Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:18

19
دی
طرز تهیه مرغ پرتقالی با زرشک پلو

طرز تهیه مرغ پرتقالی با زرشک پلو

مرغ پرتقالی یکی از روش‌های طبخ مرغ است که در تهیه آن از آب پرتقال تازه استفاده می‌شود. این مرغ خوشمزه همراه با زرشک پلو طعم بی‌نظیری دارد که در این مطلب به آموزش آن پرداخته‌ایم.

برترین‌ها: مرغ پرتقالی یکی از روش‌های طبخ مرغ است که در تهیه آن از آب پرتقال تازه استفاده می‌شود. این مرغ خوشمزه همراه با زرشک پلو طعم بی‌نظیری دارد که در این مطلب به آموزش آن پرداخته‌ایم.

مرغ در سفره ما و همچنین در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئین‌های بسیار پر مصرف است که معمولا بیش‌تر از گوشت قرمز از آن استفاده می‌شود. مرغ در انواع خورش‌ها، پلوها، سالادها، فست فود‌ها و خوراک‌ها استفاده می‌شود؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش رواج بیش‌تری دارد. مرغ زعفرانی یکی از روش‌های مدرن طبخ مرغ است که برای تهیه آن از آب پرتقال تازه استفاده می‌شود. آب پرتقال به دلیل طعم ترش و عطر خوبی که دارد، طعم بی‌نظیری به مرغ می‌دهد.

 بیشتربخوانید:

طرز تهیه مرغ پرتقالی همراه با زرشک پلو زعفرانی

پیشنهاد ما به شما این است که حتما این روش پخت مرغ را در منزل امتحان کنید. این غذا همچنین به خاطر ویتامین c موجود در آب پرتقال بسیار پرخاصیت و مغذی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه مرغ پرتقالی خوشمزه با زرشک پلو زعفرانی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به طبخ آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه مرغ پرتقالی با زرشک پلو زعفرانی

مرغ: ۲ تکه

آب پرتقال طبیعی: ۲ لیوان

زعفران دم کرده: ۱ فنجان

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

پیاز: ۱ عدد

روغن: به میزان لازم

برنج: ۲ پیمانه

زرشک: ۱ فنجان

خلال پسته: ۱ قاشق غذاخوری

کره: ۲۰ گرم

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

نکات مربوط به مواد اولیه

زرشک

 بیشتربخوانید:

طرز تهیه پای مرغ پنیری خوشمزه

 

 

 

نکات مربوط به مواد اولیه

طرز تهیه مرغ پرتقالی همراه با زرشک پلو زعفرانی

همیشه سعی کنید از زرشک تازه استفاده کنید. زرشک نباید زیاد حرارت ببیند؛ چون رنگ آن عوض می‌شود. اصلأ لازم نیست زرشک به اندازه‌ای روی حرارت بماند تا پف کند. اگر بیش از حد روی حرارت بماند، رنگ پس می‌دهد و تیره می‌شود. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را می‌گیرد و در عین حال به براق‌تر شدن آن هم کمک می‌کند؛ بنابراین درصورت تمایل می‌توانید هنگام تفت دادن زرشک کمی شکر به آن اضافه کنید.

نکته مهم دیگر در مورد زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی‌شود. برای شستن زرشک ابتدا زرشک‌ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار بدهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، می‌بینید که داخل کاسه پر از شن‌ریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه بدهید که آب باقی مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.

نکات مربوط به مرغ

طرز تهیه مرغ پرتقالی همراه با زرشک پلو زعفرانی

یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا‌ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می‌خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که مرغ خون‌آبه نداشته باشد.

بیشتربخوانید:

 

 

 

طرز تهیه مرغ پرتقالی

طرز تهیه مرغ پرتقالی همراه با زرشک پلو زعفرانی

۱ ـ ابتدا تکه‌های مرغ را با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و یک قاشق زعفران دم کرده مزه‌دار کنید و به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا بماند.

۲ ـ داخل یک قابلمه یا ماهی تابه گود کمی روغن بریزید و تکه‌های مرغ مزه‌دار شده را داخل روغن داغ بگذارید. حدود ۵ دقیقه با حرارت ملایم هر دو طرف مرغ را داخل روغن تفت بدهید. سپس تکه‌های مرغ را از ماهی تابه خارج کنید.

