پاکورا یا پاکوره یکی از انواع غذاهای سرخکردنی است که شما با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی در کوتاهترین زمان ممکن میتوانید آن را تهیه کنید. شباهت زیادی به کوکو دارد و میتوانید آن را به عنوان یک عصرانه یا میانوعده خوشمزه تهیه و نوشجان کنید. پاکوره را میتوانید به همراه انواع نان سرو کنید یا از آن به عنوان یک فینگرفود بسیار خوشمزه و متفاوت در میز مهمانی استفاده داشته باشید.
اصالت این غذا مربوط به هند میشود که هندیها معمولا این غذا را بسیار تندوتیز طبخ میکنند. در دستور ایرانیزه شدهی این غذا تغییراتی ایجاد شده که ما امروز در این بخش طرز تهیه آن را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه شیرازی پلو قالبی، غذای شیک و مجلسی
طرز تهیه پاکوره جنوبی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۱۰-۱۵ دقیقه و پخت آن حدود ۱۰ دقیقه است.
مقدار مواد اعلام شده در این دستور مناسب برای ۲-۳ نفر است.
درجه سختی تهیه این غذا در دستهبندی آسان قرار دارد.
مواد لازم جهت تهیه پاکوره جنوبی:
آرد سفید ۱ پیمانه
ماست ۱/۲ پیمانه
آب ۱/۳ پیمانه
گشنیز خرد شده ۱/۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
فلفل دلمه کوچک ۱ عدد
سیر ۳ حبه
آرد برنج ۲ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز، فلفل قرمز، آویشن و پاپریکا به مقدار لازم
نمک به مقدار دلخواه
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
بیشتربخوانید:
مرحله اول | آمادهسازی سیر
در اولین مرحله از مراحل تهیه پاکوره به سراغ آماده سازی سیر روید. سیر را بشویید و پوست بگیرید. با کمک سیر له کن یا رنده آن را پوره کنید و کنار گذارید.
مرحله دوم | آماده سازی پیاز و فلفل دلمهای
در دومین مرحله به سراغ پیاز روید، بهتر است از پیاز بنفش استفاده کنید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو به صورت نگینی ریز خرد کنید، در همین مرحله فلفل دلمهای را تمیز کرده و آن را نیز به صورت نگینی خرد کنید.
مرحله سوم | ترکیب سبزیجات
در سومین مرحله پیاز و فلفل دلمهای نگینی خرد شده، گشنیز ساطوری خرد شده و سیر له شده را با هم به خوبی ترکیب کنید و به سراغ مرحله بعد روید.
مرحله چهارم | آماده سازی خمیر پاکوره
در این مرحله باید درون ظرف مناسبی آرد برنج و آرد سفید را الک کنید. الک کردن آرد مهم است و موجب لطیف شدن بافت نهایی پاکوره شما میشود. حال ماست و بیکینگپودر را به آن اضافه کنید و بهم زنید.
در همین مرحله زمان افزودن آب است، توجه داشته باشید که میزان جذب آردهای مختلف با هم متفاوت است و در این مرحله باید آب را کمکم به مواد خمیری شکل خود بیفزایید.
مرحله پنجم | افزودن ادویهها
در پنجمین مرحله زمان افزودن ادویههای جادویی این غذای خوشعطر است. نمک، فلفل سیاه، آویشن، پاپریکا، پودر تخم گشنیز وفلفل قرمز را به مواد بیفزایید. ترکیب سبزیجات را نیز اضافه کنید و به خوبی همه مواد را با دست ورز دهید تا با هم ترکیب شوند. خمیر پاکوره کمی شل است و سعی نکنید با ورز داردن زیاد یا افزودن آرد آن را سفت کنید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نافله خوزستانی
مرحله ششم | سرخ کردن پاکوره
در آخرین مرحله به سراغ سرخ کردن پاکوره روید. درون ظرف مناسبی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید، منتظر بمانید تا روغن به خوبی داغ شود. بهتر است ظرف کوچکی را انتخاب کنید تا بتوانید مقدار بیشتری روغن درآن بریزید تا پاکورهها در روغن غوطهور سرخ شوند. حال با کمک قاشق به اندازه یک گردو از مواد بردارید و در روغن بیندازید.
حرارت را متوسط کنید و کمی پس از اینکه پاکوره خودش را گرفت و مواد حالت نمیه پخته پیدا کرد به آرامی آن را برگردانید. پس از سرخ شدن پاکورهها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود. با انواع سس تند یا شیرین این غذای لذیذ را تزیین و نوش جان کنید. بهتر است این غذا را به صورت تازه و داغ سرو کنید.
ترکیب ادویهها و سبزیجات این غذا متناسب با ذائقه شما قابل تغییر است، برخی فقط از زردچوبه و فلفل و نمک استفاده میکنند و برخی ترهفرنگی را با گشنیز جایگزین کرده و پاکوره مورد علاقه خود را طبخ میکنند. به جای آرد برنج میتوانید از آرد نخوچی استفادهکنید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه فلافل ترد و خوشمزه
طرز تهیه فلافل؛ با یک روش متفاوت