طبق گفته سازمان بین المللی قهوه، مصرف این نوشیدنی پر کافئین هر ساله ۱۰ درصد افزایش مییابد. اگر میخواهید با درست کردن قهوه با کیفیت آشنا شده و یک قهوه عالی بنوشید به توصیه های ما در این بخش توجه کنید.
هنگام خرید دانه های قهوه آن را بو کنید اگر بوی سوخته، کپک زده، بوی نم یا هر بوی نا آشنای دیگری داشت بدین معناست که کیفیت قهوه رضایت بخش نیست. بعد از آن در طی فرایند تهیه تا نوشیدن قهوه اشتباهاتی را که خیلی از افراد مرتکب میشوند را مرتکب نشوید. در ادامه ۱۱ اشتباه رایج در مورد خرید و استفاده از قهوه که ممکن است همه ما تا به حال مرتکب شده باشیم، آورده شده است. از این اشتباهات بپرهیزید.
۱- خریدن قهوه ارزان
اگر می خواهید قهوه با کیفیت بنوشید، در قیمت آن ولخرجی کنید. خرید قهوه با کیفیت با هزینه پایین ممکن نیست و شایان ذکر است که قیمت نوشیدنی قهوه به طور مستقیم با کیفیت قهوه در ارتباط است. بنابراین یک قهوه عالی نمی تواند فوق العاده ارزان باشد.
نکته: بهتر است قهوه متوسط را از فروشگاه های تخصصی خرید کنید. به علاوه، یک فروشنده قهوه خوب می تواند به شما در انتخاب یک محصول با کیفیت کمک کند.
بهتر است قهوه متوسط را از فروشگاه های تخصصی خرید کنید
۲- استفاده نکردن از قهوه ساب
بسیاری از مردم ترجیح می دهند وقت خود را برای خریدن دانه های قهوه و درست کردن آن هدر ندهند و از قهوه خرد شده آماده در فروشگاه ها استفاده می کنند، اما این کار اشتباه است. دانه های قهوه خرد شده ممکن است مدت زمانی طولانی داخل فروشگاه یا کافی شاپ مانده باشد، بنابر این طعم و مزه واقعی خود را از دست می دهند. صرف نظر از اینکه شما چه نوع قهوه ای دوست دارید بهتر است دانه های قهوه را بخرید و با یک قهوه ساب در خانه آن را پودر کنید.
به صورت کلی ۵ درجه آسیاب قهوه وجود دارد: درشت، متوسط، ریز، برای اسپرسو و پودر قهوه ترک. با توجه به نوع قهوه جوشی که دارید دانه های قهوه را درون قهوه ساب خرد کنید و بسابید و قهوه مناسب و با کیفیت را خودتان تهیه کنید.
دانه های قهوه را بخرید و با یک قهوه ساب در خانه آن را پودر کنید
۳- شما به دانه های قهوه توجه کافی ندارید!
دو نوع قهوه اصلی عبارتند از: عربیا و روبوستا. عربیا دارای طعم ظریف تر است در حالی که روبوست تلخ تر و دارای کافئین بیشتری است.
تفاوت قیمت این دو نوع قهوه بسیار قابل توجه است: قهوه عربیا ۲ برابر گرانتر از روبوستا است.
به عنوان یک قاعده، دانه قهوه عربیا بزرگتر و دارای شکل بیضی هستند. دانه های روبوستا دایره ای شکل هستند. بنابراین، اگر لوبیا قهوه گرد و کوچک باشد، قهوه از نوع روبوستا است.
همچنین در نوع قهوه عربیا نباید تراشه یا لکههایی روی دانههای قهوه وجود داشته باشد.
دانه قهوه عربیا بزرگتر و دارای شکل بیضی هستند
۴- روش نگهداری اشتباه دانه های قهوه
دانه های قهوه ۳ دشمن نابود کننده دارند: هوا، نور و گرما. بسته بندی قهوه باید به گونه ای باشد که اجازه ورود هوا را به داخل ندهد. می توانید دانه های قهوه را درون ظرف شیشه ای یا فلزی در بسته نگه داری کنید.
