مهدیه ولینژاد
مواد لازم
آب ولرم ۶۰ میلیلیتر (معادل یکچهارم پیمانه)
مایه خمیر ۱۰ گرم
شکر ۱۰ گرم
آرد ۴۵۰ گرم
شکر ۴۰ گرم
مخلوط پودر دارچین، جوز و زنجفیل ۲ قاشق چایخوری
تخممرغ ۱ عدد
کره ۶۰ گرم
آب 250 میلیلیتر (معادل ۱ پیمانه)
مخلوط میوههای خشک خرد کرده (انجیر، کشمش، کرنبری و توتخشک) ۱۳۰ گرم
روشتهیه
آب ولرم، مایه خمیر و ۱۰ گرم شکر را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط کنید. روی ظرف را بپوشانید و کنار بگذارید تا مایه خمیر تخمیر شود و حبابهایی روی آن به وجود آید. آنگاه آرد، شکر، ادویه، تخممرغ، کره و مایه خمیر عمل آمده را در کاسه مناسبی بریزید و نیمی از آب را بیفزائید و مخلوط کنید. سپس باقیمانده آب را به آرامی بیفزائید تا خمیر نرم و لطیفی بهدست آید. حالا میوههای خشک را افزوده و مخلوط سازید. اکنون خمیر فراهم کرده را در کاسه چربکرده بگذارید و رویش را با سلفون بپوشانید و 1 ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا حجم خمیر افزایش پیدا کند.
اینک فر را با دمای 180درجه سانتیگراد گرم کنید و رینگ به قطر 20 سانتیمتر را روی سینی شیرینیپزی دارای کاغذ روغنی بگذارید. آنگاه خمیر فراهم کرده را در رینگ قرار دهید، رویش را بپوشانید و 20 دقیقه دیگر به خمیر استراحت دهید تا حجمش دو برابر شود. حالا روی خمیر کره آبکرده بمالید و نان را به مدت تقریبی 30 – 40 دقیقه یا تا زمانیکه طلائی رنگ شود، در فر بپزید.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید:
نان لبو