معصومه فلاحی
مواد لازم برای 2 عدد پیتزا
مایه خمیر 1 قاشق چایخوری
آب ولرم یک چهارم پیمانه
آرد 2 پیمانه
نمک و ریحان خشک یک دوم قاشق چایخوری
روغن زیتون یک چهارم پیمانه
پیاز 1 عدد کوچک
روغن به میزان لازم
سوسیس دودی خرد کرده 100 گرم
ژامبون دودی خرد کرده 100 گرم
قارچ خرد کرده 10 عدد
فلفل دلمه ای رنگی خرد کرده 1 عدد
نمک، فلفل و پودر اورگانو به میزان لازم
کنسرو ذرت 100 گرم
زیتون بدون هسته 10 عدد
پنیر موزارلا 200 گرم
مواد لازم برای تهیه سس ناپولی
گوجه فرنگی پوست کنده 5 عدد
پیاز 1 عدد
فلفل دلمه ای کوچک 1 عدد
سس گوجه فرنگی 50 گرم
سیر له کرده 2 حبه
روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
آویشن و ریحان خشک 1 قاشق چایخوری
روش تهیه پیتزا ناپولی
مایه خمیر و آب ولرم را مخلوط کنید و کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود.
آن گاه در ظرف مناسبی آرد، نمک، ریحان و روغن را مخلوط کنید و مایه خمیر عمل آمده را نیز بیفزائید و خوب ورز دهید تا خمیر نرم و یکدستی حاصل شود.
سپس خمیر را در ظرف چربکردۀ مناسبی بگذارید و رویش را بپوشانید و به مدت یکساعت به آن استراحت دهید تا حجمش افزایش یابد.
در این فاصله پیاز را با اندکی روغن تفت دهید تا سبک شود و به ترتیب سوسیس، ژامبون، قارچ و فلفل دلمهای را اضافه کنید و صبر کنید تا آب مواد کشیده شود.
آن گاه ادویه را به همراه نصف ذرت و زیتون حلقه ای خرد کرده به مواد افزوده و آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود.
اینک خمیر را با وردنه باز کنید و داخل قالب مخصوص پیتزا بگذارید و از سس فراهم کرده روی خمیر بریزید.
سپس خمیر را به ترتیب با پنیر پیتزا، مواد آماده کرده، پنیر و مابقی ذرت و زیتون بپوشانید و روی مواد کمی آب اسپری کنید و آن را در فر گرم کرده با دمای 180 درجۀ سانتیگراد به مدت تقریبی 25- 30 دقیقه بپزید تا پخته و طلایی شود.
روش تهیه سس ناپولی
گوجه فرنگی، پیاز، فلفل دلمه ای و سس گوجه فرنگی را داخل مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا مواد کاملا پوره شوند.
سپس روغن زیتون، نمک، فلفل، آویشن و ریحان را اضافه کنید و سس را روی حرارت بگذارید تا کاملا غلیظ شود و جا بیفتد.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید: