Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 18:47

6
اسفند
اشکنه با تخم مرغ ،غذای سنتی اصفهانی ها

اشکنه با تخم مرغ ،غذای سنتی اصفهانی ها

اشکنه تخم مرغ غذای لذیذ و خوشمزه است. ساده و سریع تهیه میشود برای پیش غذا و یا به عنوان شام سبک خانواده تان اشکنه که سیب زمینی و تخم مرغ هم دارد را بپزید.

احتمالا اسم اشکنه رو از مادرها و مخصوصا مادربزرگامون زیاد شنیده باشیم. قدیما که خونواده ها به خوردن غذاهای ساده تر و کمتر گوشتی عادت داشتن، غذاهایی مثل اشکنه، کله جوش و آب دوغ خیار خیلی طرفدار داشتن و پای ثابت سفره ها بودن. در تمام انواع اشکنه‌ها ابتدا پیاز خرد شده و در روغن سرخ می‌شود و سپس دیگر مواد به آن افزوده می‌گردد.

یکی از انواع اشکنه، اشکنه شنبلیله است که تحت عنوان اشکنه رسمی نیز شناخته می‌شود و در تهیه آن از تخم مرغ استفاده می‌شود.

مواد اصلی برای تهیه اشکنه

نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

رب گوجه ‌فرنگی 1 قاشق غذا خوری

شنبلیله خشک و نرم 1 قاشق مربا خوری

سیب زمینی متوسط 1 عدد

پیاز 1 عدد

تخم مرغ 2 عدد

طرز تهیه اشکنه

پیاز را با مقدار کمی روغن سرخ کنید و به آن کمی زردچوبه بزنید.

پوست سیب زمینی را بگیرید، آن را بشویید و کاملا خشک کنید. سیب زمینی را به صورت قطعات نگینی شکل خرد، به پیاز سرخ کرده اضافه کنید و آن را کمی تفت دهید.

رب را به سیب زمینی اضافه کنید و تفت دهید.

مقداری آب به مواد فوق اضافه کنید و بگذارید مایه چند جوش بزند.

به آن نمک، فلفل و شنبلیله نرم شده را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم، سیب زمینی کاملا بپزد.

تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید تا از سالم بودن آن ها مطمئن شوید. سپس آن ها را داخل اشکنه بریزید و مرتب هم بزنید تا تخم مرغ‌ها یکجا بسته نشود. بعد از دو تا سه جوش، اشکنه آماده است.

مواد لازم برای تهیه اشکنه شنبلیله یا رسمی

*تخم مرغ 4 عدد

*پیاز ساطوری 1 عدد

*شنبلیله خشک 2 قاشق غذاخوری

*آرد 1 قاشق غذاخوری

*زردچوبه 1 قاشق چایخوری

*روغن 3-4 قاشق غذاخوری

*نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه :

*روغن را در قابلمه‌ای بر روی حرارت ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود.

*آرد را اضافه کرده و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه در روغن تفت دهید.

*زردچوبه و شنبلیله را اضافه کرده و با آرد و پیاز مخلوط کنید.

*آب، نمک و فلفل را بیفزایید و فرصت دهید تا به جوش آید.

*تخم مرغ را در قابلمه شکسته و حرارت را کم کنید تا به مدت ۱۲-۱۰ دقیقه بجوشد.

 

بیشتر بخوانید:

راز و رمزهای پخت آبگوشت خوشمزه

خوراک ماهیچه را با این دستور حرفه ای درست کنید!

خوراک قفقازی؛ یک غذای مجلسی و خوشمزه

خورش فسنجان با قارچ ؛ متفاوت و خوشمزه

برچسب ها: غذاهای فوری، تغذیه و سلامت، غذاهای سنتی، آموزش آشپزی، غذاهای ایرانی، سبک زندگی سالم، دستپخت، سبک زندگی ایرانی، اشکنه با تخم مرغ، غذاهای سنتی اصفهان تعداد بازديد: 1104 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز