مجله دلتا : گشنیز پلو به واسطه داشتن گشنیز جزو یکی از برنجهای معطر محسوب میشود. سبزی گشنیز یک سبزی خوشعطر است که یک پای ثابت غذاهای سبزیدار به شمار میرود. مثلا در قلیه ماهی و میگو پلو سبزی مورد استفاده گشنیز است، چون این سبزی به واسطه عطر عالی که دارد بوی ماهی و میگو را میپوشاند.
گشنیز پلو در اصل یک پلوی مکزیکی ساده است که میتوان آن را با هر چیزی همراه کرد؛ از گوشت سرخ کرده تا کباب مرغ و یا کوفته قلقلی، اما بهترین راه سرو کردن آن همراه با غذاهای دریایی است.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه مرصع پلو مجلسی + با مرغ یا گوشت
مواد لازم برای گشنیز پلو
۱ و ۱/۲ پیمانه برنج سفید دانه بلند
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱/۳ پیمانه پیازچه خرد شده
۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری سیر رنده شده (۱ حبه بزرگ)
۲ و ۳/۴ پیمانه آب داغ
۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
۱/۲ قاشق چایخوری نمک
۱/۳ پیمانه گشنیز خرد شده (زیاد ریز نکنید)
بیشتربخوانید:
طرز تهیه باقالی پلو مجلسی با ماهیچه
طرز تهیه گشنیز پلو
مرحله اول
برنج را در یک کاسه بریزید و چند بار در آن آب بشویید. میتوانید آن را در یک آبکش خیلی ریز بریزید و زیر آب بگیرید تا خوب تمیز شود.
مرحله دوم
روغن را در قابلمه روی حرارت متوسط گرم کنید. پیازچه و سیر را اضافه کرده و حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید.
آب را در قابلمه ریخته، یک قاشق غذاخوری آب لیمو به اضافه نمک بریزید. آن را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید تا آب به جوش آید.
مرحله سوم
برنج را اضافه کرده و به طور یکدست در قابلمه پهن کنید. حرارت را به حالت ملایم کاهش دهید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج به آرامی بجوشد تا زمانی که آب آن جذب شود؛ یعنی حدود ۱۸ تا ۲۰ دقیقه. برنج را زیر و رو کنید و بگذارید دم بکشد.
گاز را خاموش کرده و مدت ۱۰ دقیقه یا حداکثر ۳۰ دقیقه بگذارید بماند. گشنیز و باقیمانده آب لیمو را اضافه کنید. گرم سرو کنید.
نکته
میتوانید این پلو را با انواع غذاهای دریایی، مرغ سرخ شده، کوفته قلقلی و سایر غذاهای گوشتی مصرف کنید. همچنین برای طعمدار کردن برنج میتوان موقع سرخ کردن پیاز، مقداری فلفل سبز به آن اضافه کنید.