مواد لازم
سبزی پاک شده شامل تره، گشنیز، جعفری و اسفناج..............100 گرم
برگ کَرفس پاک شده...................30 گرم
نعناع خشک..................1 قاشق سوپخوری
بلغور..................50 گرم
برنج......................120 گرم
پیازداغ...................2 قاشق سوپخوری
نخود پخته..................1 و یکچهارم لیوان
آب مرغ غلیظ...................4 پیمانه
بیشتر بخوانید:
طرز تهیهی سمبوسهی گوشت خانگی
طرز تهیهی تاک پلو؛ غذای شاهرودی
کوفته آش:
گوشت چرخ کرده............................150 گرم
بلغور................2 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل..................به میزان لازم
پیاز ریز.................1 عدد، رنده شده
تزئین:
پیاز درشت...................4 عدد
روغنمایع................به مقدار لازم، برای سرخ کردن
نعناع خشک...................مقداری
تخممرغ...................2 عدد
زردچوبه....................یکچهارم قاشق چایخوری
کره.................30 گرم
ماست کیسهای محلی و مرغوب.....................1 پیمانه
سیر........................به مقدار دلخواه
بیشتربخوانید:
طرز تهیه کله جوش ؛ یک غذای خوشمزه قدیمی
طرز تهیه
در قابلمهای پیازداغ، بلغور و برنج شسته را ریخته و مقداری آب اضافه کنید تا برنج و بلغور کاملاً بپزند. بعد از نرم شدن کامل برنج و کشیده شدن آب قابلمه، به مدت 3 تا 4 دقیقه با قاشق مواد را هم بزنید تا کاملاً شکفته شوند. آب مرغ را اضافه کرده و بعد از جوشیدن دوباره، 4 عدد کوفته را آرام در قابلمه قرار دهید. در این مرحله سبزی را نیزاضافه کرده و نمک و فلفل آش را اندازه کنید. نخود را نیز افزوده و صبر کنید تا آش جا بیفتد. آش را تزئین کرده و با نان لواش ترید (تلیت) کرده و نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید:
ساج قاوورماسی + طرز تهیه
طرزتهیه کوفته آش:
2 قاشق سوپخوری بلغور را شسته و به همراه گوشت، پیاز، فلفل و نمک ورز دهید. مواد را 4 قسمت مساوی کرده و گلوله کنید.
تزئین آش:
برای درست کردن پیازداغ، 4 عدد پیاز درشت را خلالی خرد کرده و با روغنمایع سرخ کنید. در آخر نعناع خشک را اضافه کرده و از روی حرارت بردارید. کره را در ماهی تابه ریخته و مقداری زردچوبه افزوده، تخمرغ ها را داخل روغن بریزید. تخممرغها نباید درسته بمانند بلکه با هم زدن مدوام بپزید و به دلخواه مقداری نمک بیافزایید. ماست کیسهای را با یکی دو قاشق آب جوش یکدست کرده و سیر رنده شده را اضافه کنید.
منبع : شور و شیرین