کیان رنجبر
مواد لازم برای 6-8 نفر
گوشت چرخکرده 250 گرم
زرد چوبه یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
پیاز سرخکرده سه قاشق چایخوری
ارزن خوراکی بدون پوست 300 گرم
عدس پخته 100 گرم
کشک 250 میلی لیتر
زعفران حلکرده 2 قاشق سوپخوری
سیر تفت داده دو قاشق سوپخوری
نعنا تفت داده یک قاشق سوپخوری
روش تهیه توگی سر داغی
گوشت، زردچوبه، نمک و فلفل را در تابۀ مناسبی بریزید و روی حرارت اجاق تفت دهید.
آن گاه پیاز داغ را بیفزائید و به میزان کافی آب اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش آید.
سپس ارزن را افزوده و پس از 20 دقیقه عدس را اضافه کنید. اینک شعله را خاموش کنید.
کشک و زعفران را بیفزائید و خوب هم بزنید.
بعد دوباره شعله را روشن کنید و چند دقیقه دیگر توگی سرداغی را بجوشانید.
سپس غذا را در ظرف مناسبی بکشید و با سیر، نعنا، کشک و پیاز آن را بیارائید.
یادآوری
توگی سرداغی غذای محلی استان خراسان میباشد و بیشتر برای فصل زمستان مناسب است.
در واقع دو نوع توگی داریم.
توگی شیر که از پختن ارزن در شیر بدست میآید و توگی گوشت که با آب است و از جزغاله قلیه و گوشت تهیه میشود.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید: