
خامه سفید روی کیک*
57 گرم شکلات نیمه تلخ خرد شده
¼ پیمانه خامه قنادی
طرز تهیه
1. فر را با دمای 350 درجه گرم کنید. 24 قالب مافین 6.5 سانتی متری آماده کنید و داخل آنها کاغذهای مخصوص مافین قرار دهید و کنار بگذارید. در یک کاسه، خمیر کیک شکلاتی را با خامه ترش، تخم مرغ ها، روغن، دانه های نسکافه و فلفل تند با هم مخلوط کنید. آنها را با هم زن برقی با سرعت پایین بزنید تا یکدست شود. دو دقیقه هم با سرعت بالا هم بزنید.
2. در یک کاسه دیگر، خرده های شکلات و آرد را با هم مخلوط کنید. مواد بالا را به آنها اضافه کنید. مواد آماده شده را با قاشق داخل قالب های مافین بریزید. به مدت 18 تا 22 دقیقه داخل فر بپزید. حدود 5 دقیقه اجازه دهید خنک شود و سپس خامه رویی سفید را به آن اضافه کنید.
3. برای مایع شکلاتی روی آن، شکلات های خرد شده را در یک کاسه کوچک بریزید. در یک قابلمه، خامه را بریزید تا بجوشد. شکلات را به آن اضافه کنید. 5 دقیقه روی حرارت هم بزنید تا کاملا نرم و یکدست شود. مایع شکلاتی را داخل کیسه فریزر بریزید و بالای کیسه را گره بزنید. یک گوشه کوچک آن را سوراخ و آرام روی کاپکیکها را تزئین کنید.
4. برای تهیه خامه سفید روی کیک باید 230 گرم پنیر خامه ای، نصف پیمانه کره، نصف قاشق چایخوری وانیل و 2.5 پیمانه پودر شکر داشته باشید. ابتدا، به مدت 30 دقیقه اجازه دهید پنیر و کره در دمای محیط آب شوند. سپس آنها را با همزن برقی با سرعت متوسط یا زیاد به مدت 30 ثانیه هم بزنید. وانیل را اضافه کنید و به تدریج پودر شکر را اضافه کنید تا حسابی پف کند.
رولت شکلاتی با خامه
مواد لازم
تخم مرغ 5 عدد
شکر 5 قاشق غذاخوری
آرد 5 قاشق غذاخوری
وانیل یک سوم قاشق چایخوری
آب گرم 3 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
پودر کاکائوی الک شده 2 قاشق غذاخوری
خامه شیرین شده 250 تا 300 گرم
گردوی پودر شده یک دوم پیمانه
پودر قند به مقدار لازم
طرز تهیه
1. فر را از قبل با حرارت 350 درجه فارنهایت گرم می کنیم. زرده و سفیده ی تخم مرغ را از هم جدا می کنیم. نیمی از شکر را با وانیل و زرده تخم مرغ و نیمی دیگر را با سفیده تخم مرغ خوب هم می زنیم. زرده را با سفیده ای که کاملاً سفت شده و از ظرف نمی ریزد، مخلوط کرده و با قاشق به حالت دورانی ( به یک سمت ) هم می زنیم، طوری که پف آن نخوابد.
2. سپس آرد و بیکینگ پودر و پودر کاکائو را الک کرده و همراه با پودر گردو در سه نوبت به آرامی با مواد فوق مخلوط کرده و در نهایت آب گرم را می افزاییم و کمی مخلوط می کنیم.
3. درون سینی ای به ابعاد 40×30 سانتیمتر کاغذ روغنی می اندازیم و مایه ی آماده را در آن می ریزیم . سپس سطح آن را صاف و یکدست می کنیم. سپس در طبقه وسط فر به مدت 20 تا 25 دقیقه می پزیم تا سطح کیک طلایی شود.
4. اکنون روی میز، کاغذی روغنی به ابعاد 50×40 سانتی متر قرار داده و پودر قند را بر روی آن الک می کنیم. کیک را از فر در می آوریم واطراف آن را با کارد از سینی جدا کرده و بر روی کاغذی که دارای پودر قند است، برمی گردانیم، طوریکه که سینی هم روی کیک باقی بماند. کیک را برای مدت نیم ساعت در همین وضعیت قرار می دهیم و در این فاصله خامه را آماده می کنیم.
5. آن گاه سینی را از روی کیک برداشته و کاغذ روی آن را جدا می سازیم و رولت ( کیک ) را با کاغذ زیر آن لوله می کنیم. بعد آن را باز کرده و خامه را روی سطح آن می مالیم و مجدداً آن را بدون کاغذ لوله می کنیم. می توانیم سطح روی آن را با پودر قند تزیین کنیم. در نهایت آن را در یخچال قرار می دهیم.
