مهدیس رحیمیان
مواد لازم برای 40-45 برش
آرد 260 گرم
بیكینگپودر سهچهارم قاشق چایخوری
بیكینگسودا سهچهارم قاشق چایخوری
زنجفیل 1 قاشق چایخوری
دارچین یكدوم قاشق چایخوری
جوز هندی یكچهارم قاشق چایخوری
نمك 1 پینچ
كره 125 گرم
شكر قهوهای تیره 250 گرم
تخممرغ 1 عدد درشت
زرده تخممرغ 1 عدد درشت
شیره انگور 90 گرم (یكسوم پیمانه)
زنجفیل شكری 200 گرم
كشمش 120 گرم
مواد لازم برای تهیه آیسینگ
شكر قهوهای 60 گرم
شیر 2 قاشق سوپخوری
كره 30 گرم
پودر شكر الككرده160 گرم
اسانس وانیل 1 قاشق چایخوری
روش تهیه شیرینی زنجفیلی با شیره انگور
فر را بادمای 180 درجه سانتیگراد گرم كنید و سینی شیرینیپزی را به اندازه 30×40 سانتیمتر، با كاغذ روغنی بپوشانید و روی كاغذ را هم چرب كنید. آنگاه مواد خشك را در كاسه مناسبی بریزید و كنار بگذارید. كره را در كاسه مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود.
سپس شكر قهوهای را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. حالا تخممرغ كامل، زرده تخممرغ و شیره انگور را درون مایه بریزید و مواد خشك را كمكم بیفزائید. اكنون یكدوم پیمانه از زنجفیل شكری و كشمش را افزوده و مخلوط كنید.
خمیر فراهم كرده را در سینی پهن كنید و به مدت تقریبی 20-25 دقیقه، در فر بپزید. همینكه شیرینی خنك شد، آیسینگ فراهم كرده را رویش بریزید و صاف كنید. اینك باقیمانده زنجفیل را روی آیسینگ بپاشید، حدود 30 دقیقه كنار بگذارید تا ببندد و سفت شود. آنگاه شیرینی را به مربعهای 5 سانتیمتری ببرید.
روش تهیه آیسینگ: شكر قهوهای، شیر و كره را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا كره و شكر آب شوند. آنگاه از روی حرارت بردارید و پودر شكر و وانیل را بیفزائید.