مهديس رحيميان:
مواد لازم برای 10 نفر
پودر ژلاتین............. 1 قاشق سوپخوری
شیر ............ 250 میلیلیتر (یک پیمانه)
شکر ........... 100 گرم
اسانس وانیل .............. 1 قاشق چایخوری
کورن سیروپ ............ 1 قاشق سوپخوری
آبلیموی تازه.................1 قاشق سوپخوری
خامة فرم گرفته .......... 500 گرم
مواد لازم برای تهیة سس گیلاس
نشاسته ذرت ........... 2 قاشق چایخوری
شکر ............ 50 گرم
آب کمپوت گیلاس یا آب.............. 100 میلی لیتر
گیلاس تازه .............10 عدد
بیشتربخوانید:
طرز تهیه موس شکلاتی
طرز تهیه کیک یخچالی بدون فر
مولتی بری موس
روشتهیه
10 قالب را به گنجایش یکدوم پیمانه با سلفون بپوشانید. آنگاه پودر ژلاتین را روی یکچهارم پیمانه از شیر بپاشید و به روش بن ماری حل کنید. سپس باقیماندة شیر، شکر، وانیل و کورن سیروپ را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا شکر حل شود. حالا محلول ژلاتین را بیفزائید و مایه را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود، اکنون آبلیمو و خامة فرم گرفته را افزوده و مخلوط سازید. اینک مایة حاصل را در قالبها بریزید و دسر را در یخچال بگذارید تا کاملا ببندد. آنگاه دسر را از قالبها جدا کنید و با سس گیلاس بیارائید و میل کنید.
روش تهیة سس گیلاس
همة مواد را بجز گیلاس، در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و سس براقی به دست آید. حالا گیلاس را بیفزائید و سس را از روی حرارت بردارید.
خواص گیلاس
ویتامین ث که به عنوان آنتی اکسیدان قوی عمل می کند در مقادیر خوبی از گیلاس وجود دارد. آن ها حاوی چربی های، کلسترول یا سدیم نیستند و فیبر، ویتامین آ و مواد معدنی ضروری مثل آهن، کلسیم و پروتئین دارند همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از پتاسیم هستند. علاوه بر اینها چنانچه در بخش سلامت نمناک کامل توضیح داده ایم گیلاس ها نیز ترکیبات مفید دیگری مانند بورون، ملاتونین و آنتوسیانین دارند.