کیک ایرلندی با موس شکلات
مواد لازم
مواد اولیه کیک
تخم مرغ (زرده و سفیده جدا) 6 عدد (330 الی 360 گرم )
شکر نصف پیمانه (75 گرم)
پودر کاکائو نصف پیمانه (15 گرم)
آرد ذرت 2 قاشق سوپخوری (18 گرم)
شکلات تخته ای (ذوب شده) 150 گرم
آب 1 قاشق سوپخوری (14 میلی لیتر)
مواد اولیه موس
شکلات تخته ای 450 گرم
شیر (ولرم) نصف پیمانه ( 80 میلی لیتر)
خامه شیرین (فرم گرفته) 3 پیمانه (600 گرم)
پودر کاکائو 2 قاشق سوپخوری (8 گرم)
طرز تهیه
کیک:
1. فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتی گراد) روشن کنید. قالب گردی (که از پهلو جدا می شود) به ابعاد 25 ×30 سانتی متر را انتخاب کرده، کف آن را با کاغذ روغنی چرب شده بپوشانید. در ظرف مناسبی زرده تخم مرغ و شکر را با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
سپس پودر کاکائو و آرد ذرت را الک کرده به آن اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید. شکلات و آب را نیز به آن افزوده، هم بزنید تا مواد یکدست شود. سفیده های تخم مرغ را نیز جداگانه در ظرفی با همزن برقی بزنید تا کاملاً فرم بگیرد، سپس در دو مرحله به مخلوط زرده اضافه کنید و با قاشق پلاستیکی (لیسک) آن را هم بزنید تا مایه یکدست شود. پس از آن در قالب بریزید و به مدت 15 الی 20 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. پس از پخته شدن از فر بیرون آورده و بگذارید سرد شود. سپس کاغذ روغنی آن را جدا کرده، مجدداً در قالب قرار دهید.
موس:
2. شکلات تخته ای را روی بخار آب جوش قرار دهید تا ذوب شود (بن ماری). سپس شیر را به آن افزود، هم بزنید تا یکدست شود. از روی بخار بردارید و به خامه بیفزائید و هم زدن را ادامه دهید تا یکدست شود. سپس روی کیک بریزید. پس از این مرحله کیک را به مدت سه الی چهار ساعت در یخچال قرار دهید. پس از این مدت پودر کاکائو را روی آن به وسیله الک بپاشید و از قالب جدا کنید و به دلخواه برش دهید.
بیسکوئیتهای وانیلی و شکلاتی-نعنایی
تعداد: 16 نفر
زمان تهیه: 45 دقیقه
زمان سرد شدن: 2 ساعت
زمان پخت: 12 دقیقه
مواد لازم
یک پیمانه کره آب شده
نصف پیمانه شکر
1/8 قاشق چایخوری نمک
دو پیمانه آرد کامل
1/3 پیمانه شکلات نیمهتلخ خرد شده
نصف قاشق چایخوری عصاره نعنا
رنگ غذای سبز
یک قاشق چایخوری وانیل
یک پیمانه شکلات نیمهتلخ
¼ قاشق چایخوری شورتنینگ
طرز تهیه
1. در یک کاسه متوسط، کره را با همزن برقی با سرعت متوسط به مدت 30 ثانیه هم بزنید و سپس سرعت را زیاد کنید. شکر و نمک را بیفزایید و هم بزنید. تا زمانی که مواد یکدست شوند. تا جایی که میتواند با همزن برقی هم بزنید، آرد را اضافه کنید. وقتی خمیر سفت و چسبناک شد، با قاشق چوبی هم زدن را ادامه دهید. سپس در دست ورز دهید. خمیر را دو نیم کنید.
2. 1/3 پیمانه شکلات تلخ، عصاره نعنا و چند قطره رنگ غذای سبز را به یکی از خمیرها بیفزایید. وانیل را به خمیر دیگر اضافه کنید و ورز دهید.
3. هر کدام از گلولههای خمیر را دو نیم کنید. سپس آنها را رول کنید و در کیسه پلاستیکی قرار دهید. آنها را دو ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا سفت شوند.
4. فر را با دمای 375 درجه فارنهایت گرم کنید. کف سینی فر یک لایه کاغذ روغنی قرا دهید. با کمک چاقوی تیز، رولهای خمیر را با ورقههای یک سانتیمتری برش دهید. آنها را با فاصله درون سینی فر بچینید. به مدت 10 تا 12 دقیقه در فر بگذارید تا طلایی شوند. سپس کنار بگذارید تا خنک شوند.
5. در صورت تمایل، می توانید در یک قابلمه کوچک، شکلات تلخ و شورتنینگ را روی حرارت ملایم هم بزنید تا آب شوند. آنها را درون کیسه پلاستیکی بریزید. گوشه کیسه را سوراخ کنید و روی هر حلقه کوکی، مقداری شکلات بریزید.
هاتچاکلت با خامه شکلاتی-گردویی
تعداد: 12 نفر
زمان تهیه: 10 دقیقه
زمان پخت: 2.5 تا سه ساعت
مواد لازم
یک پیمانه پودر کاکائو
¼ پیمانه شکر
¼ قاشق چایخوری نمک
نصف پیمانه آب داغ
4 پیمانه خامه کم چرب
4 پیمانه شیر کامل
1/3 پیمانه تکه های شکلات تلخ
نصف پیمانه آب تمشک
یک قاشق چایخوری وانیل
یک پیمانه خامه فرم گرفته شیرین
دو قاشق غذاخوری خامه شکلاتی-گردویی
تمشک تازه
طرز تهیه
1. در یک قابلمه متوسط، پودر کاکائو، شکر و نمک رابا هم مخلوط کنید. آب داغ را به آنها اضافه کنید تا شبیه خمیر شوند. در آخر شیر را اضافه کنید.
2. در قابلمه را ببندید و 2.5 تا 3 ساعت روی حرارت بسیار کم بپزید. شکلات تلخ را اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات ها آب شوند.
3. برای سرو این هاتچاکلت، وانیل و آب تمشک را با هم مخلوط کنید.
4. در یک کاسه سرد، خامه فرم گرفته، خانه شکلاتی-گردویی و دو قاشق غذاخوری شکر را با هم مخلوط کنید. با همزن برقی هم بزنید تا پف کند. آنها را روی هات چاکلت بریزید و با تمشک تازه تزئین و سرو کنید.