۳ ـ در این مرحله پیاز را پوست و خرد کنید. پیاز‌های خرد شده را داخل همان ماهی تابه مرغ بریزید و صبر کنید تا نرم شود. بعد کمی نمک و زردچوبه به پیاز بزنید. حالا تکه‌های مرغ را داخل قابلمه و روی پیاز‌ها بگذارید. آب پرتقال و نصف فنجان زعفران دم کرده را روی مرغ بریزید و درب قابلمه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود ۱ ساعت و نیم زمان بدهید تا مرغ با حرارت کم بپزد و جا بیفتد. در آخر کمی نمک داخل قابلمه بریزید و اجاق را خاموش کنید. حالا مرغ پرتقالی شما همراه با سسی که ته قابلمه جمع شده، آماده سرو است.

بیشتربخوانید:

طرز تهیه پای مرغ پنیری خوشمزه

 

 

 

طرز تهیه زرشک پلو زعفرانی

طرز تهیه مرغ پرتقالی همراه با زرشک پلو زعفرانی

بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید و بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. برنج باید حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه‌ای را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک به آن اضافه کنید و وقتی آب جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده و با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب در حال جوش بریزید. حرارت برنج درحال جوشیدن نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج دوباره به جوش بیاید.

وقتی آب برنج جوش آمد، چندبار با فاصله و البته بادقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. حواس‌تان باشد برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج بستگی به نوع برنج دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن‌ها سفت باشد. وقتی که دانه‌های برنج را امتحان کردید و برنج به مرحله آب‌کشی رسید، آن را داخل آب‌کش بریزید و اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود.

زرشک پلو

طرز تهیه مرغ پرتقالی همراه با زرشک پلو زعفرانی

روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون برود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج درحال جوشیدن است، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد.

حواس‌تان باشد که برنج زیاد نجوشد. اگر تازه‌کار هستید، برنج را کمی زودتر بردارید. اگر برنج بیشتر از حد معمول بجوشد، خمیر می‌شود و غذای شما خراب می‌شود. اگر برنج را زودتر برداشته باشید و سفت شد، می‌توانید موقع پخت کمی آب به آن اضافه کنید. در هر صورت آب‌کش کردن برنج نیاز به تجربه دارد. پس نگران نباشید و چندبار امتحان کنید تا به مرور زمان تجربه لازم را به دست آورید. ته قابلمه ته دیگ مورد نظرتان را بگذارید و بعد برنج را دم کنید.

در آخر کره را داخل یک ماهی تابه بریزید تا باز شود؛ سپس زرشک را به آن اضافه کنید. چند ثانیه بعد یک قاشق شکر روی زرشک بپاشید و هم بزنید. حالا خلال پسته را اضافه کنید و در آخر یک تا دو قاشق زعفران دم کرده روی زرشک بریزید و اجاق گاز را خاموش کنید. بعد از اینکه برنج را داخل دیس کشیدید، مخلوط زرشک و خلال پسته را روی برنج بریزید و همراه با مرغ پرتقالی خوشمزه و خوشبو میل کنید. نوش جان.

 بیشتربخوانید:

کوفته مرغ

 

 

 

نکته

برای تهیه این مرغ بهتر است از آب پرتقال طبیعی استفاده کنید. اگر آب پرتقال طبیعی در دسترس خود نداشتید، می‌توانید از آب پرتقال‌های پاکتی بازاری استفاده کنید؛ ولی طعم این مرغ با آب پرتقال طبیعی بسیار خوشمزه‌تر است. اگر از آب پرتقال طبیعی استفاده می‌کنید، حتما آب پرتقال را همان لحظه‌ای که می‌خواهید به مرغ اضافه کنید، بگیرید؛ زیرا آب پرتقال پس از ماندن تلخ می‌شود.

برچسب ها: آموزش آشپزی، زرشک پلو با مرغ، مرغ پرتقالی، طرز تهیه مرغ پرتقالی، غذای مجلسی تعداد بازديد: 266 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز