Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 05:39

20
دی
دمپخت ماش؛ غذای محلی چهارمحال و بختیاری

دمپخت ماش؛ غذای محلی چهارمحال و بختیاری

دمپخت ماش یک پلو گیاهی و خوشمزه است که مربوط به استان چهارمحال و بختیاری می‌باشد. این پلو خوشمزه را می‌توانید به تنهایی خورده و یا در کنار آن از انواع گوشت‌های سفید و قرمز نیز استفاده کنید که این بستگی به سلیقه شما عزیزان دارد.

 دمپخت ماش یک پلو گیاهی و خوشمزه است که مربوط به استان چهارمحال و بختیاری می‌باشد. این پلو خوشمزه را می‌توانید به تنهایی خورده و یا در کنار آن از انواع گوشت‌های سفید و قرمز نیز استفاده کنید که این بستگی به سلیقه شما عزیزان دارد. متاسفانه امروزه از ماش خیلی کم و به ندرت استفاده می‌شود و اکثر مردم نمیدانند که به چه صورت باید با ماش غذا درست کنند. اما ما امروز و در اینجا به شما می‌گوییم که خود ماش به تنهایی چقدر خاصیت دارد تا این ماده خوشمزه را در غذا‌های خود قرار دهید و از آن بیشتر استفاده کنید. ماش گیاهیست که بومی هندوستان است، اما امروزه در برخی از نقاط ایران نیز کشت می‌شود.

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

در ایران معمولا این گیاه پس از برداشت جو یا گندم کاشته می‌شود. فصل برداشت این گیاه پاییز است زمانی که دانه‌های آن سفت و غلاف آن سیاه یا زرد شده اند. استفاده از ماش به چهار هزار سال پیش و در جنوب هند باز می‌گردد. در تایلند آثاری از استفاده و کشت ماش در ۲۲۰۰ سال پیش، کشف شده‌است. ماش در چین به سویای سبز معروف است. مصرف ماش آمریکا سالانه بیش از ده میلیون تن می‌باشد که بیش از ۷۵% ماش مصرفی این کشور از خارج وارد می‌شود.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه چند غذای ساده و خوشمزه با ماش

 

یکی از مهمترین خواص ماش، کاهش میزان کلسترول بدن است. مطالعات نشان داده اند، آنتی اکسیدان‌های موجود درماش از ایجاد رادیکال‌های آزاد در خون جلوگیری می‌کنند. از دیگر خواص ماش، کنترل و کاهش میزان التهاب است که می‌تواند از قلب در برابر بیماری‌های قلبی محافظت کند. ماش دارای آنتی اکسیدان‌های قوی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با سرطان کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که این دانه دارای خاصیت ضد توموری است و از DNA در برابر آسیب‌ها و جهش‌ها محافظت می‌کند.

از انواع دیگر پلو می‌توان به: کاری پلو، ماش پلو، پلو مکزیکی و دمپختک با ماش اشاره کرد.

مواد لازم

  • ماش: یک پیمانه
  • برنج: ۲ پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • آب: ۲.۵ پیمانه

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

 

مراحل پخت

۱. ابتدا ماش از قبل خیس خورده را در نیم لیتر آب و کمی نمک روی آتش ملایم می‌پزیم.

۲. پس از پخت دانه‌های ماش یک پیمانه آب سرد اضافه می‌کنیم.

۳. پوست ماش را که روی آب شناور می‌شود با کفگیر می‌گیریم و آب‌کش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. 

۴. برنج را مانند چلو ساده آب‌کش می‌کنیم.

۵. سپس ماش پخته شده را با برنج مخلوط می‌کنیم.

۶. مخلوط برنج و ماش را با کفگیر روی آب‌روغن می‌ریزیم و دیگ را روی شعله می‌گذاریم تا دَم بکشد.

۷. در نهایت نیم پیمانه آب‌روغن روی برنج می‌دهیم.

۸. دَم‌کنی می‌گذاریم و شعله را ملایم می‌کنیم.

۹. بعد از ۴۵ دقیقه ماش‌پلو دم کشیده است.

۱۰. گاهی کمی زیره به این پلو اضافه می‌کنند.

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

منبع : وب سایت غذالند
برچسب ها: ماش پلو، غذاهای محلی، دمپخت ماش، طرز تهیه ماش پلو، غذاهای محلی چهارمحال و بختیاری تعداد بازديد: 982 تعداد نظرات: 2

نظرات

  • بله ماش محلی این استان در ایران حرف اول رو می زنه ... چند بار از نقاط مختلف تهران خریدم ولی شد غذای پرندگان چون در غذا نمی پختند و درشت و ب کم رنگ و بدون لعاب بودند و شبیه سنگریزه زیر دندان می رفتن ...ولی این ماش خاص این محل ... سبز تیره و ریز و خوشرنگه و یکدانه نپز نداره و لعاب خوبی هم داره . موقع سرما خوردگی ماش رو مثل عدسی می پزیم و یک کله یا یک کلاو سیر و . یک چهارم قلفل سبز تند با یک دانه سیب زمینی ریز خردشده داخلش می ریزم و روی حرارت بسیار کم باید گذاشت که بپزه ... این میشه بهترین غذا برای بیماران سرما خورده و با دو بار خوردنش کلی سینه درد و سرفه را درمان می کنه . یک نوع دیگر پختن آن ... گوشت را بصورت سر گنجشکی یا بشکل ماهیچه یا مرغ تکه ای سرخ شده همراه بازرشک و کشمش همراه با ماش پخته شده لابلای برنج می گذارند . ماش گرمه و بیشتر زمستان ها در برنامه غذاییشون قرار می دهند . اضافه کردن زغفران یا زیره به گوشت وسطش دیگه سلیقه ای است .
  • ماشی ک تنها با یک عدد فلفل تازه تند و یک کلاو سیر و یک عدد سیب زمینی خرد شده می پزند من اندازه نصف لیوان جو خیس شده را هم داخلش می ریزم . اسمش 0 ماش ک همون تلفظ او انگلیسی است . و بهترین داروی بیمار سرما خورده است وبا دوبار خوردن سرعت ریکاوری خیلی خوبی رو میده .

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز