احتمالا اسم اشکنه رو از مادرها و مخصوصا مادربزرگامون زیاد شنیده باشیم. قدیما که خونواده ها به خوردن غذاهای ساده تر و کمتر گوشتی عادت داشتن، غذاهایی مثل اشکنه، کله جوش و آب دوغ خیار خیلی طرفدار داشتن و پای ثابت سفره ها بودن. در تمام انواع اشکنهها ابتدا پیاز خرد شده و در روغن سرخ میشود و سپس دیگر مواد به آن افزوده میگردد.
یکی از انواع اشکنه، اشکنه شنبلیله است که تحت عنوان اشکنه رسمی نیز شناخته میشود و در تهیه آن از تخم مرغ استفاده میشود.
مواد اصلی برای تهیه اشکنه
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
شنبلیله خشک و نرم 1 قاشق مربا خوری
سیب زمینی متوسط 1 عدد
پیاز 1 عدد
تخم مرغ 2 عدد
طرز تهیه اشکنه
پیاز را با مقدار کمی روغن سرخ کنید و به آن کمی زردچوبه بزنید.
پوست سیب زمینی را بگیرید، آن را بشویید و کاملا خشک کنید. سیب زمینی را به صورت قطعات نگینی شکل خرد، به پیاز سرخ کرده اضافه کنید و آن را کمی تفت دهید.
رب را به سیب زمینی اضافه کنید و تفت دهید.
مقداری آب به مواد فوق اضافه کنید و بگذارید مایه چند جوش بزند.
به آن نمک، فلفل و شنبلیله نرم شده را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم، سیب زمینی کاملا بپزد.
تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید تا از سالم بودن آن ها مطمئن شوید. سپس آن ها را داخل اشکنه بریزید و مرتب هم بزنید تا تخم مرغها یکجا بسته نشود. بعد از دو تا سه جوش، اشکنه آماده است.
مواد لازم برای تهیه اشکنه شنبلیله یا رسمی
*تخم مرغ 4 عدد
*پیاز ساطوری 1 عدد
*شنبلیله خشک 2 قاشق غذاخوری
*آرد 1 قاشق غذاخوری
*زردچوبه 1 قاشق چایخوری
*روغن 3-4 قاشق غذاخوری
*نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه :
*روغن را در قابلمهای بر روی حرارت ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود.
*آرد را اضافه کرده و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه در روغن تفت دهید.
*زردچوبه و شنبلیله را اضافه کرده و با آرد و پیاز مخلوط کنید.
*آب، نمک و فلفل را بیفزایید و فرصت دهید تا به جوش آید.
*تخم مرغ را در قابلمه شکسته و حرارت را کم کنید تا به مدت ۱۲-۱۰ دقیقه بجوشد.