در مورد ظروف فلزی باید توجه کنید که زنگ زده نباشند. توجه داشته باشید که قهوه را درون پاکت پلاستیکی خریداری شده نگه ندارید. اگر قهوه را در بسته بندی کاغذی بخرید، بهتر است که دانه های قهوه را در یک ظرف مناسب نگه دارید، زیرا هوا و بوها می توانند قهوه را در کیسه کاغذی به راحتی خراب کنند.
قهوه را درون پاکت پلاستیکی خریداری شده نگه ندارید
۵- استفاده بیش از حد از آب برای درست کردن قهوه
دقت کنید موقع درست کردن قهوه بیش از حد آب نریزید، زیرا کیفیت قهوه شما را خراب می کند. توصیه می شود به ازای هر یک گرم قهوه ده گرم آب استفاده کنید نه بیشتر.
دقت کنید موقع درست کردن قهوه بیش از حد آب نریزید
۶- استفاده از فنجان های نا مناسب
برای لذت بردن از طعم قهوه باید از نوع فنجان های مناسب استفاده کنید. بهترین گزینه استفاده از فنجان های چینی یا سرامیکی با بدنه ضخیم است، زیرا این نوع فنجانها طعم قهوه را برای مدت طولانی تری مرغوب نگه می دارد.
نکته: قبل از ریختن قهوه در فنجان، فنجان را گرم کنید. این کار قهوه را خوشمزه تر می کند!
برای لذت بردن از طعم قهوه باید از نوع فنجان های مناسب استفاده کنید
۷- نگهداری دانه قهوه در یخچال
درون قفسه یخچال مواد غذایی با بوها و طعم های مختلفی وجود دارد که می تواند روی طعم قهوه تاثیر نا مطبوعی بگذارد، زیرا دانه های قهوه به سرعت بوها را جذب می کنند. تصور کنید چه اتفاقی می افتد اگر سوسیس در کنار ظرف قهوه قرار بگیرد!
دانه های قهوه به سرعت بوها را جذب می کنند
۸- سرد خوردن قهوه
باید قهوه را بلافاصله بعد از درست کردن، بنوشید تا از طعم و گرمای مطبوع آن لذت ببرید. اگر قهوه بماند و خنک شود بسیار تلخ شده و تمام عطر و طعم خود را از دست می دهد.
باید قهوه را بلافاصله بعد از درست کردن، بنوشید
۹- اضافه کردن بیش از حد مواد افزودنی به قهوه
قهوه یک منبع عالی آنتی اکسیدان است. تحقیقات اخیر نشان داده است که مقدار آنتی اکسیدان در قهوه با شیر یا بدون شیر تفاوتی ندارد. از این رو، هر دو گزینه برای سلامت ما مناسب است.
ایده ترکیب شیر در قهوه ابتدا در فرانسه ظاهر شد. بدون شک، شیر به نوشیدنی قهوه طعم خاصی می بخشد و کمی آن را سرد می کند و خطر ابتلا به سرطان مری را کاهش می دهد. اما افزودن مقدار بیش از حد شیر یا شکر می تواند طعم حتی تازه ترین قهوه را خراب کند.
افزودن مقدار بیش از حد شیر یا شکر می تواند طعم حتی تازه ترین قهوه را خراب کند
۱۰- نگه داشتن طولانی مدت دانههای قهوه
قهوه خورهای حرفهای می گویند قهوه تنها سه هفته بعد از بو دادن کیفیت مناسبی دارد و نباید دانه های قهوه را به مدت طولانی بعد از بو داده شدن نگهداری نمود. آن ها می گویند بهتر است در زمان کوتاهتری دانه قهوه را مصرف کنید و از قهوه تازه با کیفیت بالا لذت ببرید.
نباید دانه های قهوه را به مدت طولانی بعد از بو داده شدن نگهداری نمود
۱۱- تمیز نکردن مناسب دستگاه قهوه
دستگاه قهوه مانند هر نوع تجهیزات دیگر نیاز به تمیز کردن منظم دارد. تمیز کردن دستگاه قهوه ساز کمک می کند تا عطر قهوه حفظ شود و باعث جلوگیری از ورود باکتری ها به قهوه شما خواهد شد.
تمیز کردن دستگاه قهوه ساز کمک می کند تا عطر قهوه حفظ شود
منبع : setare.com