شبنم مدیردهقان
مواد لازم برای حدود ۸ عدد
آرد ۲۴۰گرم
شکر ۳۰ گرم
نمک یک هشتم قاشق چایخوری
مایه خمیر فوری یک دوم قاشق چایخوری
شیر ۱۵۰ میلی لیتر (دو سوم پیمانه)
کره ۳۰ گرم
روش تهیه
آرد، شکر، نمک، مایه خمیر و شیر را با هم مخلوط کنید و ورز دهید تا صاف و یکدست شود. آنگاه کره را کم کم به آن بیفزائید و در حدود 10 دقیقه خمیر را ورز دهید (ممکن است خمیر اندکی چسبنده باشد که کاملا طبیعی است). حالا خمیر را در کاسه چربکرده بگذارید، رویش را بپوشانید و یک ساعت در دمای محیط نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. سپس خمیر را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل توپ درآورید. روی خمیرها را بپوشانید و 15 دقیقه دیگر کنار بگذارید تا حجمشان دو برابر شود. اکنون هر قسمت از خمیر را به شکل بیضی با وردنه باز کنید و یکی از رولهای لبو (مواد میانی) را رویش بگذارید و خمیر را دور آن بپیچید. سپس خمیر را اندکی با وردنه پهن کنید و داخل خمیر را با پیتزا بر و یا چاقوی تیز، 5 برش طولی ایجاد کنید به گونهای که ابتدا و انتهای خمیر بریده نشود! حالا از یک طرف خمیر را رول کنید و ابتدا و انتهای خمیر را زیر خمیر تا بزنید تا گرد شود. خمیرها را روی سینی شیرینیپزی بگذارید، رویشان را بپوشانید و 30-40 دقیقه کنار بگذارید تا دوباره حجیم شوند. اینک نان لبو را به مدت تقریبی 15-20 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. همینکه نان لبو خنک شد، رویشان پودر شکر بپاشید.
مواد لازم میانی
لبوی پوره کرده 300 گرم
کره 10 گرم
خامه صبحانه 15 گرم
نشاسته ذرت 25 گرم
آرد 10 گرم
روش تهیه مواد میانی
لبو را در تابه مناسبی بریزید و اندکی تفت دهید تا آبش کشیده شود. آنگاه کره، خامه، نشاسته ذرت و آرد را افزوده و تفت دهید تا لبو از اطراف تابه جمع شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و همینکه خنک شد، آن را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را رول کنید.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه نان بوختلن با مغزی مربا و سس وانیلی